files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v šlágri kola nepresvedčila

Opäť prišli o prvé miesto v tabuľke. V priamom súboji oň nestačili michalovskí hokejisti na družstvo HC 07 Detva, ktorému Zemplínčania podľahli hladko 1:5 a Stredoslováci im nielen, že zrušili štvorzápasovú víťaznú sériu, no znova ich aj vymenili na prvom mieste tabuľky. Michalovčania klesli po piatku až na tretiu priečku, keď ich o skóre predstihol aj Bardejov.

A pritom sa mohli Michalovčania dostať do mierneho trháku. Po stredajšej výhre nad Bardejovom (5:3) im k tomu stačilo uspieť v priamom zápase o prvé miesto. Nestalo sa, keďže od Detvy dostali výraznú lekciu efektivity a agresivity, ktorá niekedy presahovala až hraničné medze. „Aj keď sme hneď na začiatku zápasu inkasovali, nezačali sme ho zle. V pribúdajúcich minútach prvej tretiny sme vyrovnali hru, čoho dôkazom bolo aj vyrovnanie z našich hokejok,“ skonštatoval tréner HK Dukla Milan Staš, podľa ktorého slov začali jeho zverenci dobre aj druhú tretinu. Hneď v jej úvode nepremenil Igor Halás trestné strieľanie a potom sa začali diať veci. „Svojimi verdiktmi nás pribrzdil hlavný rozhodca. Aj napriek tomu, že domáci to niekedy s agresivitou na svojom úzkom klzisku preháňali, vylučovaní sme boli iba my. V tvrdej hre sme potom následne ťahali za kratší koniec,“ zdôraznil Milan Staš, ktorý následne dodal. „Z môjho pohľadu sme v Detve zaostali za očakávaním, no prehrali sme na ľade mužstva zo špice tabuľky, a tak to aj treba brať.“ 

Úzky ľad, absencia Šechného

Michalovskí hokejisti sa pred piatkovým duelom obávali špecifického úzkeho klziska v Detve. Bol aj to jeden z faktorov prehry? „V Michalovciach máme podobné "letisko", ako je v Steel aréne. Teraz sme prišli na úzke klzisko, kde sa hrá inak. Prakticky stále sa medzi hráčmi vytvára kontakt. To nám robilo veľké problémy a domáci to využili na svoje víťazstvo,“ podotkol ešte michalovský lodivod. Tomu v zápase pod Poľanou chýbali dvaja útočníci z prvých dvoch elitných formácii. Hlavne neúčasť kapitána Richarda Šechného sa ukázala ako kľúčová. „Nechcem sa príliš na to vyhovárať. Treba ale povedať pravdu, Rišo je našim lídrom na ľade aj v kabíne a momentálne je aj najproduktívnejším hráčom tímu. Jeho myšlienka, prihrávka aj góly v našej hre v piatok jednoznačne chýbali,“ podotkol Milan Staš, ktorému okrem Šechného chýbal aj Filip Podsedlý.  

Tento týždeň dvakrát doma  

Prvá hokejová liga pokračuje zrýchleným tempom aj naďalej. V stredu je na programe jej 22.kolo, no a v piatok sa základná časť prehupne už do druhej polovice. Pri pohľade na tabuľku je zrejmé, že táto sezóna je vyrovnaná a z prvej osmičky tímov môže každý zdolať každého. Momentálne ju vedie práve Detva s trojbodovým náskokom pred Bardejovom a Michalovcami, o ďalší bod zaostávajú Prešov so Spišskou Novou Vsou. „Súťaž je vyrovnaná, každý môže zdolať každého. Rozhodujú maličkosti, o ktorých sme sa presvedčili aj v piatok. Keby sme premenili trestné strieľanie, vývoj duelu v Detve mohol byť iný,“ uviedol Milan Staš. Tento týždeň sa Michalovčania predstavia dvakrát doma. Nebudú to však ľahké zápasy, keďže najskôr v stredu privítajú štvrtý Prešov a potom v piatok v tabuľke momentálne ôsmy Liptovský Mikuláš. Ide o obidvoch súperov, ktorých skalpy Dukle v tejto sezóne chýbajú, takže je na čase, aby sa to zmenilo. „Ide o protivníkov z prvej osmičky, ktorá je ako hovorím veľmi vyrovnaná. Na víťazstvá nad týmito tímami vedie jednoduchý recept, ktorý diváci videli v stredu v našom súboji proti Bardejovu. Presne takto musíme hrať. Korčuľovať, byť v pohybe, hrať aktívne, veľa strieľať na bránu, byť dôrazní. Len tento recept vedie k ďalším víťazstvám,“ uzavrel debatu tréner michalovský hokejistov.  

Peter Brendza



Uverejnené: 17.11.2014 14:49:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.