files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v šlágri deklasovala Slaviu Praha a je jesenným majstrom!

Hádzanárky Iuventy Michalovce deklasovali v súboji o prvú priečku spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL v predohrávke ôsmeho kola pražskú Sláviu 34:23 (17:11) a v priebežnej tabuľke sa tak dostali do trojbodového trháku. Zverenky trénera Borysa Petrovského teraz preladia na európsku vlnu, keď v sobotu 15. novembra od 17.30 privítajú v prvom súboji tretieho kola Pohára EHF rumunský ASC Corona 2010 Brašov.

V šlágri ôsmeho kola spoločnej česko-slovenskej interligy sa hrala výborná hádzaná. Úvod stretnutia bol z oboch strán vyrovnaný. Skóre síce otvorila hosťujúca Keclíková, Iuventa však kontrovala troma gólmi a po presnom zásahu Viktorie Krasko viedla v 4. minúte 3:1. Táto ukrajinský spojka bola v úvode veľmi aktívna, keďže bola až pri štyroch zo šiestich gólov svojho tímu. Dva zaznamenala, na jeden prihrala a takisto aj zariadila pokutový hod. Keď v deviatej minúte Trehubová upravila na 6:3, hosťujúci kormidelník Tomáš Hlavatý zareagoval oddychovým časom. Po ňom sa hra prelievala na obe strane. Diváci tak mohli vidieť viacero pekných útočných akcií. Vyrovnaná hra bola až do 21. minúty, kedy Iuventa vyhrávala po góle Habánkovej stále trojgólovým rozdielom 12:9. Potom však na dlhých deväť minút zavrela bránu michalovská brankárka Lucia Gubiková a hlavne vďaka jej zákrokom sa domáce hádzanárky ujali dve minúty pred koncom sedemgólového vedenia 16:9. Až potom sa do čierneho trafila Rajnohová a po nej Jonášová znížila na 16:11. Posledné slovo v prvom polčase patrilo domácej Trehubovej, ktorá tri sekundy pred koncom stanovila polčasové skóre na 17:11.

Úradujúci slovenský majster aj vďaka Lucii Gubikovej v bráne, ktorá po Moste vychytala v priebehu desiatich dní aj druhého českého finalistu, zvyšoval v úvode druhého dejstva svoj náskok. Po ôsmych minútach viedli zverenky trénera Borysa Petrovského už desaťgólovým rozdielom (24:14) a pevným krokom tak kráčali k svojmu siedmemu tohtosezónnemu víťazstvu. Michalovčanky aj napriek skorej diskvalifikácii Levčenkovej, ktorá inkasovala už v 40. minúte červenú kartu za tri vylúčenia, diktovala naďalej tempo hry. Desaťgolovým rozdielom viedli aj v 44. minúte, kedy Wollingerová krásnym gólom cez celé ihrisko upravila na 26:16. Iuventa aj naďalej na palubovke dominovala, využívala možnosť ľahkého zakončenia a súper jej absolútne nestačil. Slávistky síce občas zakontrovala, no na jej výraznom vedení sa nič nemenilo. V samom závere dostala príležitosť aj celá lavička, na ktorej sedeli aj dve mladšie dorastenky – Solárová a Bajčiová. Druhá menovaná bola dokonca blízko k svojmu premiérovému presnému zásahu, keď jej strela v 58. minúte iba tesne minula hosťujúcu bránu. Michalovčanky tak aj napriek absencii zranenej kapitánky Hruščákovej dokráčali k presvedčivému víťazstvu 34:23 a v priebežnej interligovej tabuľke sa dostali do trojbodového trháku!   

Štatistika

Michalovce - Praha 34:23 (17:11)

Pok. hody: 4/4 - 4/3, vylúčené: 5 - 4, navyše ČK: 42. Levčenko (Iuventa, za tri fauly). Rozhodovali: Mandák a Rudinský - 800 divákov.

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Krebsová - Kucherová, M. Holešová, Szollosiová 5, R. Vargová, Habánková 1, Horňáková 3, Nagyová, Wollingerová 5, Bajčiová, Krasková 5, Bačíková 5, Trehubova 10/4, Levčenková.

SLAVIA: Kudláčková, Satrapová, Sedláčková - Chmelářová 1, Franková, Rajnohová 7/2, Jonášová 1, Kordovská 1, H. Kutlvašrová 3, Pokorná, Jedličková, Keclíková 4/1, Stellnerová 4, Chlupová 2.

Tréner Iuventy Borys Petrovskyj: "U nás je veľa zranených hráčok, dali sme šancu mladým. Boli hladné pre hádzanú a predviedli dobrý výkon. Tú úlohu čo som im dal, tak splnili."

Tréner Slavie Tomáš Hlavatý: "Myslím si, že to bol viac boj ako hádzaná. Dnes sme spravili veľa chýb a veľa kvality sme dnes nepriniesli. Ideme ďalej, netreba vešať hlavu."

Zdroj: iuventa michalovce, hlasy trénerov: onlajny. com



Uverejnené: 12.11.2014 20:41:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.