files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Poslanie menom učiteľ

Deň 28. marec. Pre niektorých možno iba jeden z prvých jarných dní. Ale pre nás – žiakov a učiteľov je to jeden z dní, ktorý je výnimočný. Práve v tento deň si pripomíname narodenie Jána Ámosa Komenského – učiteľa národov.


V Základnej škole s materskou školou v Zalužiciach žiaci pripravili pestrý program pre súčasných i bývalých učiteľov. Bolo to nádherné stretnutie učiteľských múdrostí a skúseností. Keďže Základná škola v Zalužiciach je spádovou obcou, pozvanie prijali aj páni starostovia okolitých obcí. P. učiteľka G. Jurčenková sa mnoho rokov stará so svojimi speváčkami o zveľaďovanie krás slovenských piesní na škole. Spevom sa začala i pondelková slávnosť. Spev vystriedali tóny klavíra p. učiteľky hudobného odboru z ZUŠ Sobrance a tóny huslí našej žiačky. Nasledovalo recitované slovo na chválu učiteľov pod vedením p. učiteľky slovenského jazyka. Príjemným prekvapením bolo divadelné vystúpenie piatakov, šiestakov a siedmakov pod názvom Ako sa zrodil učiteľ. Režisérsku taktovku viedla p. učiteľka A. Fejková.

Program bol zavŕšený piesňou Náš učiteľ a básňou v ruskom jazyku. Úplnú bodku za programom dali naši žiaci navštevujúci tanečný odbor ZUŠ Sobrance, ktorá má v základnej škole detašované pracovisko.Vystúpenie vyjadrovalo veľkú vďaku všetkých žiakov svojim učiteľom, úctu k ich povolaniu. Učitelia ju žiakom vrátili vrúcnym potleskom a úsmevmi spokojnosti.          
                   Anna Fejková



Uverejnené: 10.04.2010 10:16:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.