files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu čaká náročný finiš jesene

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú pred sebou náročný záver jesennej časti. V priebehu dvanástich dní totiž odohrajú štyri ťažké duely na domácej aj európskej scéne. V stredu o 17.30 v domovskej Chemkostav aréne privítajú v predohrávke 8. kola WHIL, v ktorej pôjde v priamom súboji o prvú priečku pražskú Sláviu, no a v sobotu takisto od 17.30 na nich čaká prvý duel tretieho kola Pohára EHF proti rumunskému ASC Corona 2010 Brašov. Odveta na pôde rumunského vicemajstra je na programe budúcu nedeľu, na Michalovčanky ešte predtým v stredu čaká predohrávka záverečného jesenného ligového kola u svojho úhlavného slovenského rivala HK Slovan Duslo Šaľa.

Michalovské hádzanárky sa na náročný záver jesene naladili víťazne, keď v piatok hladko triumfovali v bratislavskom Dome športu nad tamojším ŠKP 39:16. „Policajtky“ kládli odpor slovenskému majstrovi iba do 19. minúty, kedy bol stav 9:9. Michalovčanky ale záverečnú desaťminútovku vyhrali 11:3 a položili tak základ hladkého víťazstva. „Dosiahli sme povinné víťazstvo. Zo začiatku sme sa síce trápili, no potom sa už hralo podľa našich predstáv. Som rád za vysokú výhru, ale aj zato, že si zahrala každá jedna hráčka,“ zdôraznil tréner Iuventy Borys Petrovskyj, ktorého zverenky si na svoje konto pripísali v tejto sezóne už šieste víťazstvo a naďalej sú lídrom ligového pelotónu. Navyše, triumfom v bratislavskom Dome športu si na svoje konto pripísali v lige pätnásty zápas bez prehry, z ktorých remizovali akurát raz, v 5. kole tejto sezóny v Porube.

Ukrajinský kormidelník si uvedomuje, že nasledujúce zápasy už budú iný level. Slavia Praha svoju formu ukázala v sobotu, keď v repríze českého finále vyhrala v Moste 26:25 a potvrdila, že v súčasnosti je najlepším českým tímom vo WHIL. „Budú to určite ťažšie zápasy, ako v Bratislave proti ŠKP. Už v stredu nás čaká český vicemajster, ktorý sem určite nepríde v porazeneckej nálade. Aj keď nemáme veľa času, musíme sa na tento duel dobre pripraviť a naladiť sa tak na rumunský Brašov, ktorý nás čaká v sobotu“ uviedol Borys Petrovskyj, podľa ktorého je favoritom pohárové súboja rumunský vicemajster. „Favoritom sú oni, my môžeme iba prekvapiť. Určite im to však nenecháme ľahko. O postup sa chceme pobiť a verím, že vo vrchole jesene podajú dievčatá najlepšie výkony. Najskôr však musíme myslieť na pražskú Slaviu, ktorá nás čaká v stredu,“ podotkol Borys Petrovskyj.

Borys Petrovskyj sa v náročnom závere jesene bude spoliehať aj na góly Tatiany Trehubovej

Brašov je momentálne vo svojej lige na štvrtom mieste, keď v doterajších dvanástich zápasoch zaznamenal deväť výhier, dve remízy a iba raz sa jeho hráčky museli skloniť pred svojím súperom. „Vieme o ich sile. Vo svojom rade síce nemajú ani jednu legionárku, no v kádri je viacero rumunských reprezentantiek. Nechcem upozorňovať na niekoho konkrétneho. O ich sile hovorí aj to, že v lige sú doteraz jediným premožiteľom hviezdami nabitého Baia Mare, ktorý triumfoval v auguste na našom domácom Memoriály Tomáša Jakubču,“ dodal na záver tréner sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho šampióna.

Program Iuventy Michalovce do konca jesennej časti

Streda 12. november 8. kolo WHIL Michalovce - Slavia Praha 17.30
Sobota 15. november Pohár EHF prvý zápas Michalovce - ASC Corona 2010 Brašov 17.30
Streda 19. november 9. kolo WHIL HK Slovan Duslo Šaľa - Michalovce 18.00
Nedeľa 23. november Pohár EHF odveta ASC Corona 2010 Brašov - Michalovce
18.00

Peter Brendza




Uverejnené: 10.11.2014 21:26:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.