files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Osem gólov michalovskej Dukly na Považí

Hokejisti HK Dukla Michalovce potvrdili povesť najlepšie zakončujúceho družstva a v zápase 18. kola prvej hokejovej ligy zvíťazili na ľade Považskej Bystrice hladko 8:1. O svojej výhre rozhodli päťgólovým uragánom v záverečnej tretine. Sú tak naďalej na prvom mieste tabuľky. To však po piatku nemusí byť pravdou. Michalovčania si svoj zápas devätnásteho kola na ľade slovenskej osemnástky predohrali už začiatkom októbra (6:0) a v prípade domácej výhry Detvy nad Prievidzou vstúpia do budúceho týždňa z prvého miesta práve Stredoslováci.

Súboj posledného tímu s prvým sa niesol jednoznačne v réžii michalovskej Dukly. Tá po dvoch tretinách viedla 3:0 a v tej poslednej súkala súperovi jeden gól za druhým. "Aj keď sú Považania na poslednom mieste tabuľky, vedeli sme, že ich nemôžeme podceniť. Nedávno tam totiž zakopli Prešov aj Liptovský Mikuláš a rozhodne sme ich nechceli napododniť. Navyše, v takýchto zápasoch sa vždy trápime. Nakoniec to ako trápenka vôbec nevyzeralo. Dali sme rýchly gól, v druhej tretine pridali ďalšie dva a bolo rozhodnuté," skonštatoval útočník štvrtej lajny Ivan Fedorko, ktorý zaznamenal prvý a tretí gól michalovskej Dukly, a s ďalšími dvoma asistenciami by v kanadsko-americkej NHL výrazne ašpiroval na prvú hviezdu zápasu. "Určite, že som s touto bilanciou spokojný," s úsmevom hovorí Fedorko, ktorý následne dodáva. "Tie góly neboli celkom moja zásluha, boli to vypracované akcie. Takže by som to len na seba nebral." Pre odchovanca humenského hokeja, ktorý pôsobil v mládežníckych tímov HC Košice a práve Považskej Bystrice to bol prvý štvorbodový zápas u mužov. Bude ho niečo v šatni stáť? "Dúfam, že nie a nikto si to nevšimne. Už som totiž za prvé mužské body platil a výplatu tu veľmi veľkú nemám," s úsmevom na perách podotkol stále iba devätnásťročný útočník michalovskej Dukly, ktorý v doterajších dueloch zaznamenal už desať kanadských bodov za štyri góly a šesť asistencií.

Voľno využijú na dobitie bateriek

Prvá hokejová ligy pokračuje svojím devätnástym kolom už v piatok. Keďže Michalovčania si súboj tohto kola na ľade slovenskej osemnástky (6:0) predohrali ešte začiatkom októbra, v piatok budú mať voľno. Bez tréningového procesu však neostanú. Už budúci týždeň ich totiž čaká týždeň pravdy, keď najskôr v stredu 12. novembra privítajú v tabuľke tretí Bardejov a v piatok vycestujú na ľad druhej Detvy. "Do tréningového procesu vsunieme regeneračný mikrocyklus. Viac popracujeme na kondícii a na obnove fyzických síl. Voľno teda využijeme na dobitie bateriek a nato, aby sme sa čo najlepšie pripravili na ťažký budúci týždeň," poznamenal tréner momentálneho lídra prvej ligy Milan Staš. 

Peter Brendza



Uverejnené: 06.11.2014 16:04:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.