files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži 1. BKD zdolali Tydam Košice, ženy s vysokou prehrou

Počas víkendu pokračovali ďalšími kolami druhá najvyššia basketbalová súťaž mužov a žien. V štvrtom kole mužskej druhej ligy skupina Východ zvíťazili muži 1. BKD Michalovce nad Tydanom Košice 77:60 a do tabuľky si tak pripísali štvrté víťazstvo. Najbližší víkend majú Michalovčania voľno, najbližší zápas odohrajú opäť doma, keď v sobotu 8. novembra o 17.00 privítajú Rožňavu. V hre boli aj ženy 1. BKD Michalovce, ktoré v stretnutí 3. kola druhej basketbalovej ligy skupina Východ nestačili v domácej telocvični GPH na celok Eilat Prešov, ktorému podľahli 42:68. Ženy majú počas prvého novembrového víkendu takisto voľno, najbližšie budú v hre v nedeľu 16. novembra, kedy doma o 10.00 privítajú Starú Ľubovňu. Dve prehy si na svoje konto pripísali aj juniori 1. BK Michalovce. Najskôr ťahali za kratší koniec v Liptovskom Mikuláši, kde prehrali tesne 49:58 a potom zaknihovali prehru aj u jedného z favoritov súťaže vo Svite, ktorému podľahli 42:69. Juniori, ktorí sú momentálne s bilanciou dvoch výhier a štyroch prehier na šiestom mieste vo východnej skupine juniorskej Extraligy, sa najbližšie opäť predstavia vonku, keď v sobotu 1. novembra absolvujú duel v Humennom. Vonku sa predstavia aj v ďalšom dvojzápase (Rožňava, Esprit Košice), doma ich uvidíme až v posledný novembrový víkend.

MUŽI

1.BKD Michalovce – TYDAM Košice 77:60 (36:27)
Štvrtiny: 24:14,12:13,23:18,18:15
Strelci:
Vl. Mitterpák 28, Mižák a Maškulík po 12, T.Mitterpák 11, Pastirák 6.
Prezident klubu Ladislav Janošov: "Kedže nemohol nastúpiť zranený Kováč, ktorý v predchádzajúcom zápase podal výborný výkon a T.Mitterpák nastúpil s bolestivo zraneným členkom, bolo jasné, že zápas s ambicioznym súperom nebude jednoduchý. Samotný priebeh stretnutia dvoch basketbalovo vyspelých družstiev to potvrdil a tak mali diváci možnosť vidieť veľmi dobrý basketbalový zápas so všetkým čo k tomu patrí – súboje pod košom, boj o loptu, pekné akcie na jeden dotyk i rôznu úspešnú, či menej úspešnú streľbu. Našim basketbalistom dobre vyšiel vstup do zápasu, keď dokázali získať sľubný desať bodový náskok, pričom zaujímavosťou bolo to, že v tejto štvrtine bodoval každý hráč základnej zostavy. V druhej štvrtine hostia síce dokázali vyhrať, ale len o jeden bod, čo bolo v tomto zápase pomerne málo nato, aby výraznejšie ovplyvnili výsledok. Druhý polčas začali chlapci perfektným vnikom Holdu a po niekoľkých pekných akciách náš náskok narástol na sedemnásť bodov. Aj keď hostia mali obrovskú snahu výsledok skorigovať a nevzdávali sa v žiadnom okamihu do konca zápasu, my sme kontrolovali vývoj stretnutia. Hovorí sa, že dobrá obrana je v každom kolektívnom športe základom úspechu, čo sa prejavilo aj počas tohto zápasu. Výborná obrana nášho celého družstva, v ktorej výrazne dominuje Holda, ku ktorému sa pridávajú Mižák a Vl. Mitterpák a na doskoku T.Mitterpák, priniesla ovocie aj teraz." 

ŽENY

1.BK D Michalovce – EILAT PREŠOV 42:68 (12:15,12:16,12:22,6:15)
Strelci :
Harmanová a Andrejčíková po 8, Lipková a Sabovčíková po 6, Regendová, Majerníková a V.Vargová po 4, Priščáková 2.

 Prezident klubu Ladislav Janošov: "Ako už z výslednej listiny strelkýň vidíte na prvý pohľad, v našom družstve chýbala výraznejšia strelkyňa. V zápase hrať nemohli Fiedlerová s Juraškovou a nenašla sa žiadna iná, ktorá by dokázala držať krok s najlepšou hráčkou hostí Nedoroščíkovou (28 bodov). V družstve jej dobre sekundovala Palaščáková, ktorá zaznamenala osemnásť bodov a tieto dve hráčky tak nastrieľali dokopy 46 bodov, čo je viac, ako sme dosiahli my. Dievčatá ešte do polčasu ako tak držali krok so súperom, keď sedem bodový rozdiel v prospech hostí nebol ešte taký hrozivý a zdalo sa, že zabojujeme o dobrý výsledok. Po polčase však akoby úplne odpadli. Hostky prvé tri minúty vyhrali 13:0 a upravili stav na 44:24, čím rozhodli o výsledku zápasu. Nám absolútne odišla streľba. V tom čase sa tiež zranila Lipková, ktorá musela odstúpiť a do hry už nezasiahla, a dievčatá ktorým sa nedarilo, ešte viac klesli na duchu, čo súper dokonale využil a vysoko vyhral. Ani posledná štvrtina nezmenila priebeh zápasu. Dievčatá sa trápili stále viac a viac, takže koniec zápasu bol pre družstvo vykúpením. Naše družstvo malo v tomto zápase menej ako 30 percentnú úspešnosť streľby, čo bolo naozaj veľmi málo a okrem toho stratilo nevynútene 33 lôpt, takže hostky nemali veľa práce a na víťazstvo sa nadrieť príliš nemuseli." 

JUNIORI

Liptovský Mikuláš - 1.BK Michalovce  58:49  (32:25)
Štvrtiny:  15:9, 17:16, 10:6, 16:18
Zostava 1.BK:
S.Kováč, R.Skvašik, M.Laurinčík, M.Jevočin, F.Jankaj, M.Hospodár, J.Novakovský, R.Štec
Po prvej výhre juniorov 1.BK na ihriskách súperov chceli Orli uspieť aj na Liptove. To sa im však nepodarilo. Po bojovnom výkone, keď počas zápasu celkom slušne bránili, totiž pohoreli v streľbe. V tretej štvrtine sa dotiahli na rozdiel dvoch bodov a zdalo sa, že misky váh preklopia na svoju stranu, súper však reagoval rýchlym protiútokom, ktorý robil mladým Orlom problémy. Liptáci si znovu vytvorili mierny náskok a ten už udržali do konca. Ako jedno z pozitív môžeme v tomto stretnutí vyzdvohnúť obranu, keďže súper dosiahol iba 58 bodov.

BKM Svit - 1.BK Michalovce  69:42 (36:17)
Štvrtiny: 21:6, 15:11, 25:10, 8:15
Zostava 1.BK:
S.Kováč, R.Skvašik, M.Laurinčík, M.Jevočin, F.Jankaj, M.Hospodár, J.Novakovský, R.Štec

V nedeľu proti favoritovi bol dôležitý začiatok zápasu. Po smolnom sobotňajšom stretnutí nebolo jednoduché znova hráčov motivovať. Celý zápas sa Orlom znovu nedarila streľba, keď z vhodných pozícií nezakončovali presne. Hneď do polčasu si favorit vybudoval náskok, ktorý bezpečne udržal do konca zápasu. Hostia sa veľmi ťažko presadzovali v útoku, nesprávne riešili niektoré situácie. Naopak všetky chyby v obrane domáci trestali a udržiavali si pohodlný náskok. Aj preto Svit zaslúžene vyhral. Mladí Orli sa presvedčili, že hrať s favoritom môžu vyrovnanú patriu iba vtedy, keď všetci hráči podajú výkon na hranici svojích možností.

KADETI

Juniorbasket Košice - 1.BK D Michalovce 27:60 a 35:45

Strelci: Janošov 50 (23+27), Ferenčík 17 (9+8), Hasaralejko 16 (9+7)

Peter Brendza, 1. bk michalovce, 1. bkd michalovce

 



Uverejnené: 27.10.2014 22:22:06

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623