files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvýkrát v sezóne doma bez bodu

Až v ôsmom stretnutí nezískali hokejisti HK Dukla Michalovce na domácom ľade ani bod. Doteraz sa síce v prvom kole museli skloniť pred Liptovským Mikulášom, no tomu podľahli 3:4 po predĺžení, a tak získali aspoň bod. V nedeľňajšom zápase štrnásteho kola však nestačili na Spišskú Novú Ves. Tá na Zemplíne triumfovala hladko 6:1 a stala sa prvým družstvom, ktoré si zo Zemplína odviezlo všetky body.

 Hosťom ideálne vyšla prvá tretina. Hneď v tretej minúte sa po góle Klingu ujali vedenia a hoci na jeho presný zásah odpovedal vyrovnaním Martin Schnelly, záverečné minúty prvej časti patrili im. Za posledných šesť minút zaznamenali tri presné zásahy, z toho dve z presilových hier (tretiu využitú pridali v tretej tretine) a do šatní tak išli za výrazne priaznivého stavu 4:1, čím položili reálny základ cennej výhry. „Vedeli sme, že v Michalovciach sa hrá každému ťažko a veľa tímov tu v tejto sezóne ešte nebodovalo. Aj preto som rád za toto víťazstvo,“ skonštatoval po stretnutí kapitán HK Spišská Nová Ves Ľubomír Vaic.

Igor Halás tentoraz Ľubomíra Vaica ustrážil, no michalovská obrana dvakrát nie a kapitán Spišiakov ju za to potrestal dvoma gólmi

Bol to práve on, kto v prvej tretine dvoma presilovkovými gólmi položil misky váh na stranu svojho družstva. „Rozhodli asi naše presilovky. V nich sme vôbec nešpekulovali, všetko posielali na bránu a vidíte, vyšlo to. Zatiaľ, čo my sme našu početnú výhodu využili až trikrát, domácim sa to nepodarilo ani raz. Zápasy sa dnes rozhodujú práve v nich. Nám každá využitá presilovka dodávala novú energiu, zatiaľ čo Michalovčanov každá jedna nevyužitá zrážala dole,“ poznamenal ešte k výhre na michalovskom ľade Ľubomír Vaic.

Všade boli o krok pomalší

Michalovčania si za bezkrvný profesorský výkon prehru doslova pýtali. Chýbala ľahkosť, zodpovednosť, či srdiečko. Sklamali hlavne najväčšie opory. Čím to bolo, že po cennej výhre zo Senice podali takýto výkon? „Jednoducho sme nezvládli prvú tretinu, ktorú sme prehrali 4:1. Potom sa to proti takémuto súperovi, ako je Spišská Nová Ves obracia veľmi ťažko. Už sa to s nami iba ťahalo. Z našej strany chýbalo asi všetko. Nehrali sme vôbec do tela, všade sme boli o krok pomalší. Chýbala mi aj streľba a následne dorážky do súperovho brankára. Ten všetko pochytal aj preto, že sme mu málo clonili,“ poznamenal na margo nevydareného zápasu útočník HK Dukla Peter Čížek. Ten sa spolu so svojimi spoluhráčmi mohol dostať do zápasu v druhej tretine, no to by museli Michalovčania premeniť na gól aspoň jednu zo štyroch početných výhod. „Neviem, čím to bolo, ale tie presilovky nám vôbec nevyšli. Možno to bolo tým, že sme mali v nohách ťažký piatkový zápas v Senici a z toho sme mali ťažké nohy. Po tej nevydarenej prvej tretine sme sa chceli vrátiť do zápasu, no ako to dopadlo, to ste mohli vidieť aj sami...,“ podotkol útočník druhej michalovskej lajny, ktorý si nevedel vysvetliť, ako je možné, že si Dukla v siedmych presilovkách nevypracovala ani jednu gólovú šancu. „To neviem. Snažili sme sa, nejako to však nešlo. Hrali sme to príliš profesorsky, chceli sme to asi kombinovať až do brány. Niekedy však stačí nevymýšľať a vystreliť na bránu. Presne tak, ako to robili Spišiaci.“

Podľa Petra Čížeka sa hráči Dukly musia z prehry poučiť

Michalovskí hokejisti sa z ťažkej prehry musia rýchlo oklepať. Tento týždeň ich totiž opäť čakajú dva zápasy a stratené body tak môžu rýchlo získať späť. „Musíme sa dať dokopy a ponaučiť sa z tejto prehry. Sú aj takéto zápasy a my sa z nich musíme poučiť. Práve vtedy sa ukáže sila mužstva, ako sa s ním vysporiada. Máme k dispozícii ešte tri štvrtiny súťaže, takže tých bodov je veľa. Presvedčili sme sa, že môžeme hrať s každým súperom. Musíme iba dodržiavať tú hru, ktorá nás zdobila počas našej víťaznej série a všetko sa môže vrátiť do správnych koľají,“ dodal na záver Peter Čížek.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.10.2014 20:33:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.