files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské hradby po prvýkrát v sezóne spadli

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce už vedia, ako chutí domáca porážka. V tejto sezóne v prvých šiestich stretnutiach na domácom trávniku stratili akurát dva body za bezgólovú remízu so Zvolenom. Osudným sa im stalo sobotňajšie siedme stretnutie s prešovským Tatranom, ktorému podľahli 0:1. Šarišania im tak vrátili prehru z tretieho kola, kedy doma prehrali 2:4, hoci po úvodných desiatich minútach vyhrávali 2:0.

Zápas s Prešovom vôbec nevyšiel španielskému špílmachrovi Samuelovi Bayónovi

Prehra môže byť na niečo dobrá

Práve sedmička bola dominantným číslom pred sobotňajším zápasom. Michalovčania totiž ťahali sedemzápasovú víťaznú sériu a pred druhým Zvolenom mali v čase výkopu sedembodový náskok na čele tabuľky. Ten ale neznásobili na desať bodov, keďže sa im domáce stretnutie s Prešovom príliš nevydarilo. Okrem dobre brániaceho súpera totiž bol ich nepriateľom aj ťažký terén, ktorý bol skúšaný trojdňovým dažďom. Michalovčania síce chceli, boli aktívnejší, no iba po súperovu šestnástku. Navyše, situácie riešili príliš individualisticky, čo sa po zápase nepáčilo ani trénerovi Františkovi Šturmovi. „Dnes som z našej strany nevidel taký tímový výkon, ako by som očakával. Chlapci sa veci snažili riešiť individuálne, nie jednoducho. Budeme sa musieť vrátiť k pokore. Sedem výhier v rade niektorým asi ublížilo a hlavou už boli niekde inde, ako by mali byť. Tá séria už trvalo dlho a chlapci si pravdepodobne mysleli, že sa súper porazí aj sám. Asi to inak nepôjde a budeme musieť začať odznova. Keď sa tak stane, táto prehra nám môže pomôcť. Nás vždy prehra vybičovala k lepším výkonom. Každá séria sa raz musí skončiť, táto naša skončila doma s Prešovom. Ja verím, že to tak bude a my už budúci týždeň naštartujeme novú víťaznú sériu,“ podotkol michalovský lodivod, ktorého družstvo síce kapitulovalo po ôsmych zápasoch bez prehry, no naďalej sa zohrieva s komfortným sedembodovým náskokom na prvom mieste tabuľky.

Michalovčania to skúšali vysokými loptami...

Zápas o jednom góle

Obidvom tímom sa pred prestížnym zemplínsko-šarišským derby darilo. Michalovčania ťahali dlhú víťaznú sériu, Prešovčania sa na druhej strane po zlom štarte do súťaže nakopli a pred zápasom s Michalovcami ťahali sériu štyroch duelov bez prehry, v ktorých zaznamenali desať bodov. Bolo jasné, že jedna séria sa skončí a nakoniec skončila tá michalovská. Rozhodl sa o tom v 81. minúte, kedy Michalovčania zle zahrali štandardku a po rýchlom brejku sa gólovo presadil Martin Dupkala. „Čo rozhodlo? Asi to, že súper sa v zápase o jednom góle raz presadil a my nie,“ sucho skonštatoval František Šturma, ktorého zverenci mali ešte za bezgólového stavu dve šance na otvorenie skóre. Najskôr si sedemnásťročný brankár Tatrana Adam Jakubech poradil s jedovkou Marcosa Pereza a v 74. minúte bravúrne vyškriabal spod brvna hlavičku Olivera Podhorína. Práve tento moment mohol byť jazýčkom na vážkach. „Určite, že ním mohol byť. Keby Oliver túto šancu premenil, dýchalo by sa nám lepšie. Hostia by museli otvoriť obranu, čo by bola voda na nás mlyn. Ale to už sa hráme na keby bolo keby... Proti Prešovu sme gól nestrelili a bez streleného gólu sa nevyhráva,“ dodal michalovský lodivod.

... aj po zemi ...

Užijú si päť minút slávy

Moment zo štvťhodiny pred koncom duelu vyzdvihol aj tréner Tatrana Prešov Stanislav Varga. Ten sa nebál hodiť do vody mladého golmana, ktorý sa mu odmenil výborným výkonom a práve jemu by sme v sobotu udelili spoločne s Martinom Dupkalom honor muž zápasu. „Vieme o jeho kvalitách, a tak sme ho zaradili do prvého mužstva. Ide o perspektívneho brankára, ktorý keď bude na sebe tvrdo pracovať, môže to dotiahnuť ďaleko. Aj ja si myslím, že to bol zápas o jednom góle. Keby ho strelil súper, my by sme museli otvoriť hru, čo by bolo výborné pre jeho technických hráčov,“ zdôraznil Stanislav Varga, ktorému sa sobotňajší zápas hodnotil oveľa lepšie, ako stretnutie tretieho kola, kedy jeho hráči stratili zápas z vedenia 2:0. „Samozrejme, že sa mi po výhre hodnotí stretnutie lepšie, ako keď sme prehrali,“ uviedol bývalý reprezentačný stopér a následne dodal. „Michalovce sú lídrom tabuľky a každý jeden hráč teda musel ísť na dno svojich síl. Tak sa aj stalo, takže s týmto som spokojný. Vedeli sme o silných stránkach súpera a tomu sme prispôsobili aj taktiku. Prvých tridsať minút nám chýbal stred poľa, súper bol jednoznačne lepší. Keď bolo s nami v tabuľke zle, hráčov som nabádal k tomu, aby dávali futbalu sto percent a teraz sa im všetko vrátilo.“

... na sedemnásťročného brankára Adama Jakubecha neplatilo prakticky nič.

Šarišania si touto výhrou posilnili vyhliadky na prvú šestku, čo netajil ani samotný Stanislav Varga. „Nehovorím, že sme v laufe, no po tom zlom začiatku sa nám dýcha už lepšie. Sme v prvej šestke, no nič to nemení na tom, že musíme makať naďalej. Teraz si možno užijeme päť minút slávy, no ideme ďalej. V sobotu nás čaká ďalší dôležitý zápas. Z tohto pohľadu sú Michalovčania na to oveľa lepšie a vo zvyšných kolách základnej časti môžu hrať pokojnejšie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2014 15:38:57 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.