files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zbíjala na Záhorí, v tabuľke postúpila na druhé miesto

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 14. kola prvej hokejovej ligy na ľade HC Dukla Senica 6:3 a prepracovali sa tak na druhé miesto v tabuľke. Dvakrát sa do siete Záhorákov trafil Igor Halás, po jednom presnom zásahu pridali Marcel Šterbák, Richard Šechný, Peter Čížek a Martin Drotár. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia na domácom ľade už v nedeľu 26. októbra, kedy o 17.00 privítajú celok HK Spišská Nová Ves.

Michalovská Dukla chcele na Záhorí nadviazať na stredajšie vysoké víťazstvo nad Topoľčanmi a to sa jej napokon aj podarilo. Keďže hostia boli po viachodinovej ceste autobusom, Seničania sa do nich hneď pustili a prvých desať minút sa hralo podľa ich taktovky. Na koňa ich ešte viac postavilo vylúčenie Fedorka, ktoré potrestal už po desiatich sekundách Jakub Loydl - 1:0. Aj po strelenom góle bola v úvodných minútach hry aktivita na hokejkách domácich. Pavol Borko v michalovskej bráne musel byť v permanencii pri šanciach Lantoša, Juráka i Mikolášeka. Z tlaku Seničanov sa zrodil v jedenástej minúte protiútok prvej michalovskej lajny a po strele Igora Halása sa trepotal puk aj v sieti domácich - 1:1. Tí sa nestačili spamätať z prvého úderu a hneď dostali druhý. V trinástej minúte sa v skrumáži pred brankárom Ďurišom najlepšie zorientoval Marcel Šterbák, ktorý poslal michalovskú Duklu do vedenia - 1:2. To si hostia udržali až do konca prvej časti a dokonca ho mohli aj zvýšiť, Ďuriš však v poslednej chvíli zasiahol pred Šechným.

Aj v druhej tretine sa hral rýchly, bojovný hokej, so šancami na oboch stranách. V jej úvode nastala v bráne domácich zmena, keď Ďuriša nahradil Marek Peksa. Jeho spoluháriči najskôr nepotrestali vylúčenie Brijáka a následne mohli inkasovať, Peksa však ostal pri šanci Drotára pokojný. Zahanbiť sa nedal ani Pavol Borko na druhej strane, ktorý zlikvidoval gólovú šancu Mikolášeka. V polovici druhej tretiny sa mohli Michalovčania opäť dostať do  dvojgólového vedenia, Fedorka ale v čistej šanci vychytal Peksa. V ostatných minútach druhej časti sa ešte skóre mohlo meniť na oboch stranách. Najskôr Patrik Huňady stroskotal na Peksovi, na druhej strane si zase Borko poradil so strelou Mikolášeka.

Do tretej tretiny si domáci preniesli ešte 51 sekúnd Drotárovho trestu, presilovku však nevyužili, a tak prišiel trest. To, ako sa má využívať početná výhoda im totiž v 43. minúte ukázal hosťujúci kapitán Richard Šechný, ktorý po trinástich sekundách potrestal vylúčenie Penáka - 1:3. Dvojgólový náskok Zemplínčanov upokojil a tí sa mohli sústrediť na trpezlivé bránenie. Svojou nedisciplinovanosťou im k tomu pomáhali aj domáci. V 46. minúte išiel na trestnú lavicu Lantoš a jeho vylúčenie pretavil na štvrtý gól v senickej sieti Peter Čížek - 1:4. V pohode hrajúca michalovská Dukla trestala každú jednu chybu domácich. V 50. minúte unikol Richard Šechný, na jeho prihrávku si nakorčuľoval Martin Drotár a bolo 1:5. Seničania vrhli všetky sily do útoku. Najskôr to na Borka skúšal Jurák, po ňom aj Surovka, no prekonať sa ho podarilo až v 54. minúte Martinovi Mikolášikovi - 2:5. Domácim sa ešte podarilo streliť tretí gól. Tri minúty pred koncom nastrelil Kalináč žŕdku Borkovej brány, úspešnejší bol na začiatku poslednej minúty Michal Šúrek - 3:5. To ale nebolo gólovým hodom koniec, keďže pri následnej power-play Senice dokonal víťazstvo michalovskej Dukly do prázdnej brány Igor Halás - 3:6.   

HC Dukla Senica - HK Dukla Michalovce  3:6 (1:2, 0:0, 2:4)
Góly: 3. Loydl (Kalináč, Jurák), 54. Mikolášek (Lantoš), 60. Šúrek (Kalináč) – 11. Halás (Šechný), 13. Šterbák (Cmorej), 43. Šechný, 47. Čížek (Urban), 50. Drotár (Šechný), 60. Halás
Vylúčení: 3:4. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský - Frimmel, Vyoral.
HC DUKLA: Ďuriš (21. Peksa) - Loydl, Reissmuller, Gula, Janík, Perniš, Neumann, Fian - Šúrek, Kalináč, Jurák - Jurík, Surovka, Videlka - Mikolášek, Vereš, Lantoš - Blaško, Daniel, Penák.

HK DUKLA: Borko - Kubát, Šterbák, Briják, Urban, Šeliga, Tkáč, Buraľ - Drotár, Šechný, Halás - Čížek, Majerník, Podsedlý - Banovský, Linet, Cmorej - Schnelly, Huňady, Fedorko. 



Uverejnené: 24.10.2014 20:11:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.