files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vrátila Topoľčanom požičané aj s úrokmi

Po dvoch prehrách na súperovom ľade si chceli v stredu michalovskí hokejisti napraviť chuť. To sa im aj podarilo, keďže víťazstvom 8:0 nad Topoľčanmi v trinástom kole prvej hokejovej ligy nielen že zastavili mini sériu dvoch prehier, ale "Žochárom" vrátili aj s úrokmi prehru 1:7 z druhého kola.

Duel celkov z opačného pólu tabuľky sa niesol v jasnej réžii michalovskej Dukly. Tá od začiatku na ľade dominovala a od druhej tretiny bol zápas len otázkou skóre. Michalovčania výborne zvládli presilovku v polovici prvej tretiny. Na konci akcie bol obranca Zoltán Kubát, ktorý prekonaním golmana Topoľčian Mateja Kičinu zaznamenal svoj prvý presný zásah v sezóne. "Po dvoch prehrách na súperovom ľade sme chceli vyhrať. Dej zápasu bol taký, aký sme si predstavovali. Bol to taký pohodový duel z našej strany. V úvode síce súper nastrelil žŕdku, no potom sa to už odvíjalo v našich rukách. V prvej tretine sme dali tri góly a zvyšok zápasu tak mohli odohrať v tréningovom tempe. Výsledok 8:0 možno neukazuje to, čo sa dialo na ľade, ale my sme súpera prestrieľali, zaslúžene vyhrali a vrátili im prehru z druhého kola," poznamenal na margo zápasu strelec úvodného presného zásahu v zápase.

Ten svoj prvý tohtosezónny gól mohol streliť už v piatok v Liptovskom Mikuláši, no aj keď bol označený za strelca gólu on, po zápase to rohodcovia zmenili a pripísali ho Petrovi Čížekovi. Zoltán Kubát si to všetko vynahradil v nasledujúcom kole, keďže okrem presilovkového gólu na 1:0 zaznamenal aj druhý gól Dukly, keď v hre štyroch proti štyrom dokonale zúžitkoval presnú prihrávku Filipa Podsedlého. "Za moje prvé dva tohtosezónne góly môže Štefan Majerník. Ten mi venoval pred zápasom mincu a tá mi priniesla šťastie. Navyše, pred prvým gólom mi veľmi pomohol aj Marcel Šterbák, ktorý čiernou robotou v rohu klziska spôsobil náš úvodný presný zásah. Za góly tak vďačím "Majerovi" a "Ščerbimu"," so smiechom podotkol obranca HK Dukla. Zaujimavosťou je, že až štyri góly Dukly v stredajšom zápase zaznamenali obráncovia. Okrem Kubáta sa do čierneho trafili aj Marcel Šterbák s Vladimírom Urbanom, navyše dva góly strelil aj Martin Drotár, ktorý na poste obrancu hrával v úvode sezóny. "Je to ukážka našej všestrannosti," nestrácal humor michalovský obránca. "Na tréningoch to trénujeme takto a vyzerá to tak, že v samotných zápasoch to zoberieme do rúk my," dodal ešte s úsmevom na perách Zoltán Kubát.

Vyhrať aj v piatok

Michalovskí hokejisti tak zastavili dvojzápasovú sériu prehier a dúfajú, že sa výhrou nad Topoľčanmi nakopnú k ďalšej víťaznej sérii. Budú to však mať veľmi ťažké. V piatok sa totiž predstavia na ľade Senice. Tej úvod sezóny nevyšiel, no poslednými zápasmi sa zdalo, že sa dostávajú do správnych koľají. Prišla však streda a s ňou aj ich ďalšia krutá domáca prehra s Trnavou 2:4, hoci ešte v päťdesiatej minúte jej hráči viedli 2:1. "Treba povedať, že to nie je tá Senica z minulej sezóny," rozhovoril sa na margo najbližšieho súpera Zoltán Kubát, ktorý však následne dodal. "Zápasy u nich sú pre nás vždy ťažké. Budeme cestovať desať hodín v autobuse, čo určite nie je nič príjemné. Máme jeden deň na regeneráciu tak dúfam, že si dobre oddýchneme a na ťažkého súpera sa dobre pripravíme. Verím, že naše ďalšie prehry tak skoro neprídu a opäť potiahneme nejakú víťaznú sériu. Čo sa týka súpera, určite to jednoduchý zápas nebude. V stredu zaznamenali prehru na vlastnom ľade a určite ju budú chcieť odčiniť. My tam ale nepôjdeme v porazeneckej nálade, pretože sme sa presvedčili, že môžeme hrať s každým. Minulý týždeň sme nejaké body stratili, teraz ich chceme naspäť," uviedol na záver Zoltán Kubát.

Takto zaznamenal Zoltán Kubát prvý gól Dukly...


... no a z tejto situácie padol jeho druhý gól do siete Topoľčian

Peter Brendza   



Uverejnené: 23.10.2014 09:50:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.