files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Detvu a je novým lídrom tabuľky

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v 10. kole prvej hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HC 07 Detve vo výbornom zápase 6:4 a nielen, že natiahli svoju víťaznú sériu na sedem zápasov, ale stali sa novými lídrami tabuľky. Dvakrát sa do siete Detvy trafil Jakub Linet, po jednom presnom zásahu pridali Fajčák, Drotár, Šechný a Čížek. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia dvakrát vonku (v Prešove a Liptovskom Mikuláši), doma ich najbližšie v stredu 22. októbra, kedy privítajú Topoľčany.

V šlágri 10. kola prvej ligy sa hral hokej ako remeň, ktorý kazil iba najslabší článok - rozhodcovská trojica. Obe družstvá to od začiatku pustili naplno a naozaj sa bolo na čo pozerať. V druhej minúte Banovský krásne našiel Jakuba Lineta a ten zoči - voči golmanovi Orčikovy nezaváhal - 1:0. Následne Dukla nevyužila dlhočíznu presilovku o dvoch hráčov, no v presilovke piatich proti štyrom sa do čierneho trafil Ľuboš Fajčák - 2:0. Hneď na to putoval na trestnú lavicu Čížek, hostia však presilovku nevyužili. Po jej skončení mal tretí gól na hokejke Martin Drotár, no v ďalšej presilovke sa trafili už aj hostia, keď Graham znížil na 2:1. O niekoľko sekúnd už bolo vyrovnané. Gachulinec poslal na bránu propagačnú strelu, ktorá prekvapila niestého Pavla Borka - 2:2. Aj v druhej tretine sa hral výborný hokej. Hostia hneď na úvod nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Hneď po nej sa mohlo meniť skóre aj na druhej strane, Orčík však zázračne vytesnil strelu Banovského. Následne sa dvoma výbornými zákrokmi prezentoval Pavol Borko, no v 26. minúte už nestačil na strelu Srnku a v bráne ho vymenil Ivan Fedor. Ten bol ihneď viackrát v permanencii, no z najväčšieho tlaku hostí udrel Martin Drotár, ktorý unikol obrane a strelou spoza protiháča vyrovnal na 3:3. V posledných sekundách druhej tretiny mal dve gólové šance Filip Podsedlý, skóre sa však nemenilo. Vyrovnaný stav ostal v tretej tretine šesť minút. Po chybe obrany hostí sa dostal k puku Richard Šechný a popod Orčíkové betóny poslal Duklu do vedenia - 4:3. O minútu neskôr viedli Michalovčania už o dva góly, keď sa presadil Jakub Linet - 5:3. Hostia vrhli všetky sily do útoku a v poslednej minúte sa im podarilo Sládkom znížiť na 5:4. To im dodalo novú energiu, 34 sekúnd pred koncom odvolali brankára a pokúsili sa vyrovnať v power-play. Tá im však nevyšla, pretože Peter Čížek gólom do prázdnej brány rozhodol o tom, že michalovská Dukla sa po siedmej výhre v rade vyšplhala na prvé miesto v tabuľke.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva  6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

Góly: 2. Linet (Banovský), 7. Fajčák (Huňady, Šeliga) pres/1, 37. Drotár (Fajčák, Šechný), 46. Šechný (Fajčák, Urban), 47. Linet (Banovský, Cmorej), 60. Čížek (Urban) – 16. Graham (Parkhouse, Kanaet) pres/1, 17. Gachulinec (Kanaet, Mačkovič), 26. Srnka (Žilka), 60. Sládok (Srnka, Říha)
Vylúčení: 12:13, navyše Čížek 10. min. nešportové správanie - Sládok 10. min nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Smrek, Vyšný. Divákov: 1500.
HK DUKLA: Borko - Kubát, Šterbák, Briják, Urban, Tkáč, Šeliga - Fajčák, Šechný, Drotár - Čížek, Huňady, Podlesdlý - Banovský, Linet, Cmorej - Fedorko, Schnelly, Halás.
HC 07: Orčík - Pač, Hataš, Sládok, Metcalfe, Gachulinec, Mačkovič, Németh, Pinka - Žilka, Srnka, Říha - Parhous, Kanaet, Graham - Buda, Fekiač, Zuzin - Kucej, Mahdalík, Zorvan.



Uverejnené: 10.10.2014 20:40:44

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623