files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladké víťazstvo Dukly, Borkova nepriestrelnosť skončila

Hokejisti HK Dukla Michalovce na domácom ľade opäť nadeľovali. Po stredajšom víťazstve 7:0 nad Považskou Bystricou proti slovenskej osemnástke tiež zaznamenali sedem presných zásahov, no tentoraz si ich brankár Pavol Borko čisté konto neudržal. Po dvoch zápasoch, v ktorých neinkasoval, zase siahal na čisté konto, no o to ho pripravil v 57. minúte hosťujúci Boris Sadecký, ktorý v presilovke upravil skóre duelu na konečných 7:1. Borkova séria bez inkasovaného gólu sa teda zastavila na 177 minútach, čo nie je určite na zahodenie.

Inkasovaný gól necelé tri minúty pred koncom mrzel aj hráčsku kabínu. "Samozrejme, výhra nás teší, no mohlo to byť opäť na nulu. Škoda toho inkasovaného gólu, ktorý bol úplne zbytočný," uviedol útočník HK Dukla Peter Cmorej.  Zatiaľ čo v stredajšom stretnutí s Považskou Bystricou urobili Michalovčania so súperom za úvodných päť minút rýchly proces, teraz diváci museli čakať na úvodný presný zásah až do 18. minúty. O ten sa postaral práve Peter Cmorej. "Diváci určite čakali na góly od začiatku zápasu, no treba si uvedomiť, že hrať s týmito mladými chlapcami je veľmi ťažké. Tí sa za vyrovnaného stavu snažia a keď sa im náhodou podarí streliť aj gól, tak sú veľmi nepríjemní. Chvalabohu nám to padlo dvakrát na konci prvej tretiny a potom to už išlo ľahšie," zdôraznil michalovský kanonier, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne. Po ňom bolo vidno, ako tomuto odchovancovi prešovského hokeja spadol kameň zo srdca. "Je jasné, že ma ten gól potešil. Sezónu som totiž začal so zranením, vynechal som časť prípravy, ako aj prvé zápasy a potrebujem sa znova dostať do toho. Som rád, že sa to konečne deje a aj ja sa postupne dostávam do pohody. Dúfam, že mužstvu pomôžem aj ďalšími gólmi."

Michalovská Dukla momentálne ťahá štvorzápasovú víťaznú sériu. Tú začala vydretým domácim víťazstvom nad Prievidzou (8:5), pokračovala cennou výhrou v Trnave (1:0) a zakončila dvoma domácimi víťazstvami nad celkami z dolných poschodí tabuľky. "Som veľmi rád, že sme si po nepodarenom začiatku trošku vylepšili náladu a dostali sa do pohody. Tú budeme totiž potrebovať budúci týždeň, kedy nás pre zmenu čakajú ašpiranti na popredné priečky - Bardejov a Detva," podotkol Peter Cmorej. Michalovčania však ešte na Bardejov a Detvu myslieť nemôžu. V nedeľu totiž absolvujú predohrávku 19. kola opäť proti slovenským mladíkom, no tentoraz na ich ľade v Liptovskom Mikuláši. "Bude to o to ťažšie, že hráme u nich. Očakávam opäť, že od začiatku budú korčuľovať a znepríjemňovať nám život. Na to je jediný recept. Musíme sa rýchlo gólovo odtrhnúť a keď sa tak stane, naša pohoda bude o to väčšia. Jednoznačne si tam ideme po víťazstvo," uzavrel debatu Peter Cmorej.   

Peter Brendza 



Uverejnené: 04.10.2014 10:35:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.