files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvýkrát naplno, odniesla si to Senica

Poriadny kolotoč v hlavách museli mať po zápase hokejisti HC Dukla Senica. Tí do Michaloviec prišli cestou cez celé Slovensko a Zemplínčania ich rozhodne nešetrili. Od úvodu zapli naplno a hostia nevedeli kam skôr skočiť. Po dvoch tretinách bolo za stavu 6:0 prakticky rozhodnuté a týmto vedením tak Michalovčania aj pred zrakom majstra sveta z Goteborgu Žigmunda Pálffyho položili základ vysokého víťazstva 8:1, ktoré znamenalo ich prvú výhru v tejto sezóne.

Po dvoch prehrách v úvodných kolách boli Michalovčania značne nabudení konečne zvíťaziť a odčiniť tak nielen domáce zaváhanie s Liptovským Mikulášom (3:4 po samostatných nájazdoch), ale hlavne hanebnú prehru 1:7 z Topoľčian. „Po tých dvoch prehrách bolo v šatni trošku horúco. Povedalo sa asi, čo sa malo a náš dnešný výkon bol z úplne inej kategórie. Vedeli sme, že k nám prídu po dlhej ceste a tak sme chceli do nich dupnúť hneď od začiatku. Chceli sme odčiniť to, čo sme pokazili a som rád, že sa to nakoniec aj podarilo,“ uviedol strelec dvoch gólov Ivan Fedorko, pre ktorého to boli prvé „mužské“ ligové góly. „Som veľmi rád, že sa to podarilo. Veľká vďaka však patrí aj mojím spoluhráčom z útoku Paťovi Huňadymu a Martinovi Schnellymu,“ podotkol Ivan Fedorko. Ten verí, že do čierneho bude triafať aj v ďalších stretnutiach. „Určite! Budem rád za každú príležitosť a trénerovi by som sa chcel zakaždým odvďačiť kvalitným výkonom,“ dodal devätnásťročný člen „checking line“, ktorý do Michaloviec prišiel pred touto sezónou z košickej juniorky.

Zmeny v útokoch priniesli nový vietor

Michalovčania dosiahli v stredu až štyri góly z ôsmych presiloviek, čo je päťdesiat percentná úspešnosť. „V tých predošlých dueloch sa nám v tejto činnosti príliš nedarilo. Na tréningoch však presilovky poriadne pilujeme a bola len otázka času, kedy nám začnú ísť aj v majstrovských zápasoch,“ zdôraznil ďalší útočník HK Dukla Ľuboš Fajčák, ktorý presilovkovým gólom dával na 2:0.

Tréner Milan Staš urobil pred týmto duelom niekoľko zmien vo svojich útokoch a jedna sa výrazne dotkla aj tohto odchovanca michalovského hokeja. Ten predošlé duely odohral vo štvrtej formácii, teraz sa predstavil popri Richardovi Šechnom a Filipovi Podsedlom v prvom útoku. „Hralo sa mi tam fakt dobre. Pri Rišovi Šechnom to nemôže byť pre nikoho zlé. Myslím si, že sme si spolu s chlapcami rozumeli a na ľade sme vyzerali veľmi dobre. Dúfam, že nám to takto pôjde aj v ďalších zápasoch.“   

V Spišskej Novej Vsi čakajú ťažký duel

Po stredajšom súboji proti Senici, v ktorom si Michalovčania pripísali na svoje konto prvé víťazstvo, si neoddýchnu ani v ďalšom štvrtom kole. V piatok ich totiž čaká ďalší ašpirant na vrchné priečky v tabuľke, keď sa predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi. Tá má v tejto sezóne vysoké ambície, no posledná domáca prehra s Prievidzou (2:3) a stredajšia na ľade Trnavy (6:8) o tom príliš nehovoria. „Určite čakali lepší štart do súťaže a z troch kôl chceli mať viac, ako tri body. Budú mať teda o motiváciu viac. My sa však na to vôbec nepozeráme. Takisto sme neodštartovali najlepšie. Dúfam, že nás táto výhra nakopne a odštartujeme ňou viaczápasovú víťaznú sériu,“ podotkol na záver Ľuboš Fajčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2014 15:56:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.