files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo MFK Zemplín rozdielom triedy

Ani vo svojom piatom zápase DOXXbet ligy skupina Východ nenašli michalovskí futbalisti na vlastnom trávniku premožiteľa. Po troch jednogólových výhrach a bezgólovej remíze so Zvolenom si to tentokrát odniesla košická Lokomotíva, ktorú po hladkej výhre 3:0 Zemplínčania zosunuli na posledné miesto tabuľky.

Dva góly do šatne, tretí zo šatne

V zápase dvoch tímov z opačného konca tabuľky sa očakával od začiatku obrovský tlak domácich. Ten aj prišiel, no hostia výborne bránili obranný priestor a Michalovčanov prakticky nepúšťali do gólových šancí. Tí tak museli dobýjať hradby Lokomotívy, ktoré povolili na konci prvého dejstva. V 44. minúte najvyššie vyskočil na rohový kop španielskeho legionára Samuela Bayóna jeho krajan Vernon a potom loptu za chrbát brankára Giertla dostal v nadstavenom čase aj útočník Martin Regáli. Behom niekoľkých desiatok sekúnd tak prišli dva údery, ktoré hráči košickej Lokomotívy až do konca zápasu nerozdýchali. „Je veľmi ťažké hrať proti tímom, ktoré sem prídu iba brániť. Musíme hrať trpezlivo a trpezlivý musí byť aj divák. Jednoducho potrebujeme streliť prvý gól a po ňom to už ide. Videli ste to sami, súper dostal prvý gól, hneď nato aj druhý a bolo prakticky po zápase. Po dvoch góloch už súper v druhom dejstve nekládol prakticky žiadny odpor a my sme si v pohode zahrali. Strelili sme ešte jeden, no mohli aj viac. Šancí sme na to určite mali,“ uviedol po stretnutí Martin Regáli, ktorého druhý gól bol klincom do rakvy dobre brániaceho súpera.

 

Gól Martina Regáliho z nadstaveného času prvého polčasu na 2:0 bol pre hostí klincom do rakvy

 „Súper bol po prvom góle dezorientovaný a to sme sa snažili využiť. Dodo Turík mi výborne posunul loptu, ja som si ju ešte nerazil s Bayónom a popod vybiehajúceho brankára ju poslal do siete. Myslím si, že to bol rozhodujúci moment, po ktorom sa už hostia nespamätali. Keby som tú šancu nedal, možno by sa ešte za stavu 0:1 vrátili do zápasu, no dva góly do šatne bol pre nich určite obrovský šok,“ dodal Regáli. Jeho spoluhráči sa v druhom dejstve trafili do čierneho ešte raz, keď Bayón premenil v 51. minúte pokutový kop. Domáci tak strelili dva góly do šatne, jeden zo šatne, a tak rozhodli o svojom hladkom víťazstve 3:0, ktoré je ich najvyššie v tejto sezóne.

Oplatí sa im niečo robiť?

Spokojný s vysokým víťazstvom bol aj tréner MFK Zemplín František Šturma. „Za predvedený výkon musím chlapcov pochváliť. Vedeli sme, že to nebude ľahké, pretože súper zvolil defenzívnu taktiku. Od prvej minúty však tvrdo išli za víťazstvom a odmenou pre nich sú tri góly v sieti súpera. Boli sme trpezliví a tá trpezlivosť nám priniesla dva góly v závere prvého polčasu, ktorými sme zlomili odpor súpera,“ podotkol český lodivod v službách michalovského druholigistu.

 

Na divákov zrejme aktivita hráčov nezabrala

Jeho zverenci si pre divákov pripravili prekvapenie v podobe darčekov. „Neviem, či to zabralo. Trošku ma zamrzelo, že diváci odchádzajú zo zápasu päť až desať minút pred koncom  a neostávajú až do konca. Aj teraz to tak bolo. Zápas sa hral v komornom prostredí a ľudia začali fandiť až za rozhodnutého stavu. Je to pre mňa smutné, keď za nerozhodného stavu nedostanete podporu z tribún. Za trojgólového vedenia sa už fandí dobre, no takéto výsledky nebudeme robiť vždy. Chlapci sa snažili pre divákov urobiť maximum, spravili pre nich akciu v podobe cien, no zdá sa, že nezabralo ani to. Z tých piatich loptičiek, čo hodili do hľadiska, prišli tuším že dvaja, a tak si pre seba hovorím, či má cenu niečo také ešte robiť...,“  poznamenal na záver lodivod MFK Zemplín Michalovce. 

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 8. kola DOXXbet ligy skupina Východ
MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FK Poprad 4:1 (1:0), MFK Dolný Kubín - FK Bodva Moldava nad Bodvou 2:4 (0:2)
, 1. FC Tatran Prešov - MFK Lokomotíva Zvolen 0:2 (0:2), Partizán Bardejov - MŠK Rimavská Sobota 1:1 (1:0),  MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 3:0 (2:0), MFK Košice "B" - Slavoj Trebišov 3:0 (2:0)

Tabuľka po 8. kole

1. MFK Lokomotíva Zvolen
8 6 1 1 19 : 4
19
2. MFK Zemplín Michalovce
8 6 1 1 14 : 5
19
3. MFK Tatran Liptovský Mikuláš
8 5 0 3 12 : 7
15
4. FK Partizán Bardejov
8 4 2 2 14 : 7
14
5. MŠK Rimavská Sobota
8 3 2 3 7 : 8
11
6. FK Poprad
8 3 2 3 14 : 16
11
7. MFK Košice B
8 3 1 4 13 : 15
10
8. FK Bodva Moldava nad Bodvou
8 3 0 5 9 : 13
9
9. MFK Dolný Kubín
8 3 0 5 9 : 16
9
10. 1. FC Tatran Prešov
8 2 2 4 12 : 13
8
11. FK Slavoj Trebišov
8 2 1 5 4 : 15
7
12. FC Lokomotíva Košice                        
8 2 0 6 5 : 13
6

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2014 12:18:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.