files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na úvod hostí Liptákov

Siedmu sezónu od návratu do prvej ligy načnú v piatok 12. septembra hokejisti HK Dukla Michalovce. Dvojnásobne strieborný tím prvej ligy má opäť tie najvyššie ambície a posilnený káder by mal podľa prognóz mieriť vysoko. To potvrdzovali Michalovčania aj v príprave, v ktorej v deviatich zápasoch zaznamenali bilanciu šesť výhier a tri prehry.

Opäť vysoké ambície

Michalovská Dukla v dvoch predchádzajúcich sezónach siahala na víťazstvo v prvej lige, no vždy stroskotala vo finále play-off na Bardejove. O vysokých ambíciách a hre o špicu tabuľky sa hovorí aj na prahu tejto sezóny. „Tie ambície sú opäť najvyššie,“ rozhovoril sa kapitán a zároveň asistent trénera v jednej osobe Richard Šechný, ktorý následne dodal. „Okrem výsledkov chceme do hľadiska lákať aj diváka pekným hokejom. To je alfou a omegou. Čo sa týka výsledkov, určite sa opäť chceme pohybovať v prvej štvorke a hrať teda o špicu tabuľky. Čím to bude vyššie, tým to je lepšie, nižšie ako v prvej štvorke by sme určite byť nechceli. Mužstvo je tu pokladané dobre. Kostra ostala z minulej sezóny, navyše sa to dobre doplnilo. Prišli kvalitní hráči, družstvo sa omladilo, uvidíme ako to bude fungovať počas samotnej sezóny. Na prvú ligu je podľa mňa mužstvo solídne poskladané, ešte keby prišiel nejaký skúsený zadák, bolo by to optimálne.“

Predĺženou rukou na ľade

Pre Richarda Šechného bude nastávajúca sezóna špecifickou. Okrem funkcie kapitána totiž bude pri novom lodivodovi Milanovi Stašovi vykonávať aj funkciu asistenta trénera. Tá podľa jeho slov nie je pre neho niečím novým, ale určite je výzvou. „Novinkou to pre mňa nie je, pretože túto funkciu som vykonával aj v minulej sezóne, kedy tu skončil tréner Ladislav Spišiak a vedenie poverilo prípravou družstva Petra Tirpáka spolu so mnou. Určite sa to dá skĺbiť, nie je to nejako veľmi náročné. Tá hlavná náplň prípravy družstva je na pleciach hlavného trénera a ja mu len pomáham, keď sa potrebuje poradiť alebo počas zápasu na ľade, kde som jeho predĺženou rukou,“ poznamenal v minulej sezóne najproduktívnejší hráč HK Dukla, ktorý v novembri oslávi už svoje štyridsiate štvrté narodeniny.

S novými pravidlami proti „starým“ súperom

Druhá najvyššia hokejová súťaž bude mať takých istých dvanásť účastníkov, ako v sezóne 2013/2014. Okrem Bardejova, Michaloviec a Senice to bude aj Prešov, Prievidza, Topoľčany (tie si účasť udržali v baráži s Dubnicou), Trnava, Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Detva, Považská Bystrica a dvanástku účastníkov uzatvára opäť slovenská osemnástka. V novej sezóne sa hráči, tréneri, ale aj rozhodcovia budú musieť vysporiadať so zmenami v pravidlách. Výrazne sa zväčšilo útočné, resp. obranné pásmo na úkor stredného a novinkou je aj hybridné zakázané uvoľnenie. „Neviem, či to je najlepšia myšlienka. Hráči sa tomu dokážu rýchlo prispôsobiť, no podľa mňa bude veľmi záležať aj na tom, aký meter zvolia rozhodcovia. Týka sa to hlavne toho hybridného zakázaného uvoľnenia. Je to dosť na polemiku, či sa zakázané uvoľnenie pískať má, alebo nie. Cieľom zmeny pravidiel bolo zrýchliť a zatraktívniť hokej, a tieto zmeny k tomu môžu pomôcť. Na zmeny si musia zvyknúť všetci. Od trénerov, cez hráčov, rozhodcov a samozrejme nesmiem zabudnúť ani na divákov. Veľa bude záležať od rozhodcov a niektoré ich rozhodnutia môžu vyvolať búrku nevôle. Uvidíme teda, čo to prinesie,“ uviedol na margo nových pravidiel Richard Šechný.   

Vydarenú prípravu premeniť aj do sezóny

Káder michalovskej Dukly sa oproti minulej sezóne omladil. V novej sezóne už v drese Dukly neuvidíme brankára Tomáša Petra (odišiel do Humenného), obrancu Maroša Žembu (Spišská Nová Ves) či útočníkov Miloša Palovčíka, Jaroslava Kmiťa a Jakuba Kubiša (Žilina). Na druhej strane do obrany prišla skúsenosť v podobe Marcela Šterbáka, no a ofenzívnu silu by mali tvoriť aj michalovskí odchovanci Patrik Huňady s Ľubošom Fajčákom, v minulej sezóne najlepší strelec prvej ligy Igor Halás, či v minulosti osvedčené posily Ivan Zorvan a Jakub Linet. Výborne sa v príprave ukazoval aj ďalší mladík Filip Podsedlý, ktorý patril so štyrmi strelenými gólmi k najlepším strelcom tímu. „Príprava na začiatku nebola ideálna. Mali sme výpadok ľadu, museli sme sa pripravovať mimo Michaloviec, čo asi nevyhovovalo nikomu. Postupom času sa to však dávalo do normálu a v závere prípravy sme už predvádzali ten hokej, čo chceme hrať aj v sezóne,“  zdôraznil odchovanec košického hokeja.

Michalovčania v rámci prípravy odohrali deväť zápasov s bilanciou šesť výhier a troch prehier. „Vzhľadom na to, že sme hrali úvodné zápasy vonku, to nie je najhoršia bilancia. Teraz ju už musíme iba premeniť do sezóny. Čo sa týka mňa osobne, myslím si, že som si vybojoval v tíme dobré miesto. V útoku som hrával s Rišom Šechným a Martinom Drotárom, čo bola pre mňa obrovská škola. To, že som patril k najlepším strelcom je aj ich zásluha. Sú to skúsení hokejisti a niekedy sa pri nich stačí iba dobre postaviť,“ podotkol Filip Podledlý. Ten nemá o prvom súperovi Dukly Liptovskom Mikuláši veľa informácii. „Družstvo tam príliš nepoznám. Ide však o Liptovský Mikuláš, ktorý má vždy dobré mužstvo. Mám tam jedného kamaráta z dvadsiatky Miša Uhríka, s ktorým som dosť často v kontakte. Určite to nebude ľahký súper a je to len na nás, či to zvládneme alebo nie. Ja však verím, že máme taký silný káder, že sa nemusíme báť ani jedného súpera.“  

Káder HK Dukla v sezóne 2014/2015

Brankári: Ivan Fedor, Pavol Borko.

Obrancovia: Marcel Šterbák, Ondrej Briják, Zoltán Kubát, Vladimír Urban, Martin Drotár, Ján Šeliga, Martin Tkáč, Ľubomír Buraľ.

Útočníci: Peter Cmorej, Richard Šechný, Tomáš Banovský, Ivan Fedorko, Igor Halás, Peter Čížek, Martin Schnelly, Jakub Linet, Filip Podsedlý, Ľuboš Fajčák, Štefan Majerník, Ivan Zorvan, Ján Oros, Patrik Huňady.

Odišli: Jakub Kubiš (Žilina), Jaroslav Kmiť (Atyrau), Tomáš Petro, Tomáš Stríž (obaja Humenné), Maroš Žemba (Spišská Nová Ves), Miloš Palovčík (?), Michal Pástor (?), Karel Němec (?).

Prišli: Filip Podsedlý, Igor Halás, Martin Tkáč (všetci Prešov), Ľuboš Fajčák (Banská Bystrica - hosťovanie), Ivan Zorvan (Detva), Jakub Linet (Žilina), Marcel Šterbák (Žilina), Ondrej Briják, Ivan Fedorko, Ľubomír Buraľ (všetci Košice), Ján Oros (z juniorky), Patrik Huňady (HKM Zvolen - hosťovanie)

Zápasový program v sezóne 2014/2015

KOLO DÁTUM ZÁPAS
  I. ŠTVRTINA  
1. kolo 12. september (piatok) Michalovce - Liptovský Mikuláš
2. kolo 14. september (nedeľa) Topoľčany - Michalovce
3. kolo 17. september (streda) Michalovce - Senica
4. kolo 19. september (piatok) Spišská Nová Ves - Michalovce
5. kolo 24. september (streda) Michalovce - Prievidza
6. kolo 26. september (piatok) Trnava - Michalovce
7. kolo 1. október (streda) Michalovce - Považská Bystrica
8. kolo 3. október (piatok) Michalovce - SR 18
9. kolo 8. október (streda) Bardejov - Michalovce
10. kolo 10. október (piatok) Michalovce - Detva
11. kolo 15. október (streda) Prešov - Michalovce
  II. ŠTVRTINA  
12. kolo 17. október (piatok) Liptovský Mikuláš - Michalovce
13. kolo 22. október (streda) Michalovce - Topoľčany
14. kolo 24. október (piatok) Senica - Michalovce
15. kolo 26. október (nedeľa) Michalovce - Spišská Nová Ves
16. kolo 29. október (streda) Prievidza - Michalovce
17. kolo 31. október (piatok) Michalovce - Trnava
18. kolo 5. november (streda) Považská Bystrica - Michalovce
19. kolo 7. november (piatok) SR 18 - Michalovce
20. kolo 12. november (streda) Michalovce - Bardejov
21. kolo 14. november (piatok) Detva - Michalovce
22. kolo 19. november (streda) Michalovce - Prešov
  III. ŠTVRTINA  
23. kolo 21. november (piatok) Michalovce - Liptovský Mikuláš
24. kolo 26. november (streda) Topoľčany - Michalovce
25. kolo 26. november (piatok) Michalovce - Senica
26. kolo 3. december (streda)
Spišská Nová Ves - Michalovce
27. kolo 5. december (piatok) Michalovce - Prievidza
28. kolo 10. december (streda) Trnava - Michalovce
29. kolo 12. december (piatok) Michalovce - Považská Bystrica
30. kolo 17. december (streda) Michalovce - SR 18
31. kolo 19. december (piatok) Bardejov - Michalovce
32. kolo 21. december (nedeľa)
Michalovce - Detva
33. kolo 28. december (nedeľa)
Prešov - Michalovce
  IV. ŠTVRTINA  
34. kolo 30. december (utorok) Liptovský Mikuláš - Michalovce
35. kolo 4. január (nedeľa) Michalovce - Topoľčany
36. kolo 7. január (streda)
Senica - Michalovce
37. kolo 9. január (piatok) Michalovce - Spišská Nová Ves
38. kolo 14. január (streda) Prievidza - Michalovce
39. kolo 16. január (piatok) Michalovce - Trnava
40. kolo 21. január (streda) Považská Bystrica - Michalovce
41. kolo 23. január (piatok) SR 18 - Michalovce
42. kolo 28. január (streda) Michalovce - Bardejov
43. kolo 30. január (piatok) Detva - Michalovce
44. kolo 3. február (streda) Michalovce - Prešov

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.09.2014 16:11:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.