files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Fajo“ po roku opäť doma, verí v návrat starej formy

Už beztak kvalitná ofenzíva michalovskej Dukly získala ďalšiu výraznú posilu. Na hosťovanie do tímu prvoligistu prichádza odchovanec michalovského hokeja Ľuboš Fajčák, ktorý si tak dres Dukly oblečie znova po roku. Bude sa mu dariť tak ako v jeho poslednej michalovskej sezóne, kedy sa stal s tridsiatimi gólmi najlepším strelcom tímu?

Po úspešnej sezóne 2012/2013, kedy sa konečne výrazne presadil aj v mužskom hokeji, si mohol Ľuboš Fajčák vyberať. Mal niekoľko extraligových ponúk. Najviac ho zaujala tá banskobystrická, takže sa upísal „baranom.“ Tam mu však ruže príliš nekvitli. Najskôr pauzoval s ramenom, potom aj s kolenom, a tak nečudo, že si na svoje konto pripísal iba pätnásť extraligových štartov. Keď sa k tomu pridalo zranenie ramena počas leta, urýchlilo to jeho návrat na „rodnú hrudu.“ „Môj príchod do Michaloviec sa „piekol“ už dlhšie a urýchlilo ho naozaj moje posledné zranenie. Keďže som v príprave neodohral ani jeden zápas, tréner Chudý mi povedal, že ma nemal ako vyskúšať a pravdepodobne sa nezmestím do jeho zostavy. Ponúkli mi viacero alternatív, no ja som presadzoval predovšetkým Michalovce, čo sa nakoniec aj podarilo,“ uviedol „Fajo.“ Ten na ostatnú sezónu v Banskej Bystrici nebude spomínať v tom najlepšom. Očakával totiž viac, ako jeden strelený gól. „Samozrejme, že to hodnotím veľmi zle. Vinou zranení som sa nemohol dostať do formy a ukázať čo vo mne je. Verím v to, že sa v Michalovciach opäť môžem naštartovať a zopakovať úspešnú predvlaňajšiu sezónu,“ zdôraznil Ľuboš Fajčák, ktorý vo svojej ostatnej sezóny za michalovskú Duklu zaznamenal tridsať gólov, ku ktorým pridal aj dvadsaťjeden asistencií.  

Tento odchovanec michalovského hokeja si tak na svoje konto pripíše štvrtú mužskú sezónu v drese HK Dukla. S akými cieľmi sem prichádza? „Určite s tými najvyššími. Dukla bola dvakrát vo finále a aj teraz má tie najvyššie ambície. Tím sa tu skladá veľmi dobrý a keď príde ešte posilnenie defenzívy, budeme mať veľmi silné družstvo,“ podotkol dvadsaťdvaročný útočník. Ten verí, že družstvo môže túto sezónu siahnuť aj na najvyššie méty. „To určite. Máme na to, aby sme sa pohybovali na vrchu tabuľky a triumfovať v prvej lige by bolo niečo úžasné. Máme však pred sebou ešte veľmi veľa roboty a veľa zápasov, v ktorých budeme musieť potvrdzovať naše ambície. Súťaž bude určite ťažká. Sme finalistom posledných dvoch ročníkov a súperi sa na nás určite budú chcieť vytiahnuť,“ poznamenal útočník HK Dukla. Uvidíme ho už v piatkovom zápase proti Liptovskému Mikulášu? „Neviem. Stále ma obmedzuje zranené rameno, takže sa uvidí. Do prvého kola je ešte niekoľko dní času, uvidíme teda, čo prinesú,“  dodal na záver Ľuboš Fajčák, ktorý v Dukle nie je s týmto menom sám, keďže tu pôsobí v role maséra aj jeho otec s rovnakým krstným menom.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.09.2014 08:54:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.