files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lákavej ponuke neodolal, chce si zahrať o Extraligu

Defenzíva michalovskej Dukly bola v minulej sezóne viackrát ako ementál. Aj preto sa vedenie klubu v lete obzeralo po bekovi, ktorý by ju poriadne zocelil. Nakoniec ho našlo v Marcelovi Šterbákovi. Syn bývalého reprezentačného lodivoda Jána má bohaté skúsenosti z Extraligy, ako aj zo zahraničia, a tak určite spevní defenzívu v minulej sezóne strieborného celku prvej hokejovej ligy.

O jeho príchode do Michaloviec sa hovorilo aj pred minulým play-off, no odchovanec košického hokeja kývol na ponuku Dukly až teraz. „S Michalovcami som bol v spojení počas celého leta. Mal som síce aj iné ponuky, no presvedčilo má jednanie pána Černegu. Druhým faktorom bolo to, že Michalovce sú blízko Košíc, a tak budem mať bližšie domov. Takže korektné jednanie predstaviteľov klubu a možnosť byť bližšie domova ma presvedčili, aby som ponuku Dukly prijal,“ poznamenal tridsaťštyriročný zadák, ktorý okrem materských Košíc pôsobil aj v Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Martine, Liptovskom Mikuláši, českej Mladej Boleslave, Poprade, či naposledy v Žiline a trinásťkrát si obliekol aj slovenský reprezentačný dres. Nebude sa mu teraz prvá liga máliť? „Ja v tom nevidím žiadny problém. Čo sa týka podmienok, ktoré vedenie klubu deklaruje, dajú sa porovnať s tými extraligovými, ba oproti niektorým sú aj lepšie. Ja si to tu zatiaľ iba pochvaľujem,“ podotkol Marcel Šterbák.

Aby posledný zápas bol víťazný

Tento urastený obranca verí, že Michalovčania budú znova atakovať špicu tabuľky a po dvoch strieborných medailách konečne zabojujú o titul v prvej lige. „Jeden z dôvodov môjho príchodu sem boli aj ambície klubu. Tie sú opäť najvyššie. Chceme hrať o špicu tabuľky a ďaleko sa dostať aj v play-off. Ja mám takisto tie najvyššie ciele. Chcem hrať o vrchné priečky a zahrať si o Extraligu. Určite nás čaká veľa práce. Dúfam, že sa dostaneme ďaleko a posledný zápas sezóny bude pre nás víťazný,“ s úsmevom na perách uviedol Marcel Šterbák, ktorý v kabíne Dukly našiel veľa starých – známych. „Poznal som vyše polovicu kádra. Ten ma zobral úplne v pohode. V šatni je veľa zábavy, o ktorú sa stará hlavne Zoly Kubát. Zatiaľ som tu veľmi spokojný a príchod do Michaloviec rozhodne neľutujem,“ dodal na záver s materskými Košicami dvojnásobný majster Slovenska.    

Peter Brendza



Uverejnené: 27.08.2014 15:11:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.