files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo Dukly po samostatných nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili vo svojom prvom domácom prípravnom zápase nad maďarským JJSE Miškolc 3:2 po samostatných nájazdoch. Góly HK Dukla strelili Štefan Majerník a Richard Šechný, rozhodujúci samostný nájazd zaznamenal Dalibor Mikula. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia v piatok 29. augusta v Prešove, doma ich uvidíme v utorok 2. septembra, kedy privítajú Bardejov.

Od úvodu zápasu sa hral kombinačný tvrdý hokej, ktorý divákov určite uspokojil. V úvode mali viac z hry domáci hokejisti. V 5. minúte sa obranou Miškolca predral Igor Halás, ktorý tiesnený zakončil ponad golmana Duszeka, no hlavný rozhodca Lauff jeho gól pre postavenie v bránkovisku neuznal. Nič namietať však nemohol už v 13. minúte, kedy Majerník potrestal nedorozumenie hostí s brankárom a pichnutím do puku pred Duszekom otvoril skóre - 1:0. Hneď na to putoval na trestnú lavicu Tyler Metcalfe. Jeho vylúčenie síce Dukla nepotrestala, no hneď po návrate na ľadovú plochu mieril presne nad rameno hosťujúceho golmana Richard Šechný - 2:0. Následne zapli na vyššie obrátky aj hostia a už v 17. minúte mohli znížiť. Proti však bol opäť hlavný rozhodca, ktorý neuznal gól Cohena takisto pre postavenie hráča v bránkovisku. Hosťom vyšiel ideálne nástup do druhej tretiny a už po 22 sekundách znížili zásluhou Kristiána Nagyho. O päť minút neskôr mohlo byť vyrovnané, proti však bol Ivan Fedor, ktorý zlikvidoval stopercentnú šancu Patrika Popovicsa. Presne v polovici duelu sa mohlo meniť skóre na oboch stranách. Najskôr netrafil opustenú bránu Jakub Linet a po ňom sa na druhej strane opäť vyznamenal Fedor, ktorý zmaril aj šancu Balásza Góza. V druhej desaťminútovke zaujala šarvátka Ľubomíra Buraľa so Zachom Cohenom a v samom závere aj presilovka hostí o dvoch hráčov. Tí však vyše minútovú prevahu na vyrovnávajúci gól nezúžitkovali. Podarilo sa im ho streliť až na začiatku tretej tretiny, keď Cohen využil počas oslabenia zlú rozohrávku Šechného a vyrovnal na 2:2. V nervóznej tretej tretine sa následne oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Bližšie k nemu mali Michalovčania, no tým sa nepodarilo v závere tretej tretiny ani na začiatku predĺženia využiť päťminútovú presilovú hru a tak ho prísť trest. V samom závere predĺženia ale presilovku, po vylúčení brankára Ivana Fedora, nevyužili ani hráči Miškolca, a tak museli o víťazovi medzištátneho duelu rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich boli Michalovčania úspešnejší štyrikrát, zatiaľ čo hostia iba trikrát, a tak sa z výhry zaslúžene tešila domáca Dukla, ktorá tak dosiahla v príprave tretie víťazstvo v rade.

HK Dukla Michalovce - JJSE Miškolc (Maďarsko) 3:2 po sam. nájazdoch (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Góly: 13. Majerník (Halás), 15. Šechný (Podsedlý, Briják), roz. sam. nájazd Mikula - 21. K. Nagy (A. Tóth), 43. Cohen oslab/1.

Samostatné nájazdy: Halás 1:0, A. Tóth 1:1, Podsedlý nedal, Metcalfe 1:1, Majerník 2:1, Cohen 2:2, Goz nedal, Zorvan nedal, Hajós 2:3, Šechný 3:3, Miskolczi nedal, Mikula 4:3.
Vylúčení: 6 - 9, navyše Buraľ 5+DKZ za hrubosť, Fedor trest v hre za napadnutie hlavy a krku - K. Nagy 5+DKZ hra vysokou hokejkou. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Lauff - Piovar, Vall. Divákov: 500.
HK DUKLA: Fedor (63. Petro) - Šterbák, Briják, Urban, Ružička, Kubát, Buraľ, Oros - Drotár, Šechný, Podsedlý - Halás, Majerník, Čížek - Zorvan, Linet, Banovský - Mikula, Fedorko.
JJE: Duszek - Boyle, Goz, Dósa, Vojtkó, Roczanov, P. Láda, Budai - Hajós, Popovics, Metcalfe, K. Nagy, Szilágyi, Fliszár, B. Láda, Cohen, Ritó, Becze, Miskolczi, A. Tóth.

(pb)



Uverejnené: 25.08.2014 21:23:31
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.