files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťaz Ligy majstrov nad sily mladých Michalovčanov

Výborne obsadený futbalový turnaj dorastencov do 17 rokov Michalovce Cup hneď v prvý deň priniesol napínavé futbalové predstavenia. Najskôr česká Dukla Praha trápila favorizovanú Valenciu, ktorej podľahla 0:1, no a potom prišlo na rad meranie síl Michalovčanov so španielskym gigantom FC Barcelonou. Tento tím sa nedávno stal víťazom mládežníckej Ligy majstrov, a tak sa Michalovčania predstavili asi proti najlepšiemu tímu Európy do 17 rokov. A rozhodne sa nestratili. Vyše hodiny hrali s Kataláncami vyrovnanú partiu, no tí napokon dvoma gólmi v závere strhli zápas na svoju stranu a po výhre 3:1 (1:1) si do tabuľky pripísali povinné tri body.

Aj napriek prehre sa domáci futbalisti, ktorí ešte minulý týždeň prehrali na pôde trnavského Spartaka vysoko 0:4, za predvedený výkon hanbiť rozhodne nemusia. Síce už v 13. minúte inkasovali z kopačky Blanca, no o sedem minút sa im podarilo vyrovnať  Marekom Zlackým a potom vyše štyridsať minút držali nerozhodný stav. V závere im však došli sily a po góloch Peréza zo 68. minúty a Montesa z nadstaveného času prehrali 1:3. „Chlapcov musím pochváliť. Odovzdali na ihrisku maximum,“ rozhovoril sa tréner michalovské tímu U17 Tomáš Kozár, podľa ktorého slov nebolo ťažké jeho zverencov na súboj proti Kataláncom motivovať. „To určite nie. Už meno súpera je obrovskou motiváciou. Vedeli sme, že to bude pre nich psychický tlak, no snažili sme sa to odbremeniť. Samozrejme, veľa spôsobila aj tá atmosféra, ktorá im pridala na kvalite výkonu. Chlapci ukázali srdiečko, čo je najdôležitejšie. Určite sa súpera zvučného mena nezľakli. V prvom polčase do bodky dodržiavali stanovenú taktiku. Trošku mrzí ten tretí inkasovaný gól, s výsledkom 1:2 by som bol spokojnejší.“

Gól, na ktorý do konca života nezabudne

Túto vetu si po dnešku môže povedať útočník michalovského dorastu Marek Zlacký. Ten v 20. minúte po strieľanom centri svojho spoluhráča Lukáča a zakončení Sopatu do súperovho brankára využil skrumáž pred bránou Barcelončanov a vyrovnal na 1:1. „Bol to jednoznačne môj zatiaľ najdôležitejší gól v živote. Išiel som do skrumáže s cieľom dopraviť loptu do siete, čo sa mi nakoniec aj podarilo. Je to fantastický pocit streliť takémuto súperovi gól a ja verím, že nebude mojím posledným veľkým a ešte ďalšie pridám. Možno aj v stretnutí proti Realu Madrid,“ s úsmevom na perách poznamenal šťastný strelec, ktorý sa od dnes môže pochváliť tým, že skóroval proti FC Barcelona. „Súper bol lepší a zaslúžene vyhral. Vedeli sme, že kvalita je na ich strane a tomu tréneri prispôsobili aj taktiku. Boli sme veľmi dobre pripravení, len škoda tých dvoch gólov v závere. Remíza by určite išla do sveta viac,“ vrátil sa Marek Zlacký ešte k zápasu s favorizovanou Barcelonou.

Proti obľúbenému klubu chcel viac

Na jednej strane smútok z prehry, na druhej radosť z fantastickej atmosféry a výborného výkonu. Takéto pocity sa po stretnutí miešali u kapitána michalovského celku Jozefa Vajsa. Ten drel, podnikal úniky, zakončoval, no gól nakoniec nezaznamenal. „Prvý polčas z našej strany by som hodnotil veľmi kladne. Dostali sme síce gól, no nezložili sme sa. Odmenou bol vyrovnávajúci gól. V prestávke sme si povedali chyby a takisto, čo máme hrať. Dosť dlho sme to aj držali, no nakoniec Barcelončania dvakrát udreli. Na konci už došli sily a súper to využil. Dve chyby nás stáli lepší výsledok, čo určite teraz mrzí,“ uviedol slovenský mládežnícky reprezentant. „Na chlapcov som však ako kapitán hrdý. Podali výborný výkon a obrovskému favoritovi sme vzdorovali vyše hodiny. Dali sme do toho srdiečko, s čím na nás pred zápasom apeloval aj tréner,“ podotkol Jozef Vajs, ktorého obľúbeným klubom je práve FC Barcelona a preto chcel proti tomuto tímu dosiahnuť lepší výsledok. „To rozhodne, no teraz s tým už nič nespravíme.“

Vo štvrtok čaká na Michalovčanov ďalší európsky top klub Real Madrid. S tým minulý rok Zemplínčania remizovali 1:1 a podobný kúsok chcú zopakovať aj teraz. „Určite sa nezľakneme ani ich. Hrali sme s nimi jeden zápas doma, druhý v Španielsku, trochu ich teda už poznáme. Teraz musíme zabudnúť na prehru s Barcelonou a plne sa koncentrovať na štvrtok, kedy nás čaká práve „biely balet.“ Ešte predtým sa diváci môžu tešiť na stredu, kedy na vlastné oči uvidia ako prví Európania v tejto sezóne El Clásico. Síce iba mládežnícke, no aj to láka a futbalovou kvalitou určite nezaostane za dnešným večerom.  

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2014 01:38:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.