files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v základnej skupine s dvoma prehrami

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali vo svojich oboch zápasoch základnej skupiny na turnaji Champions Trophy v rumunskom Baia Mare. Najskôr zverenky trénera Borysa Petrovského prehrali s maďarským Ferencvarosom Budapešť 25:40 (12:22) a v sobotu zase nestačili na ruskú Astrachanočku Astrachaň, ktorej podľahli 27:41 (15:25). Michalovčanky tak obsadia v skupine posledné tretie miesto a v nedeľu sa od 9.00 predstavia v súboji o piate miesto.

Iuventa Michalovce - FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť 25:40 (12:22)

Pok. hody: 3/2 - 1/0. Vylúčené: 4 - 1. Rozhodovali: Nastase a Stancu (obe Rumunsko). Divákov: 1500.

IUVENTA: Krebsová, Zyková, Gubiková - Holešová, Kišíková 1, Szöllösiová 1, Habanková, Horňáková 3, Nagyová 1, Krasko 2/1, Hruščáková - Tobiašová 3, Bačíková 4, Olšovská 1, Trehubová 5/1, Levčenko 4.

FTC RAIL CARGO: Szikora, Tomaševič - Cifra 2, Szarka 4, Vertén 6, Szucsanszki 4, Meszároš 1, Steinbach 4, Kovacsicz 3, Tóth 6, Tomori 2, Szuch 2, Pena 2, Lukács 1, Szamoransky 3.

Skóre zápasu síce otvorila Tatiana Trehubová, no jeho vývoj naplno držali vo svojich rukách hráčky favorizovaného Ferencvárosu. Vyrované skóre ostávalo do 8. minúty, kedy Levčenko vyrovnávala na 4:4. Od tohto momentu sa Maďarky gólovo odtrhli. Vertén dávala v 14. minúte na 12:6 a po góle Steinbachovej v 23. minúte na 17:7 si zobral tréner Iuventy Borys Petrovskyj oddychový čas. Desaťgólový rozdiel však ostal až do konca prvého polčasu. Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Maďarky naďalej diktovali tempo hry a dlhou cestou unavené hráčky Iuventy s nimi nedokázali držať krok. Ferencváros počas neho viedol už o sedemnásť gólov. V samom závere Levčenková s Trehubovou síce skorigovali vedenie favorizovaného tímu, no posledné slovo patrilo Španielke Neree Pene, ktorá zarovno s časom stanovila zápasové skóre na 40:25. 

Iuventa Michalovce - Astrachanočka Astrachaň 27:41 (15:25)

Pok. hody: 4/4 - 5/4. Vylúčené: 3 - 5. Rozhodovali: Tinata - Embrea (obaja Rumunsko), 200 divákov.

IUVENTA: Krebsová, Zyková, Gubiková - Holešová, Kišíková, Szöllösiová, Habanková 2, Horňáková 3, Nagyová 1, Krasko 6/2, Hruščáková, Bačíková 6, Olšovská 3, Trehubová 6/2, Levčenko.

ASTRACHANOČKA: Janoškyna, Trusová - Sisenová 1, I. Žilinskaite 4, Smirnova 1, Gončarova 3, Kuznecova 8, Ivanová 1, Goršenina 2, Vyakhireva 4/1, V. Žilinskaite 2, Rachiteleva 8, Tarasova 1, Klimenko, Ilyina 4, Yezhykava 2.

Michalovčanky neuspeli ani v druhom zápase na kvalitne obsadenom turnaji, keď ani do tretice v priebehu týždňa nedokázali vyzrieť na ruskú Astrachanočku Astrachaň. Tej podľahli doma na memoriáli Tomáša Jakubču, následne na ňu nestačili ani v stredajšom prípravnom súboji a tretikrát jej podľahli aj teraz. Už po tridsiatich sekundách hry ruský klub viedol 2:0, no Iuvente sa zásluhou dobre hrajúcej Bačíkovej podarilo v 4. minúte vyrovnať (2:2). Tá istá hráčka v 10. minúte znižovala na 4:5 a Iuventa bola v hre aj v 15. minúte, kedy Horňáková dávala na 8:9. Michalovčanky vtedy držala nad vodou hlavne brankárka Zyková, no následne prišla oslabovka, ktorú Rusky využili na strelenie dvoch gólov a od stavu 8:11 začal Astrachaň svoj gólový náskok naťahovať. Ten narástol do konca prvého polčasu na desať gólov a ani v druhom dejstve Michalovčanky príliš favorita nepotrápili. Rusky totiž mali výborný vstup do druhej tridsaťminútovky, keď trestali každú jednu chybu Iuventy rýchlym protiútokom. V 36. minúte vyhrávali po góle Rachitelevy o trinásť gólov (28:15), o päť minút neskôr bol presnom zásahu Goršenini rozdiel v skóre už pätnásťgólový (32:17). Iuvente slúži ku cti, že si zahrala každá jedna hráčka a pozitívom bol výkon troch spokoj Krasko - Bačíková - Trehubová, ktoré dokopy zaznamenali osemnásť presných zásahov.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 16.08.2014 11:36:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.