files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniorov HK Mládež povedie Martin Stripai

Pod vedením bývalého hráča HK Dukla a dlhoročného mládežníckeho trénera Martina Stripaia začali v utorok prípravu na ľade juniori HK Mládež Michalovce. Nový lodivod mal na úvodnom tréningu dvoch brankárov a šestnásť korčuliarov, z ktorých drvivá väčšina pôsobila v juniorke aj minulú sezónu.

Po skončení minulej sezóny museli predstavitelia klubu HK Mládež Michalovce riešiť otázku, kto nahradí dovtedajšieho lodivoda Ivana Boržíka na mieste trénera ich vlajkovej lode - juniorského výberu. Nakoniec padla voľba na rodeného Michalovčana Martina Stripaia. „Bolo to z dvoch dôvodov. Tým prvým je, že chceme mať trénerov Michalovčanov a Martin Stripai svojou prácou pri ostatných kategóriách ukázal, že môže dostať našu dôveru. Druhým bol finančný dôvod, keďže si nemôžeme dovoliť mať trénera z iných zdrojov a platiť ho ako profesionála. Naša voľba nakoniec padla práve na Martina Stripaia, ktorý s pôsobením pri juniorke súhlasil,“ uviedol prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka st., podľa ktorého slov by meno Stripaiovho asistenta malo padnúť v najbližších dňoch.

Nový lodivod juniorského výberu si šancu v už skoro mužskom hokeji váži. „Určite je to pre mňa na jednej strane pocta od predstaviteľov klubu, no na druhej aj záväzok. Dôvera vedenia ma teší. Keďže karty boli rozdané tak, že juniorka by mohla rozšíriť Extraligu, po zavrhnutí tejto alternatívy klubmi z najvyššej súťaže, chcela väčšina našich hráčov ísť preč. Nakoniec sme ich presvedčili. Bude to pre mňa niečo nové. Strach z toho určite nemám, skôr pociťujem rešpekt, pretože ide o kategóriu najbližšiu tej mužskej,“ poznamenal Martin Stripai, ktorý následne uviedol aj plán prípravy juniorky. „Päťtýždňovú prípravu na ľade sme odštartovali tento utorok. Budúci týždeň by sme už mali hrať prvé prípravné duely, ktoré sú v štádiu vybavovania. Dohodnutý máme napríklad Prešov, v štádiu dohody sme s Košicami a rád by som mal aj medzinárodnú konfrontáciu, napríklad s poľským Sanokom alebo maďarským Miškolcom. Čo sa týka kádra, ten by mal byť podobný tomu vlaňajšiemu. Jediným, kto v ňom možno nebude je Dominik Harasthy, o ktorom sa hovorí v súvislosti s extraligovým Popradom. Niektorí jednotlivci začali prípravu v mužskom výbere pri trénerovi Milanovi Stašovi, s ktorým budeme taktiež úzko spolupracovať,“ podotkol nový lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.08.2014 20:40:08
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.