files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tenisový turnaj žien sa do Michaloviec vrátil po piatich rokoch

Tenisové dvorce Scorp na Hviezdoslavovej ulici v Michalovciach boli v minulosti dejiskom viacerých zaujímavých turnajov. Všetko to odštartoval v roku 2007 ženský turnaj, ktorý bol na Zemplíne prvým seniorským. Zaujímavosťou je, že pilotný ročník ženského turnaja Michalovce Cup vyhrala slovenská fedcupová reprezentantka Kristína Kučová, pre ktorú bola výhra v Michalovciach jej premiérovým seniorským titulom. Tá sa už o štyri mesiace neskôr stala slávnou aj v celom svete, keďže vyhrala juniorskú súťaž na US Open.

V premiérovom ženskom turnaji v Michalovciach triumfovala v roku 2007 Kristína Kučová

Ženský turnaj potom v Michalovciach mohli vidieť ešte dvakrát, v rokoch 2008 a 2009. V ďalších rokoch sa už neuskutočnil. Teraz sa sem vracia po piatich rokoch. „Bolo to viac - menej z finančných dôvodov. Celé to padlo na sponzoroch. Navyše sme sa rozhodli organizovať mužský turnaj s rovnakou dotáciou 10.000 dolárov, ktorý bol zaradený do kategórie ITF Futurs,“ uviedol riaditeľ turnaja Tibor Lešniak, ktorý patrí v Michalovciach medzi tenisových nadšencov a hlavne vďaka nemu môžu Michalovčania vzhliadnuť tenisové turnaje. Ten mužský následne videli v rokoch 2010, 2011 a 2013. V roku 2012 sa na kurtoch Scorp neuskutočnil ani jeden z turnajov, teda ani dorastenecký do 16 rokov, ktorý sa takisto v Michalovciach veľmi dobre zabehol.

Minulý týždeň sa v Michalovciach odohral mužský turnaj s dotáciou 10.000 dolárov, tento je na programe turnaj žien. Bude to po prvýkrát, keď sa v priebehu dvoch týždňov v Michalovciach uskutočnia dva seniorské turnaje s rovnakou dotáciou a to je určite náročné aj pre organizátorov. „Je to náročné, no minulý rok sme si dali cieľ doniesť do Michaloviec oba turnaje a to plníme. Ženský turnaj je možno ešte náročnejší, ako mužský. Ženský tenis je totiž pomalší a zápasy tak prebiehajú dlhšie. Hádam to však zvládneme a keď nám vyjde počasie, tak som presvedčený, že sa to stane,“ poznamenal Tibor Lešniak, podľa ktorého slov v Michalovciach tento týždeň štartovalo 38 dievčat v kvalifikácii, z ktorých osmička postúpila do hlavnej časti turnaja. „Tá začala prvým kolom v utorok a stredu. Vo štvrtok diváci uvidia osemfinálové duely, v piatok štvrťfinálové, v sobotu je na programe semifinále a v nedeľu od 10.00 by sa malo hrať finále. V hlavnej časti má právo štartovať 32 hráčok a 16 deblových párov. Z tých známejších slovenských mien v Michalovciach štartuje napríklad Lenka Wienerová, či dcéry trénera Novaka Djokoviča Mariána Vajdu - Nikol a Natália.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2014 13:17:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.