files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľkonočná výstava spojená s predajom kraslíc

Zemplínske múzeum v Michalovciach pripravilo predajnú výstavu veľkonočných kraslíc, ktorá nesie názov „Krása veľkonočnej škrupinky“.

Otvorenie  sa uskutočnilo 14. marca 2010 od 14.00 h, za účasti dvoch autoriek, Jarmily Lattovej a Emílie Šelepcovej, ktoré predviedli návštevníkom svoje umenie. Autorky využívajú najrozšírenejšie tradičné i netradičné techniky zdobenia čiže maľovanie kraslíc voskom, batikovanie, oblepovanie, či prevrtávanie do madeirových vzorov.

 
Autorky a hostí privítal príhovorom riaditeľ múzea Mgr. Maroš Demko, ktorý priblížil históriu a tradíciu maľovania kraslíc. Zdobeniu kraslíc sa pani Jarmila Lattová aktívne venuje tretí rok. „Predtým som pracovala s deťmi v školstve. Keď som prišla do dôchodku potrebovala som si nejako vyplniť svoj voľný čas,“ povedala  a dodala „Pracujem s akrylom, temperami a nalepovaním čipiek. Na to, akým spôsobom sa to všetko robí, som prišla sama. Túto prácu som si veľmi obľúbila, je to môj koníček“. Pani Emília Šelepcová sa krasliciam venuje viac, ako dve desaťročia a svoje výtvory vystavovala už na mnohých súťažných výstavách v rámci Slovenska.

Akcia bola spojená s tvorivými dielňami, takže návštevníci mali možnosť vyskúšať si zdobenie veľkonočných vajíčok vlastnoručne, čo využili najmä deti. Svoje vyrobené diela si mohli odniesť aj domov. Veľkonočná výstava kraslíc je otvorená pre všetkých, malých i veľkých do 31. marca 2010.     (mk)



Uverejnené: 30.03.2010 10:54:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.