files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Memoriál T. Jakubča opäť s najlepšou hráčkou sveta

Usporiadajúca Iuventa Michalovce, rumunský majster HCM Baia Mare, najbohatší ruský klub Astrachanočka Astrachaň a jeden z tradičných účastníkov maďarský Debrecen. To je kvarteto tímov, ktoré sa od piatka 8. do nedele 10. augusta 2014 predstavia na 21. ročníku už tradičného hádzanárskeho turnaja žien pod názvom Memoriál Tomáša Jakubča. Toto podujatie si získalo v uplynulých sezónach mimoriadny cveng a organizátori aj tentoraz pripravili účasť tímov, ktoré majú na európskej scéne mimoriadny zvuk.

Alexandra Nascimento. Minulý rok ju Michalovčania videli v drese Hypa, tentokrát už bude hájiť fabry HCM Baia Mare

Organizátori po doslova hviezdnom jubilejnom minuloročnom dvadsiatom ročníku latku rozhodne nepodliezli a aj teraz sa v druhý augustový víkend v metropole Zemplína predstaví kvalita. „Som veľmi rád, že sme účasťou nadviazali na minulý rok. Aj teraz sem prídu kvalitné tímy. Opäť sme sa vrátili k účasti štyroch družstiev, pretože počet päť družstiev je mierne zložitý na organizáciu, podotkol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý následne predstavil účastníkov 21. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču. „Maďarský Debrecen bol v minulosti pravidelným účastníkom. Opäť sme s ním nadviazali spoluprácu, a tak sme ho pozvali na náš turnaj. Ako prvý nám potvrdil účasť rumunský majster Baia Mare, ktorý sa oproti minulému roku výrazne posilnil, keď angažoval dve úradujúce majsterky sveta - Brazílčanky Alexandru Nascimento, ktorá je považovaná za najlepšiu hráčku sveta, a brankárku Barbaru Arenhard. Tie sa v Michalovciach predstavili aj minulý rok v drese rakúskeho Hypa Niederösterreich, teraz budú hájiť farby rumunského majstra. Za všetko hovorí to, že funkcionári tohto klubu sa netaja ambíciou byť medzi štyrmi najlepšími v Lige majstrov. Najdlhšie sa čakalo na potvrdenie účasti Astrachanočky Astrachaň, ktorá je najbohatším ruským klubom a v minulej sezóne to jej hráčky dotiahli až do semifinále Pohára EHF. Pri tomto klube nebolo najhlavnejšou otázkou to, či tu chcú prísť, ale naťahovalo sa to hlavne pre víza. Nakoniec sme to dotiahli do vytúženého konca a Astrachaň tak bude štvrtým do partie,“ zdôraznil športový riaditeľ Iuventy, podľa ktorého slov bol klub v kontakte aj s inými celkami a na poslednú chvíľu im vypadli dvaja účastníci Ligy majstrov - slovinský Krim Ľubľana a macedónsky veľkoklub Vardar Skopje. „S týmito celkami by bol náš memoriál ešte kvalitnejší, no aj napriek tomu si myslím, že sa má divák na čo tešiť!“

Na turnaje aj do Baia Mare či Koprivnice

 Hráčky sedemnásobného slovenského majstra čakajú počas prípravy na novú sezónu okrem domáceho ďalšie tri turnaje. Následný víkend po domácom memoriáli sa predstavia na kvalitne obsadenom turnaji v rumunskom Baia Mare a potvrdenú účasť majú aj v chorvátskej Koprivnici, kde na nich okrem domáceho tímu a majstrovi Chorvátska Lokomotíve Záhreb čaká aj finalista Ligy majstrov Budučnosť Podgorica z Čiernej Hory. V auguste sa mali predstaviť aj na turnaji v Hodoníne, kde ich účasť nakoniec padla. „Miesto toho máme náhradné riešenie, buď turnajovú previerku v Poľsku alebo v Maďarsku. Momentálne to riešime, no už teraz môžem povedať, že jeden z týchto dvoch turnajov absolvujeme,“ uviedol Jaroslav Čúrny. Ten ešte nevie povedať, aké herné previerky absolvujú Michalovčanky v septembri. „Keďže začiatok WHIL je posunutý až na tretí septembrový víkend, je dosť ťažké to vyplniť, pretože väčšina európskych súťaži sa v tomto čase už bude hrať. Nejaký turnaj teda nepripadá do úvahy a budeme to musieť riešiť vo forme prípravných duelov,“ dodal na záver športový riaditeľ Iuventy Michalovce.

  PROGRAM 21. ROČNÍKA MEMORIÁLU TOMÁŠA JAKUBČU
  PIATOK 8. AUGUST
18.00 Iuventa Michalovce - Astrachanočka Astrachaň
  SOBOTA 9. AUGUST
10.00 DVSC Debrecen - HCM Baia Mare
16.30 DVSC Debrecen - Astrachanočka Astrachaň
18.30 Iuventa Michalovce - HCM Baia Mare
  NEDEĽA 10. AUGUST
10.00 Iuventa Michalovce - DVSC Debrecen
12.00 Astrachanočka Astrachaň - HCM Baia Mare
14.00 Slávnostný záverečný ceremoniál

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.07.2014 16:43:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.