files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskú Duklu povedie Milan Staš!

Nástupca Miroslava Ihnačáka na lavičke HK Dukla Michalovce je už známy. Stal sa ním 53-ročný Milan Staš, ktorý naposledy viedol extraligový Trenčín. S prešovským rodákom sa vedenie klubu dohodlo na ročnom kontrakte. Jeho hrajúcim asistentom bude Richard Šechný, ktorého Staš viedol v Banskej Bystrici.

Michalovskí hokejisti boli bez trénera len niekoľko dní. Po piatkovom konci Miroslava Ihnačáka vedenie klubu rýchlo zareagovalo a na zmluve sa dohodlo s Milanom Stašom. Ten je známy z pôsobenia v Košiciach, Banskej Bystrici, poľskom Sanoku či naposledy Trenčíne. „Po tých hektických dňoch, v ktorých som absolvoval dokonca aj zahraničnú pracovnú cestu, sme museli konať veľmi rýchlo. Na pondelok ráno sme zvolali správnu radu, na ktorej sa dohodlo, čo a ako ďalej. V priebehu niekoľkých hodín sme museli nájsť alternatívu a tento problém vyriešiť. Som rád, že sa to nakoniec aj podarilo a pán Staš prijal našu ponuku. Rozhovor medzi nami netrval dlho, rýchlo a seriózne sme sa dohodli na podmienkach zmluvy,“ skonštatoval prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého slov vedenie klubu uzavrelo so Stašom dohodu do konca sezóny 2014/2015. Černega následne uviedol aj dôvody angažovania skúseného lodivoda. „Pána Staša hokejovej verejnosti veľmi predstavovať netreba. Poznáme jeho prácu aj výsledky, pracoval na Slovensku aj v zahraničí a všade po ňom zostala kvalitne odvedená robota.“

Milan Staš tak mení jednu Duklu za druhú. Tento prešovský rodák totiž naposledy pôsobil v extraligovej Dukle Trenčín, s ktorou sa nakoniec vyhol baráži a skončil na deviatej priečke. V tej michalovskej už bude mať iné ambície, ako záchranu v súťaži. „S pôsobením v prvej lige nebudem mať určite žiadne problémy. Síce som doteraz na Slovensku trénoval iba extraligové tímy, pôsobenie v Michalovciach je však pre mňa obrovskou výzvou. Dukla pravidelne hrá o špicu ligy a vysoké ambície prednesené aj pánom prezidentom ma presvedčili, aby som tu prišiel,“ zdôraznil nový lodivod HK Dukla. Stašovi bude ako hrajúci asistent pomáhať Richard Šechný. „Je to hráč, ktorý má dostatok skúsenosti a bude mojou predĺženou rukou na ľade,“ dodal Milan Staš, ktorý tak po Košiciach, Banskej Bystrici a Trenčíne povedie štvrtý slovenský klub.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.07.2014 13:35:59 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.