files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Urbaníkovu v písaní kníh, inšpiruje vlastný život

Knižnica Gorazda Zvonického v Týždni slovenských knižníc pripravila pre všetky vášnivé čitateľky, besedu známej slovenskej spisovateľky Evy Evity Urbaníkovej.

Milým úsmevom i svojím humorom predstavila čitateľkám doteraz vydané publikácie. Zatiaľ najznámejšie knihy „Všetko alebo nič, Stalo sa mi všetko, Všetko alebo nič: príbeh pokračuje“ mali najväčší úspech. Spomínané knihy píše drzo a bez servítky o vzťahoch, ktoré nám valcujú zmysly. Sú to otvorené príbehy lásky 21. storočia a riešia bežné problémy o vzťahoch.

Evita je nielen úspešnou spisovateľkou. Dlhé roky sa venuje žurnalistike. Odjakživa túžila písať, prispievala všelijakými článkami do  novín, písala poviedky. Pracovala aj ako moderátorka v rádiu Okey a v televízií. Bola šéfredaktorkou mesačníka Eva a  založila vydavateľstvo Evita Press, ktorého je riaditeľkou. Vydavateľstvu sa venuje naplno a vydáva nielen svoje knihy, ale aj knihy iných autorov. V jej vydavateľstve je veľmi dôležité pracovať kreatívne. „Na to, aby celý team mohol tvoriť, potrebujeme inšpiráciu, ktorú získavame v robote a tiež musíme byť v kontakte s ľuďmi, rodinami a priateľmi, aby sme zažili veci, ktoré potom robíme“, povedala Urbaníková.
Rada číta všetko. Sú to najmä životopisy, rukopisy, siaha i po slovenských, českých autoroch a neodoprie si tiež ktorýkoľvek časopis. Eva Urbaníková píše bestsellery, ktoré sú veľmi čítané a dosť pripomínajú autobiografiu. K písaniu kníh ju viedla inšpirácia z jej života, Sú to knihy z prostredia, ktoré dobre pozná. „Nevedela by som napísať knihy z prostredia, ktoré nepoznám. Keď o niečom píšem, musím to prežiť“, dodala Urbaníková. Evitine knihy sú obľúbené najmä u dievčat, ktoré v jej literárnych postavách vidia seba. „Môžem konštatovať, že sa nájdu aj muži, ktorí si prečítali moje knihy, ale väčšina z nich sa k nim správa tak blahoslovne“. dodala s úsmevom Evita.                                                         (mk)



Uverejnené: 30.03.2010 09:00:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.