files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás - všetci menili trénerov

Trénerské remeslo je síce pekné povolanie, no aj veľmi vrtkavé. Jeden deň sedíš ešte pevne na stoličke, druhý tu už byť nemusíš. Na vlastné oči sa o tom môže presvedčiť aj michalovský športový fanúšik. Všetky jeho tri srdcovky - Iuventa Michalovce, HK Dukla Michalovce aj MFK Zemplín Michalovce totiž po skončení sezóny 2013/2014 vymenili svojich lodivodov a do novej vstúpia s iným šéfom lavičky. A to aj napriek tomu, že všetky dosiahli v nedávno skončenej sezóne úspech. Iuventa získala tri poháre, čo sa predtým v celom Česko - Slovensku nepodarilo nikomu, futbalisti skončili na historickom druhom mieste v druhej najvyššej súťaži, no a na striebornej priečke v prvej hokejovej lige skončili aj hráči Dukly.

Zmeny na trénerských stoličkách sa však dali čakať. Poďme pekne po poriadku. Začíname tým najúspešnejším, čo v Michalovciach máme. Ani tri získané poháre nepomohli trénerovi hádzanárok Iuventy Michalovce Jánovi Packovi k tomu, aby sa s vedením klubu dohodol na predĺžení kontraktu. Aktuálna dvojročná zmluva mu skončila a jeho michalovská anabáza je tak na konci. Aj keď pri jeho pôsobení v Iuvente nebolo všetko najideálnejšie a určite sa to nezaobišlo bez problémov, na to sa nikto pýtať neskôr nebude a jeho misiu musíme hodnotiť ako úspešnú. Packovým nástupcom sa stal Ukrajinec Borys Petrovskyj. Uvidíme, ako si bude v Michalovciach počínať on.

Borys Petrovskyj je novým lodivodom michalovskej Iuventy

Veľmi horúcou je trénerská stolička vo futbalovom klube MFK Zemplín Michalovce. Na nej sa totiž v priebehu troch posledných sezón vystriedali až štyria tréneri a novú začne piaty. Navyše, michalovskí futbalisti začali štvrtú prípravu v rade pod vedením iného lodivoda. V zime 2013 sa pripravovali ešte pod vedením Alberta Rusnáka, v lete ich viedol Jozef Bubenko, ďalšiu zimnú prípravu s nimi začal Ondrej Duda a tentoraz sa trénerského kormidla verme, že pevne ujal Čech František Šturma. Aj predstavitelia michalovského futbalu teda vsadili na zahraničnú kartu. A čo majú Petrovsky so Šturmom ešte spoločné? No obaja tohto roku oslávia štyridsiate druhé narodeniny, takže sú rovnako ročník narodenia 1972...

Do MFK Zemplín prichádza František Šturma

Aj hokejisti si budú musieť zvykať na nového trénera. V michalovskej Dukle to nie je nič nezvyčajné. V minulosti sa tu tréneri dlho neohriali a viackrát si podávali kľučky na dverách. Až v sezóne 2012/2013, čo bola piata sezóna odkedy je Dukla naspäť v prvej lige, sa podarilo Miroslavovi Ihnačákovi ostať na tomto poste celú sezónu. V tej minulej sa opäť všetko vrátilo do starých koľají, keď vedenie vystriedalo až troch lodivodov. Prinieslo to však úspech, Dukla sa po roku opäť prebojovala do finále ligy. Zmena sa však čakať určite dala. Zemplínčanov totiž k druhému miesto dokormidloval športový riaditeľ Peter Tirpák a prezident klubu Alexander Černega hneď po skončení sezóny avizoval, že Duklu povedie iný hlavný tréner. Nakoniec vsadil opäť na Miroslava Ihnačáka. Verme, že tento temperamentný tréner, ktorý neodpustí žiadnemu svojmu zverencovi prakticky nič (viacerí by o tom vedeli rozprávať...), bude zase úspešný a hokej prinesie michalovskému priaznivcovi opäť radosť.

Miroslav Ihnačák (vľavo) pri podpise novej zmluvy s prezidentom HK Dukla Alexandrom Černegom

A čo má spoločné Ihnačák so svojimi kolegami na trénerskej stoličke ostatných tímov? No, skoro nič. Iba to, že spolu s nimi absolvuje michalovskú trénerskú misiu, ktorá nie je vždy len o pozitívach a často sa v michalovských vodách pláva veľmi ťažko. Keď sa však darí, tréner je v tomto meste vždy ospevovaný. Dúfajme teda, že to tak v nasledujúcej sezóne aj bude a všetky tri naše kluby nám budú robiť radosť, a dosiahnu minimálne také výsledky, aké zaznamenali v nedávno skončenej sezóne. Aj keď proti čerešničke na torte by asi neprotestoval nik...

Peter Brendza



Uverejnené: 25.06.2014 20:55:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.