files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín Michalovce povedie František Šturma

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín už poznajú meno nového lodivoda. Ondreja Dudu na trénerskej stoličke mení Čech František Šturma. Štyridsaťjedenročný kouč sa ujal funkcie na prvom tréningu, ktorí Michalovčania absolvovali v pondelok popoludní.

František Šturma, ktorý naposledy pôsobil na lavičke českého FC Táborsko, sa tak do Michaloviec vracia po troch rokoch. Naposledy tu pôsobil v role asistenta, keď vypomáhal v sezóne 2010/2011 Vlastimilovi Petrželovi. Práve vtedy menil na tomto poste Ondreja Dudu, ktorého teraz pre zmenu strieda na pozícii hlavného trénera. "Ponuke michalovského klubu som sa veľmi potešil. Vraciam sa do krásneho prostredia, kde som pôsobil veľmi rád. Musím povedať, že nad ponukou od vedenia som nerozmýšľal dlho a po krátkom rozmýšľaní som sa ju rozhodol prijať," podotkol František Šturma, ktorý teda bude v poradí štrnástym lodivodom, čo povedie michalovských futbalistov od ich príchodu do druhej najvyššej futbalovej súťaže v sezóne 2004/2005. 

František Šturma je novým lodivodom MFK Zemplín

Na tréningu mal nový tréner so svojím asistentom Adriánom Devečkom k dispozícii šestnásť hráčov, z toho boli dvaja brankári. Z toho jarného už chýbala rovná sedmička hráčov. Dominik Kunca odišiel na polročné hosťovanie do tímu nováčika najvyššej súťaže z Podbrezovej, zmluva sa skončila Vladimírovi Janočkovi, minulosezónny najlepší strelec Michal Hamuľak je na skúške v českom Liberci, v kádri už nie je dvojica hráčov Dukly Prahy Ján Micka, Pavel Čapek, ktorým sa skončilo hosťovanie a chýbali takisto Stanislav Smrek s Lukášom Janičom. Títo sa pre zmenu nedohodli s vedením na pokračovaní zmlúv.

Hector Tubonemi prišiel do Michaloviec znova nájsť streleckú formu

Nový trénerský tandem privítal na prvom tréningu jednu novú tvár. Je ňou nigérijský útočník Hector Tubonemi, ktorý prichádza oživiť svoje strelecké schopnosti na hosťovanie z Podbrezovej. Michalovčania zatiaľ trénovali bez trojice Španielov - Marcos Perez, Vernon de Marco a Samuel Bayon sa zapoja do tréningového procesu v utorok. Okrem nich sa do tréningového procesu zapojili hráči z minulej sezóny, doplnení o nádejných dorastencov, Miroslava Paulovčáka, ktorému sa skončilo hosťovanie v Lokomotíve Košice a Františka Streňa z Vranova nad Topľou, ktorý sa stal v minulej sezóne so štrnástmi gólmi najlepším strelcom tretej ligy. Milana Šimčáka naďalej obmedzuje zranenie členka, no a pre zdravotné problémy s úľavamy trénoval aj dorastenec Jozef Šimom Turik. "O stave kádra sa zatiaľ vyjadrovať nechcem. Z toho predošlého, ktorý som tu zažil, som teraz našiel troch hráčov. Dosť sa to tu omladilo a prišli aj niektorí zahraniční futbalisti. Až po príchode Španielov si môžem urobiť obraz o kádri a takisto sa potom môžme baviť o tom, aký post by sme mohli posilniť. Zatiaľ sú tu mladí talentovaní chlapci. Čaká nás dosť práce, no ja verím, že sme na dobrej ceste a nastavenú latku nepodlezieme," zdôraznil František Šturma, ktorý sa s klubom dohodol na jednoročnom kontrakte. Jeho zverenci v príprave majú zatiaľ naplánovaných päť duelov, v ktorých sa trikrát predstavia na domácom trávniku.

Ako trénovali?

Brankári: Martin Raška, Matúš Kira

Hráči v poli: Michal Gallo, Oliver Podhorín, Stanislav Danko, Lukáš Jacko, Adrián Leško, Jakub Grič, Martin Regáli, Viktor Kostovčík (prišiel z B - mužstva), Michal Lechman, Erik Micovčák, Tomáš Ďurik (prišli z dorastu), Hector Tubonemi (prišiel na hosťovanie z Podbrezovej), Miroslav Paulovčák (ukončenie hosťovania v Lokomotíve Košice), František Streňo (na skúške z Vranova nad Topoľou). 

Kalendár pripravných duelov
Sobota 28. jún: FK Partizan Bardejov - MFK Zemplín Michalovce (17.00)
Streda 2. júl: MFK Zemplín Michalovce - Tatran Prešov (17.00)
Sobota 5. júl: MFK Zemplín Michalovce - Lokomotíva Košice (čas duelu ešte určený nie je)
Sobota 12. júl: MFK Zemplín Michalovce - Moldava nad Bodvou (čas duelu ešte určený nie je)
Sobota 19. júl: Nowy Sacz - MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.06.2014 00:08:59

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623