files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Voda, nenahraditeľný zdroj v našom živote

Každý rok si pripomíname na celom svete 22. marec. Tento deň bol oficiálne vyhlásený ako Deň vody v roku 1992 Valným zhromaždením OSN. Následne sa v roku 1993 začal aj oslavovať. Tento deň je medzinárodnou aktivitou.
 
Tak, ako pominulé roky, aj teraz Východoslovenská vodárenská spoločnosť oslávila sviatok „Svetový deň vody“.  Obyvatelia Michaloviec a okolia mali možnosť od 8 do 15 hodiny overiť kvalitu vody, ktorú dennodenne užívajú vo svojej domácnosti. Zákazníkom, ktorí priniesli do vodárenského centra  vzorku vody „v čistej polyetylénovej fľaši“, vyšetrili vodu odborné laborantky. Tento rok testovanie robili testovacími prúžkami. „Výsledok vody je jasný do piatich minút“ povedala laborantka a dodala „vieme orientačne stanoviť, či je voda vhodná, alebo nie a tiež či spĺňa normu. Predchádzajúce roky sme to robili náročnejšou metódou, táto je pre nás oveľa jednoduchšia“. Zákazníci prinášali vodu nielen z mestského vodovodu, ale i vodu studňovú. Laborantky poznamenali, že „studňová voda sa nedá piť“, lenže v okolí sa nachádzajú  aj studne s nižším obsahom dusičnanov. Takáto voda je vhodná pre kojencov i dospelých. „Máme aj také vody, ktoré majú 150 až 200 dusičnanov, záleží od toho aké je podložie. V takom prípade ak je voda nad normou odporúčame, aby sa obyvatelia napojili na obecný, alebo mestský vodovod“, konštatovala laborantka.

Svetový deň vody niesol tento rok podtitul „Čistá voda pre zdravé prostredie“. Hlavný dôraz  sa opäť kládol na význam vody i potrebu ochranných vodných zdrojov. Týmto dňom sme si pripomenuli, aká je voda  dôležitá, nepostrádateľná a  nenahraditeľná nielen pre nás ľudí, náš život, ale aj pre všetko, čo je živé.                         
          Martina Králiková



Uverejnené: 29.03.2010 17:50:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.