files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mestská olympiáda v Michalovciach je najstaršou na Slovensku

Tak ako každý rok aj teraz sa na sklonku posledných májových dní v areáli IV. ZŠ uskutočnila Mestská športová olympiáda základných škôl, ktorá napísala svoju tridsiatu druhú kapitolu.

S takouto dlhou tradíciou sa na Slovensku nemôže pochváliť nikto, iba naše Michalovce. Práve naša Mestská olympiáda základných škôl je najstaršou a nesiaha na ňu ani Kalokagatia v Trnave, ktorá je vyvrcholením školských športových súťaži v rámci Slovenska. „My sme pred nimi ďaleko vpredu. Naozaj nepoznám v rámci Slovenska školskú olympiádu, ktorá by bola staršou. Západniari“ sa síce pýšia touto olympiádou, no naša je staršia,“ s úsmevom poznamenal predseda olympijského výboru v Michalovciach Jozef Uchaľ, ktorý bol už pri prvých ročníkoch mestskej olympiády, ktorá sa začala tradovať v roku 1981 v areáli I. ZŠ na Ulici T. J. Moussona.

Chýbať samozrejme nemôže ani olympijský oheň, ktorý pravidelne zapaľujú žiaci 4. ZŠ.

Práve vtedy v deň detí (1. júna) sa prišlo na myšlienku usporiadať súťaže v atletike, či kolektívnych športoch a odvtedy je olympiáda vyvrcholením snáh detí zo základných škôl vydať zo seba všetko, pre čo najlepší výsledok. „Pre deti je to pocta na olympiáde štartovať. Samozrejme, uznáva sa olympijské krédo, nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa, no víťaz má aspoň na chvíľu pocit olympijského víťaza, čo je pre tieto deti na nezaplatenie,“ podotkol predseda michalovského olympijského klubu, ktorý následne dodal. „Prvý deň, čiže vo štvrtok 29. mája sa uskutočnili súťaže v kolektívnych športoch, ten druhý, naplánovaný na piatok 30. mája patril atletike a samozrejme aj kolektívnym športom, kde boli na programe zápasy o konečné umiestnenie.“

Prvé ročníky Mestskej školskej olympiády, ktorá sa uskutočňuje od roku 1981 (výnimkou bol iba rok 1989) sa konali v areáli I. ZŠ. Zmena nastala v roku 2009, kedy ju vedenie mesta presunulo do areálu 4. ZŠ, kde bola vybudovaná nová tartanová atletická dráha. Odvtedy sa na ZŠ na Komenského ulici „odohralo“ už šesť ročníkov. Súťaže vo volejbale a basketbale sa tentoraz uskutočnili v telocvičniach 4. a 6. ZŠ, hádzanárske zápasy sa zase odohrali v neďalekej Chemkostav aréne.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.05.2014 13:57:05
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.