files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lukáš Janič: „Našim cieľom je udržať si druhé miesto“

Druhá futbalová liga sa chýli ku svojmu koncu. Zostáva v nej odohrať už iba posledné 33. kolo. V ňom sa michalovskí futbalisti predstavia na pôde zachraňujúcej sa Šale. Aj mužstvu od Laborca však ide o veľa, keďže prípadná výhra im zabezpečí konečné druhé miesto v tabuľke, čo by bolo historicky najlepšie umiestnenie odkedy MFK Zemplín začal hrať v druhej najvyššej slovenskej súťaži.

Zemplínčania sa naposledy dvakrát predstavili na vlastnom trávniku a z týchto zápasov vydolovali plný počet šiestich bodov. Výhry nad juniorkou Spartaka Trnava (2:1) a nad Šamorínom (3:0) ich katapultovali na druhú priečku v tabuľke, keďže v predposlednom kole zaváhali ich hlavní konkurenti v boji o túto priečku. „Trošku sme si to pokašľali v tom zápase v Bardejove, kde sme prehrali 1:2 a stratili druhú priečku v tabuľke. Našimi výhrami a následnými zaváhaniami súperov sme sa však na túto priečku vrátili a rozhodne ju v poslednom kole stratiť nechceme. Skončiť na druhom mieste, ktoré by bolo pre klub historickým úspechom, nás totiž láka,“ zdôraznil kapitán MFK Zemplín Lukáš Janič, ktorý následne dodal. „Postup do najvyššej súťaži nám utiekol, no dúfam, že aspoň to druhé miesto obsadíme. Aj preto chceme na pôde Šale v sobotu bodovať naplno a udržať si súčasnú pozíciu v tabuľke.“

 

Pre zverencov trénera Ondreja Dudu st. to však ľahké určite nebude. Šali totiž takisto ide o veľa, keďže toto družstvo je stále namočené v boji o záchranu. Momentálne je na desiatom mieste a pred jedenástym Liptovským Mikulášom a dvanástym Šamorínom má jednobodový náskok, a teda družstvo z juhu Slovenska nastúpi takisto s imperatívom víťazstva. Nebojí sa kapitán MFK Zemplín zákulisných vecí, ktoré v takýchto zápasoch niekedy zvyknú zapôsobiť? „Nie nebojím! Dúfam, že sa bude rozhodovať na trávniku a my potvrdíme druhú priečku v tabuľke. Jednoznačne chceme ísť za víťazstvom a čo sa bude diať v zákulisí, to my neovplyvníme. Takéto veci si ani nepripúšťame. Nás nezaujíma Šaľa, ani iný súper, nás zaujíma iba náš výkon. Ideme si za svojím cieľom, ktorým je obsadiť druhú priečku v tabuľke,“ uviedol Lukáš Janič. My len dodajme, že michalovskí futbalisti majú momentálne pred tretím Prešovom jednobodový a štvrtým Bardejovom trojbodový náskok. Šarišania sa v poslednom kole predstavia na pôde takisto zachraňujúceho sa FK Pohronie Dolná Ždaňa a Bardejovčania zase odohrajú posledné kolo v Dubnici. Zemplínčania ostanú na druhej priečke v prípade plného zisku z juhu Slovenska, ako aj vtedy, keď ich priami konkurenti na ihriskách súperov nezabodujú naplno. (tabuľku pred posledným kolo, ako aj jeho program nájdete tu)

Peter Brendza



Uverejnené: 30.05.2014 16:58:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.