files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské hádzanárky ukázali, že majú srdce na správnom mieste

Nedeľňajší medzinárodný deň detí bol pre niektoré malé ratolesti už o dva dni skôr. Hádzanárky majstrovskej Iuventy Michalovce totiž už dnes navštívili priestory detského oddelenia Nemocnice Sveta zdravia v Michalovciach, kde pre najmenších pacientov pripravili pekné prekvapenie. Dojímavé a emocionálne silné stretnutie nenechalo nikoho chladným a zároveň potvrdilo, že naše dievčatá nezabúdajú ani na najmenších.

Päť hádzanárok sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra Adriana Medveďová, Tanja Kiridžičová, Iveta Mičiníková, Patrícia Wollingerová a Mária Holešová vedené športovým riaditeľom Jaroslavom Čúrnym sa zúčastnili milého stretnutia, z ktorého mali deti obrovskú radosť. A práve o to v tento deň išlo. Rozdať radosť. „Tejto akcie sme sa zúčastnili veľmi radi. Som o tom presvedčená, že deti to aspoň na chvíľu poteší a vidno na ich tvárach, že nás radi vidia. Samozrejme, neprišli sme s prázdnymi rukami. Doniesli sme im tričká, šiltovky, plagáty a nesmie chýbať ani majstrovský pohár, ktorý sme im priniesli ukázať,“ uviedla brankárka Iuventy Michalovce Adriana Medveďová.

Návšteva michalovských hádzanárok potešila aj riaditeľku nemocnice Sveta zdravia v Michalovciach Ing. Zitu Ženišovú. „Táto akcia sa udiala v znamení Dňa detí, ktorý nás čaká v nedeľu. Som veľmi rada, že predstavitelia Iuventy zareagovali kladne a ich dievčatá sem prišli deťom urobiť radosť. Patrí im zato veľká vďaka,“ zdôraznila riaditeľka nemocnice Svet zdravia, podľa ktorej v súčasnosti má detské oddelenie osemnásť pacientov. „Takéto akcie sa pravidelne opakujú a určite v nich budeme pokračovať aj naďalej,“ dodala Zita Ženišová.

Celá akcia sa konala vo vynovených priestoroch detského oddelenia, ktoré slúži hlavne na návštevy. Stretnutiu slovenských šampiónok s chorými deťmi sa veľmi potešil aj športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. „Samozrejme, vždy človeka poteší, keď môže potešiť iných. Treba zobrať do úvahy fakt, že my sme možno tí, ktorí mali v živote trošku viac šťastia a pomáhať chorým je absolútne prirodzené. My sme síce slovenskí majstri, no pre nás sú tými pravými majstrami tie deti, ktoré bojujú s chorobou a tí ľudia, ktorí sa o nich starajú. Klobúk dole pred nimi pretože niekedy sa v živote treba zamyslieť nad tým, že najdôležitejšie je zdravie,“ poznamenal športový riaditeľ sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra, ktorý takisto neprišiel s prázdnymi rukami, keďže deťom priniesol obraz, na ktorom boli fotografie celého tímu Iuventy pri všetkých triumfoch družstva v tejto sezóne. „Túto akciu sme urobili spontánne pri príležitosti sviatku všetkých detí a nevylučujem, že v takomto niečom budeme aj pokračovať. V prvom rade bolo naším úmyslom tieto deti potešiť, čo sa nám aj podarilo. Keď bude možnosť v budúcnosti takejto akcie sa opäť zúčastniť, určite nebudeme proti,“ dodal na záver Jaroslav Čúrny.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.05.2014 15:18:55

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623