files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Od Šechného po Ihnačáka, od Štefana po Čížeka

V našom cykle sme sa rozhodli obzrieť za dlhšou a krátkou históriou michalovského hokeja. Pred niekoľkými týždňami sme priniesli ich doteraz jediné víťazstvo v prvej lige, ako aj vynútený odchod z nej. V ďalších cykloch sme vám priniesli návrat michalovského hokeja do druhej najvyššej súťaže a v dvoch článkoch sme vám opísali prezidentovanie Milana Mráza a Alexandra Černegu. Tentoraz sme sa rozhodli vám priniesť aj obraz na trénerov a strelcov HK Dukla v šiestich sezónach od jeho návratu do prvej ligy.

Káru začal ťahať Jozef Šechný st.

Duklu v sezóne 2008/2009, kedy sa vrátila do prvej ligy, na začiatku viedol Jozef Šechný st. Otec súčasného kapitána a najväčšieho ťahúňa za dvoma striebornými sezónami Richarda, však na lavičke nevydržal dlho, keď ho už po štyroch kolách vymenil Michalovčan Peter Mihaľo. Ani tomu sa však nedarilo tak, ako by vedenie klubu chcelo a to potom siahlo po Dušanovi Kapustovi. Ten sa ujal trénerskej taktovky v 28. kole a nakoniec s družstvom obsadil dvanástu priečku, čo znamenalo účasť v predkole play-off. V ňom Michalovčania síce nestačili na Dolný Kubín, no nakoniec s ich prvou sezónou vládla spokojnosť a Kapusta začal na striedačke aj sezónu 2009/2010.

Traja tréneri za sezónu

Ani v nej sa však nevyhol prezident Milan Mráz zmene na trénerskej stoličke. „Niekedy sa nedalo vymeniť pol kádra a všetko si teda musel odniesť tréner,“ vyjadril sa Milan Mráz, ktorý v michalovskom hokeji za svojho štvorsezónneho prezidentovania pristúpil k ôsmym trénerským zmenám a siahol po deviatich koučoch. Do druhej sezóny michalovská Dukla vstúpila so smelšími ambíciami, no ani posilnený káder spokojnosť nepriniesol. Opäť si to odniesol tréner a od 22. kola Zemplínčanov viedol Branislav Kohutiar. Ani jemu sa však nepodarilo s tímom postúpiť do osmičky, ktorá by zaručovala play-off a skončil na desiatom mieste, čo bolo označené, ako neúspech. „Doplatili sme na to, že našimi súpermi boli tímy, ktoré boli rezervami extraligových tímov. Tým prišli na rozhodujúce súboje hráči, ktorí nakoniec rozhodli o tom, že práve ich tímy skončili v tabuľke lepšie,“ skonštatoval po sezóne tréner Branislav Kohutiar, ktorého tím nakoniec neuspel v boji s Breznom (rezerva Banskej Bystrice) a Kežmarkom (rezerva Popradu).

Mužstvo však za Kohutiara výrazne ožilo a tento tréner tak dostal Mrázovu dôveru aj v nastávajúcej sezóne. Tú však naštrbila nevýrazná príprava a po piatom kole dostal aj napriek tomu, že sa družstvo pohybovalo na špici tabuľky Kohutiar padáka. Nahradil ho Peter Bohunický, ktorý zo začiatku ťažil z roboty svojho predchodcu, no hra tímu bola zo dňa na deň horšia a porúčať sa musel aj on. Až príchod skúseného Jána Faitha trošku upokojil hektické obdobie, ktorému však nebolo konca. V decembri mužstvo neodohralo kvôli žltačke ani jeden zápas a všetko sa to nakopilo do januára, kde musela Dukla v priebehu dvadsiatich dvoch dní odohrať až dvanásť duelov. Michalovčania to nakoniec zvládli a postúpili do play - off, kde ich však zastavili Piešťany. Dukla tak podobne, ako v prvej sezóne, mala troch lodivodov za jednu sezónu.

Ihnačák prvým od návratu do prvej ligy

To isté platilo aj v nasledujúcej sezóne 2011/2012. Pred ňou prišla na trénerskom poste ďalšia zmena, keď sa žezla ujal Miroslav Ihnačák. Ani ten však celú sezónu na lavičke michalovského klubu nevydržal. Po dvanástich kolách ho totiž striedal Branislav Okuliar a toho zase v závere roka Ján Vodila, ktorý postúpil s tímom do semifinále play-off, kde už jeho zverenci nestačili na Bardejov. Miroslav Ihnačák však na druhý pokus už uspel a v sezóne 2012/2013 sa stal prvým trénerom, ktorý vydržal na lavičke HK Duklu celú sezónu. To už na prezidentskej stoličke nesedel Milan Mráz, ale Alexander Černega. Ten pri svojom nástupe sľúbil, že Ihnačák ostane na lavičke celú sezónu a svoje slovo dodržal. V nedávno skončenej sezóne však siahol takisto po troch lodivodoch v poradí Marián Horváth, Ladislav Spišiak a Peter Tirpák. Práve on bol dvanástym trénerom, ktorý viedol Duklu od jej návratu do prvej ligy. V tej nastávajúcej nastane opäť zmena, keďže sa klub nedávno dohodol opäť s Miroslavom Ihnačákom, ktorý sa tak v priebehu troch rokov ocitne na lavičke Dukly už po tretíkrát. "Som vďačný správnej rade za dôveru. Viem, čo odo mňa očakávajú a na druhej strane oni vedia, čo môžu čakať odo mňa. Dúfam, že naplním ich očakávania a družstvo bude hrať pekný hokej, ktorý sa bude divákom páčiť," zdôraznil na nedávnej tlačovej konferencii staronový lodivod, ktorého doplnil prezident HK Dukla Alexander Černega. "Za pána Ihnačáka hovoria jeho výsledky a práca, ktorú tu odviedol. Som o tom presvedčený, že je mužom na správnom mieste a naplní naše predstavy." 

Prvý gól Dukly od jej návratu do prvej ligy zaznamenal Branislav Štefan...

A máme pre vás ešte jednu zaujímavú štatistiku. Za šesť sezón Michalovčania zaznamenali v druhej najvyššej hokejovej súťaži dokopy 1551 gólov. Ten prvý zaknihoval v prvom kole sezóny 2008/2009, ktorý skóroval do siete Piešťan, posledný zaznamenal v piatom finálovom súboji pri prehre s Bardejovom 2:5 Peter Čížek.

... zatiaľ posledný 1551 zase Peter Čížek

Doterajší lodivodi HK Dukla Michalovce od návratu do prvej ligy
Sezóna 2008/2009
1. kolo - 4. kolo Jozef Šechný st.
5. kolo - 28. kolo Peter Mihaľo
Od 28. kola Dušan Kapusta

Sezóna 2009/2010
1. kolo - 21. kolo Dušan Kapusta
Od 22. kola Branislav Kohutiar


Sezóna 2010/2011
1. kolo - 5. kolo Branislav Kohutiar
6. kolo - 19. kolo Peter Bohunický
Od 20. kola Ján Faith

Sezóna 2011/2012
1. kolo - 11. kolo Miroslav Ihnačák
12. kolo - 8. kolo nadstavbová časť Branislav Okuliar
Od 9. kola nadstavbovej časti Ján Vodila

Sezóna 2012/2013
Miroslav Ihnačák - celá sezóna

Sezóna 2013/2014
1. kolo - 14. kolo Marián Horváth
15. kolo - 17. kolo Peter Tirpák
18. kolo - 36. kolo Ladislav Spišiak
Od 37. kola Peter Tirpák

Sezóna 2014/2015
Miroslav Ihnačák

Peter Brendza



Uverejnené: 20.05.2014 20:27:43
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.