files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odhodlanie nechali v šatni, prvý mečbal stratený

História sa nakoniec opakovať nebude. Tretí finálový zápas medzi tímami Iuventy Michalovce a HK Slovan Duslo Šaľa bol doteraz stropom, po ktorom bolo rozhodnuté, že titul získajú Zemplínčanky. Stalo sa tak päťkrát a po dvoch domácich výhrach Iuventy sa zdalo, že to tak môže byť aj tentoraz. História sa však neopakovala. Michalovčanky totiž po slabom výkone Duslo podľahli 21:30 (13:15) a na svoj siedmy slovenský primát si budú musieť ešte počkať. K dispozícii majú ešte dva mečbaly, prvý bude Šaľa odvracať na vlastnej palubovke v nedeľu od 16.00 hod.

Michalovčanky síce nastúpili na stretnutie s odhodlaním ukončiť finálovú sériu v čo najskoršom termíne, to však nechali asi v šatni, keďže ich výkon vôbec nezodpovedal majstrovským ambíciám. Domáce hádzanárky boli prakticky počas celého duelu vo vedení (až na pár výnimiek v prvom polčase) a zaslúžene pripravili Iuvente najvyššiu prehru v tejto sezóne. „Ak mám povedať pravda, verila som, že dnes vyhráme, no až na deväťgólovú výhru som nemyslela,“ rozhovorila sa spojka HK Slovan Duslo Simona Szarková, ktorá sa na druhej prehre Iuventy s týmto súperom v tejto sezóne podieľala štyrmi presnými zásahmi. „V druhom zápase v Michalovciach sme sa presvedčili, že na nich máme. O tomto stretnutí sa nám bude snívať ešte dlho, pretože sme ich mali na lopate. Bol to pre nás veľmi nešťastný zápas a aj preto som verila, že ich dnes konečne vo finálovej sérii zdoláme.“

Domáce hádzanárky do stretnutia vhupli naplno a rýchlo sa ujali trojgólového vedenia 7:4. Následne však zapla aj Iuventa, ktorej sa podarilo dvakrát ísť do jednogólového vedenia, záver prvého dejstva však vyšiel lepšie Šali. Iuvente sa ešte podarilo v druhom polčase vyrovnať, no s pribúdajúcimi minútami náskok Dusla narastal a nakoniec prišlo ich cenné, ale hlavne zaslúžené víťazstvo. „Išli sme do toho so všetkým, s čím sme mohli, keďže to pre nás mohol byť posledný zápas v sezóne. Na palubovke sme nechali všetko a som rada, že sa to vyplatilo. Aj teraz sme si vypracovali podobne, ako v Michalovciach, viacgólový náskok, no teraz sme ho aj za pomoci našich výborných divákov udržiavali a v závere ešte dokonca zveľadili. Dúfam, že to tak bude aj v nedeľňajšom stretnutí a finálovú sériu vrátime do Michaloviec,“ zdôraznila na záver šalianska spojka.

Obrovské sklamanie zavládlo na michalovskej strane. Zemplínčanky totiž prišli s jasným cieľom, ukončiť finálovú sériu v čo najkratšom čase, podobne, ako v predchádzajúcich piatich prípadoch. Teraz to tak nebude. „Určite, že sme sklamané, pretože sme dnes chceli vyhrať,“ rozhovorila sa pivotka Iuventy a slovenskej reprezentácie Dominika Horňáková. „Nedarilo sa nám v obrane, jednoducho sme prestali bojovať v lepší výsledok, čo domáce vynikajúco využili. V útoku nám došli sily, povedala by som, že za nepriaznivého stavu sme sa úplne opustili a Šaľa zaslúžene vyhrala.“ V takýchto zápasoch sa hovorí, že prehra, ako prehra. Nie je však deväťgólová prehra na obhajcu slovenského majstra veľa. „Ja osobne som vedela, že ten tretí zápas bude ťažký a že domáce ľahko kožu nepredajú. Išli sme do toho s tým, že to bude ťažké, no s jasným cieľom vyhrať a ukončiť finálovú sériu. Prišla však takáto vysoká prehra a ja osobne som z toho veľmi sklamaná. Áno, podľa mňa je to veľa...“ sypala si popol na hlavu michalovská pivotka, ktorá v stretnutí strelila tri góly.  

Obrovský zásah do zostavy Michalovčaniek prišiel hneď na úvod stretnutia, keď už po štyroch minútach musela ihrisko opustiť ich kanonierka Marianna Rebičová. Tá si privodila zranenie kolena a následne na palubovke šesťnásobnému slovenskému majstrovi veľmi chýbala. „Samozrejme, že chýbala. Možno bude veľa ľudí tvrdiť, že to nie je pravda, no ja si myslím, že to pravda je. Hovorí sa, že každá hráčka je nahraditeľná ale myslím si, že Mery má v základnej zostave svoje miesto a dnes nám veľmi chýbala, pretože by nás tak v útoku, ako aj v obrane, podržala a jej góly nám teraz chýbali,“ zdôraznila Horňáková, podľa ktorej ďalších slov Iuventa hlavy určite nevešia a slovenský titul chce získať po štvrtom zápase hranom opäť v Šali. „Jednoducho musíme vypnúť a absolútne zabudnúť na to, že sa tu hral tretí zápas. Štvrté stretnutie sa začína opäť od nuly a v sérii naďalej vedieme. Máme ešte dva mečbaly a ja verím, že jeden z nich využijeme. A čo zmeniť? Asi všetko. Musíme dobre maknúť v obrane a v útoku naložiť so šancami lepšie.“

Peter Brendza

 



Uverejnené: 18.05.2014 13:14:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.