files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal trnavskú juniorku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 31. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže na domácej pôde nad tímom FC Spartak Trnava juniori 2:1 (2:0) a zvýšili tak svoje šance na konečné druhé miesto v tabuľke. O góly Michalovčanov sa postarali v 14. minúte z pokutového kopu Michal Hamuľak a po pol hodine hry presne mieril aj kapitán družstva Lukáš Janič. Za hostí stihol skorigovať štvrť hodinu pred koncom Galba. Zverenci trénera Ondreja Dudu sa na domácej tráve predstavia aj v nasledujúcom kole, v ktorom v nedeľu 25. mája o 17.00 privítajú vo svojom poslednom domácom zápase tejtp sezóny Šamorín, súťaž následne ukončia o týždeň neskôr v Šali.

V domácej bráne sa po prvýkrát v kariére objavil v majstrovskom zápase od začiatku devätnásťročný Matúš Kira a jeho spoluhráči ho, síce pred veľmi slabou diváckou návštevou, potešili v premiére dôležitým víťazstvom, ktoré ich udržalo v hre o druhú priečku v tabuľke.

Najnižšia návšteva na michalovskom štadióne v tejto sezóne videla dobrý futbal. Kým v uplynulom zápase v Bardejove domáci zaspali úvod, tentoraz si naň dali pozor a dokonca sa im rýchlo aj podarilo otvoriť skóre duelu. V 13. minúte bol v pokutovom území faulovaný Kunca, rozhodca Sedlár ukázal na biely bod a najlepší strelec súťaže Hamuľak penaltu bezpečne premenil - 1:0. O niekoľko minút nato poslal nepríjemný center do šestnástky Kunca, ale obrana hostí ho aj so šťastím odvrátila do bezpečia. Tesne pred uplynutím polhodiny hry zastavil pred šestnástkou Banovič Gamkrelidzeho iba za cenu faulu a Zemplínčania mali výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti. K lopte sa postavil kapitán Janič a krásnou strelou do šibenice zvýšil domáci náskok na 2:0. V 35. minúte zahrávali priamy kop aj Trnavčania, strelu Banoviča však zneškodnil pozorný Kira, tak sa prvý polčas skončil zaslúženým dvojgólovým vedením domácich.

Po zmene strán začali "Bíli andělé" aktívnejšie a v 50. minúte technický priamy kop Remeňa minul michalovskú svätyňu. O dve minúty nato mali hostia ešte väčšiu šancu na zníženie: po centri z pravej strany sa lopta dostala až ku zadnej žrdi, kde stál úplne voľný Paldan, ale skvelý Kira mu skórovať nedovolil, pretože výborným zákrokom mu šancu zmaril. V 61. minúte zahrával Spartak ďalšiu štandardku, Banovič však poslal loptu len do náručia Kiru. O šesť minút nato sa v tutovke ocitol Hamuľak, ktorého však vychytal Strapák. V záverečnej štvrťhodine hry hostia pridali a odmenou zato im bol gól Galbu, ktorý po centri z pravej strany hlavou znížil na 2:1. V 83. minúte podnikli domáci rýchly protiútok do otvorenej obrany Trnavy, Hamuľak našiel Morlacchiho, ale s jeho pokusom si Strapák poradil. Hostia už s výsledkom nedokázali nič urobiť, preto s metropoly Zemplína odišli s prázdnymi rukami.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava juniori 2:1 (2:0)

Góly: 14. M. Hamuľak (11 m), 30. L. Janič - 76. Galba

ŽK: 35. Grič, 75. M. Hamuľak - 29. P. Banovič, 39. Richnák, 56. M. Rehák, 63. Galba, 89. I. Paldan, 90. M. Mečiar

Rozhodoval: Sedlár - 275 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Gamkrelidze, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - S. Danko (79. Morlacchi), Grič, L. Janič - D. Kunca (90. Čapek), M. Hamuľak, Bayón (66. M. Regáli)

FC SPARTAK jun.: Strapák - M. Rehák, P. Banovič, I. Paldan, M. Mečiar - L. Remeň, Tomovič - D. Ujlaky (76. Fuják), Richnák, Galba - Kayembe (64. A. Pavlík)



Uverejnené: 18.05.2014 08:55:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.