files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Boltun má za sebou vydarený rok, v ktorom slávil dva tituly

Dva seniorské tituly. S takouto bilanciou sa v tejto sezóne nemôže pochváliť veľa hráčov. Jedným z nich je odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun. Tento dvadsaťjeden ročný útočník sa totiž z titulu tešil nielen v extraligových Košiciach, kde je zmluvne viazaný, ale aj v prvoligovom Bardejove, kde zase pôsobil v rámci striedavého štartu.

Boltun hral extraligové finále aj minulú sezónu. Vtedy však Košičania nestačili na Zvolen. Teraz boli úspešnejší, keď po sedemzápasovej série zdolal víťaz základnej časti druhú Nitru 4:3 na zápasy a jeho hráči sa tak mohli tešiť z majstrovského titulu, ktorý predtým neoslavovali tri roky. Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant sa na úspešnej sezóne podieľal 28 odohratými zápasmi, v ktorých zaznamenal sedem bodov za tri góly a štyri asistencie. Oproti minulej sezóne tentokrát finále sledoval iba z tribúny, keďže sa nezmestil do zostavy trénera Antona Tomka. „Hrať vo finále mi v tejto sezóne dopriate naozaj nebolo,“ rozhovoril sa útočník, ktorý môže hrať na centri alebo aj na krídle. „Zápasy som tak sledoval len z tribúny. Všetkých sedem bolo vybičovaných na maximum. Stretli sa dve najlepšie družstvá a myslím si, že si ľudia prišli na svoje. Nakoniec sme sa z výhry tešili my a podľa mňa aj zaslúžene, keďže sme vyhrali základnú časť a počas celej sezóny sme potvrdzovali našu dominanciu.

Po ťažkej sezóne zaslúžená odmena. Boltun mohol zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár

Vo finále proti „svojim“

Okrem materských Košíc pôsobil Peter Boltun v tejto sezóne aj v prvej lige, v ktorej v rámci striedavého štartu obliekal dres ambiciózneho Bardejova. Tomu šikovný útočník pomohol takisto k víťazstvu v základnej časti a takisto aj k celkovému triumfu v prvej lige, ktorý bol pre hráčov HC 46 Bemaco už tretím v poradí. Vo finále si Bardejovčania poradili s jeho rodnými Michalovcami a Boltun teda nastúpil proti „svojim.“ „Určite to bolo pre mňa zaujímavé, hrať proti Michalovciam. Musel som to brať, ako profesionál a samozrejme som chcel uspieť. Po pár striedaniach som to, že som Michalovčan už ani nepociťoval. Čo sa týka finálovej série, tá bola vzácne vyrovnaná. Rozhodovala určite aj šťastena a tá sa tentoraz priklonila na našu stranu,“ podotkol odchovanec michalovského hokeja.

Ten pred sezónou nenasledoval kroky ďalšieho Michalovčana v kádri „oceliarov“ Mateja Hinďoša a na striedavom štarte sa dohodol práve s Bardejovom. „Presne tak. Pred sezónou som sa dohodol s Bardejovom. Jasne, že by som radšej hral doma za Michalovce, no vyberať som si nemohol. Ako hovorím, to že som Michalovčan, som vo finále vôbec nepociťoval a Bardejovu som odovzdal všetko, čo bolo v mojich silách.“ Boltun na druhej strane pochválil aj michalovskú Duklu. „Michalovčania už druhý rok po sebe vyskladali výborné mužstvo a ani sa nečudujem, že opäť hrali finále. Vidno, že ľudia tu majú hokej radi a chodia na zápasy vo väčšom počte. Veľmi sa teším, že v mojom rodnom meste hokej opäť ožil a je radosť hrať pred takou atmosférou, ako je na štadióne v Michalovciach.“


Peter Boltun v drese bardejovského HC 46 Bemaco

Liga majstrov ho láka

Hráči HC Košice si v tejto sezóne nezabezpečili iba majstrovský titul, ale aj účasť v prestížnej klubovej súťaži Lige majstrov, ktorá otvorí svoje bráni už v nasledujúcej sezóne. Účasť v tomto projekte láka aj samotného Boltuna. „To je samozrejme, že ma to láka. Budeme hrať proti kvalitným družstvám, proti ktorým sa nehrá každý deň. Myslím si, že táto súťaž do Košíc prinesie veľa a ukázať sa budeme môcť aj my hráči. Bude to pre nás určite väčšia šanca zviditeľniť sa,“ dodal na záver útočník, ktorý by mal v tíme „oceliarov“ pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.05.2014 22:18:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.