files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po dvoch zakopnutiach zabral naplno

Po dvoch domácich bodových zakopnutiach, keď michalovskí futbalisti najskôr prehrali s Liptovským Mikulášom (0:1) a potom remizovali s Prešovom (1:1), sa zverenci trénera Ondreja Dudu predstavili na domácom štadióne po piatykrát v jarnej časti, keď privítali celok z hornej šestky tabuľky ŠK SFM Senec. Zemplínčania nakoniec svojho súpera od Slnečných jazier zdolali po dvoch góloch najlepšieho strelca súťaže Michala Hamuľaka 2:0 a opäť sa posunuli na druhú priečku v tabuľke.

Futbalisti Senca si nakoniec nezobrali príklad od svojich hádzanárskych kolegýň a na zápas 29. kola druhej futbalovej ligy pricestovali.  V chladnom počasí, ktoré ešte viac zvýrazňoval nepríjemný vietor, sa hral futbal iba priemernej úrovne, na ktorý bolo zvedavých iba 535 poriadne umrznutých platiacich divákov. Domáci hráči od začiatku nevyvinuli na svojho súpera očakávaný tlak, pretože Senčania dobre prehusťovali priestor a navyše agresívnym štýlom hry nútili Michalovčanov k chybám. Na tvrdý zákrok súperovho hráča doplatil už po štvrťhodine hry stopér Joan Caballero, ktorého musel striedať Oliver Podhorín.

„Prvý polčas zápasu bol absolútne vyrovnaný. Chceli sme na súpera nabehnúť, no trošku nám to skomplikovalo zranenie stopéra Joana, keďže pri jeho neprítomnosti neprichádzali zozadu také presné prihrávky, na aké sú hráči zvyknutí. Senec som pred zápasom vnímal, ako veľmi kvalitného súpera a to sa aj potvrdilo. K dnešnému výkonu družstva len toľko, že mám na chlapcov úplne iné nároky. Predstavujem si to tak, že si musíme utvoriť väčší tlak, ako v dnešnom zápase. Všetko je to však aj o súperovi a ten u nás dnes podal dobrý výkon,“ poznamenal po stretnutí tréner MFK Zemplín Ondrej Duda, ktorý sa po trojzápasovom treste vrátil na lavičku tímu od Laborca. Toho napokon uspokojil najlepší strelec súťaže Michal Hamuľak, ktorý svojimi v poradí 22 a 23 tohtosezónnym gólom rozhodol o tom, že tri body ostali doma, ako aj o tom, že aj tretí vzájomný súboj týchto tímov v tejto sezóne skončil 2:0 v prospech domáceho družstva. „Ja som rád, že sa mu tie góly podarilo streliť. Boli sme o ten jeden gól lepším tímom, no musím skonštatovať, že Senec zanechal výborný dojem,“ vrátil sa ešte k hodnoteniu stretnutia domáci lodivod.

Dohrávali deviati

Dôležitý moment duelu sa odohral v 42. minúte. Hostia dvanásť minút pred tým po prvýkrát inkasovali a práve vtedy prišiel pre nich ďalší úder, keď sa po druhej žltej karte musel z ihriska porúčať Imrich Bedécs. „Určite tá červená karta ovplyvnila dej duelu. My sme pred zápasom mali problémy so zložením zadných radov, keď v predchádzajúcom kole dostal červenú kartu stopér Polgár a dnes teda nemohol hrať. Stopéra teda musel hrať Bedécs, pre ktorého máme na ihrisku iné pozície a zákonite sme sa nedostávali do takého tempa, aké by sme chceli. Druhý polčas už bol ovplyvnený tou červenou kartou, domáci držali loptu na svojich kopačkách dlhšie a na druhej strane sme my boli nervóznejší. Aj preto si myslím, že tá červená karta ovplyvnila zápas. Dovtedy sme boli kompaktnejší a domácich sme nepúšťali prakticky do ničoho, a to vylúčenie nám narušilo naše taktické plány,“ zdôraznil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner ŠK SFM Andrej Štellár, ktorého mužstvo muselo dohrávať dokonca o deviatich, keďže v 82. minúte videl za ruku v pokutovom území druhú žltú kartu ďalší defenzívny hráč Filip Molnár.

Na tabuľku nepozerá

Domáci kormidelník Ondrej Duda urobil oproti predchádzajúcim duelom v základnej zostave dve zmeny. V útoku po prvýkrát v sezóne od začiatku nastúpil český legionár Pavel Čapek a v obrane zase dostal prednosť osemnásťročný Milan Šimčák. „Obaja odohrali dobré stretnutie a rozhodne nesklamali. Spolu s asistentom sme chceli vymyslieť niečo iné, pretože ako sa ukázalo aj v Podbrezovej, najväčší problém máme s agresivitou. To sa potvrdilo aj dnes, keď súper agresivitou v osobných súbojoch držal našich hráčov na dištanc. Pavel Čapek rozhodne nesklamal a Milan Šimčák jasne ukázal, že má na to, aby hral v základnej zostave. Ide síce o mladého chlapca, ktorý musí šancu dostávať postupne, no má nato, aby pravidelne hrával,“ pochválil výkon mladíka tréner MFK Zemplín, ktorého zverenci sa víťazstvom nad Sencom a zaváhaním Prešova v Šali (0:2) opäť dostali na druhú priečku v tabuľke. „Určite to poteší, no na druhej strane musím povedať, že ja na tabuľku ani nepozerám. Naším cieľom je skončiť čo najvyššie. Ideme vlastnou cestou a nepozeráme na druhých.“

Peter Brendza



Uverejnené: 04.05.2014 13:31:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.