files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tatiana Trehubová na ďalšie dva roky hráčkou Iuventy Michalovce

Vedeniu klubu michalovskej Iuventy sa napokon podarilo udržať druhú najlepšiu kanonierku dvanásteho ročníka WHIL Tatianu Trehubovú. Ukrajinská legionárka, ktorá sa v najbližších dňoch pravdepodobne stane slovenskou občiankou, odolala lákavým ponukám zo zahraničia a s vedením už päťnásobného interligového víťaza sa dohodla na novej dvojročnej zmluve.

Spokojnosť na oboch stranách. Tatiana Trehubová na fotke spoločne so športovým riaditeľom Iuventy Jaroslavom Čúrnym.

Mala aj iné ponuky

Radosť po predĺžení spolupráce neskrýval športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny. Ten vo svojom príhovore zdôraznil, že podpísanie Trehubovej bolo v týchto dňoch prioritou a aj keď išlo o dlhší proces, keďže o novej zmluve rokovali zhruba od začiatku roku, stále veril, že dôjde k podpisu novej zmluvy. „Táňa preukázala počas tejto sezóny výbornú fazónu, vysokú výkonnosť a aj preto bol o ňu záujem. Ide navyše o výborný somatotyp, strelkyňu a navyše ľavorukú hráčku, ktorých je dnes minimum. Aj preto som rád, že došlo k podpisu novej zmluvy a jedna z našich ťahúňok tu bude pôsobiť ďalšie dva roky,“ poznamenal športový riaditeľ aktuálneho slovenského majstra a držiteľa interligového titulu.

Na jeho slová nadviazala aj samotná Trehubová, ktorá síce mala aj zahraničné ponuky, no v Michalovciach sa podľa vlastných slov cíti dobre a chcela tu ostať aj naďalej. „Určite boli aj iné ponuky, no po dôkladnom uvažovaní som sa rozhodla ostať v Michalovciach, kde sa cítim dobre. Zavážilo aj to, že som tu už viac ako štyri roky, som tu ako doma, dobre poznám kolektív, ktorý je podľa mňa vývojaschopný a v budúcnosti verím, že môžeme dosiahnuť podobne úspechy, ako v tejto sezóne. Aj preto som sa rozhodla ostať,“ zdôraznila so 151 - gólmi druhá najlepšia strelkyňa nedávno skončeného dvanásteho ročníka WHIL, ktorá do Michaloviec prišla na začiatku roka 2010.

Čochvíľa Slovenkou   

Dvadsaťpäťročná Trehubová už dlho ako legionárka na Slovensku pravdepodobne braná nebude. Jej snaha získať slovenské občianstvo totiž naberá ten správny smer a zdá sa, že už o pár dní z nej bude naturalizovaná Slovenka. „Ide o zdĺhavý proces. Momentálne ani neviem, v akej je to fáze. Začiatkom mája by sme mohli byť múdrejší. Dúfam teda, že už čochvíľa budem pravou Slovenkou,“ s úsmevom poznamenala sympatická ešte stále Ukrajinka. Téme Trehubovej slovenského občianstva sa nevyhol ani športový riaditeľ Iuventy. „Táňa všetky doklady a papiere odovzdala a momentálne je to už asi v poslednej fáze udelenia. Pokiaľ mám dobré informácie, všetky dokumenty sú tam, kde majú byť. Momentálne je to teda na dotyčných orgánoch, aby jej čím skôr vyhoveli a pokiaľ ju tréner Dušan Poloz nominuje, mohla by stihnúť už dôležité júnové kvalifikačné zápasy.“

Júlia Kucher hlási po materskej dovolenke návrat

Návrat Kucherovej

To, že sme mali k dispozícii športového riaditeľa klubu, sme využili aj na otázku, či príde aj k ďalšiemu podpisovaniu zmlúv a zmenám v kádri. „Nateraz môžem povedať, že 90% družstva má podpísanú zmluvu aj na budúcu sezónu a veľké zásahy v tíme robiť nechceme. Nie je totiž na to dôvod. Keď sa darí, netreba to narúšať. Káder je totiž mladý, vývojaschopný a sme presvedčení, že môže dosiahnuť ešte väčšie úspechy, ako v tejto sezóne,“ zdôraznil Jaroslav Čúrny, ktorý predsa len vyšiel s jednou novinkou v tíme obhajcu slovenského ligového prvenstva. „Do tréningu sa zapojila ukrajinská legionárka Júlia Kucher rodená Bachyrieva, ktorá sa k nám vrátila po materskej dovolenke a keď sa nič nestane, obnovenú premiéru absolvuje už počas víkendu proti Sencu.“ My len dodajme, že manželka bývalého hráča HC winLand Michalovce Gennadija Kuchera naposledy ešte pod svojím dievčenským menom hrala za Iuventu 13. októbra 2012, kedy sa na víťazstve 30:22 nad českým Veselím nad Moravou v prvom zápase druhého kola PVP podieľala troma presnými zásahmi.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.04.2014 23:59:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.