files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matej Hinďoš má prvý mužský titul, neúčasť v druhom finále ho mrzí

Košickí hokejisti sa po dvoch strieborných sezónach opäť vrátili na vrchol piedestálu. Po víťazstve v rozhodujúcom siedmom stretnutí nad Nitrou (6:0) sa tak mohli tešiť zo svojho siedmeho majstrovského titulu, ku ktorému im dopomohli aj výkony dvadsaťročného Mateja Hinďoša, ktorý s hokejom začínal v metropole Zemplína a v tejto sezóne odohral niekoľko zápasov v rámci striedavého štartu aj za michalovskú Duklu.

Radosť s majstrovským pohárom

Práve pôsobenie v Michalovciach mu na začiatku sezóny dopomohlo k získaniu sebavedomia, pretože aj podľa jeho slov je ťažké prechádzať z juniorského do seniorského hokeja a práve prvá mužská liga je pre mladíkov ideálnym prechodom medzi najvyššími súťažami mužov a juniorov. „Túto sezónu môžem hodnotiť iba kladne,“ rozhovoril sa mladík, ktorý v úvode sezóny hrával prevažne v Michalovciach. „Vôbec som to nebral nejako zle. Mojím cieľom totiž bolo získavať čoraz viac priestoru na ľade, čo sa aj stalo. Navyše som bol doma a hrával som za klub, v meste, kde som vyrastal. Michalovce mi dali iskru sebavedomia a to som potom využil, keď ma povolali naspäť do Košíc. Hneď v prvom striedaní v zápase proti Popradu som sa presadil aj strelecky a odvtedy som cítil dôveru trénerov čoraz viac,“ podotkol Matej Hinďoš. Ten v drese Košíc v tejto sezóne odohral 45 zápasov s bilanciou šiestich bodov za štyri góly a dve asistencie, michalovský zase obliekol 22-krát a v týchto dueloch zaznamenal sedemnásť bodov za štyri góly a trinásť asistencií.

Radosť dvoch rodených Michalovčanov v drese HC Košice. Strelcovi gólu Matejovi Hinďošovi gratuluje Peter Boltun (foto:www.hokej.sk)

Titul patrične oslávia

Košickí hokejisti sa stali víťazmi základnej extraligovej časti a favoritmi boli aj v play-off. V tom nechýbal ani Hinďoš, ktorý bol stálicou štvrtého útoku alebo nastupoval ako trinásty forvard. Vyraďovacia časť však rozhodne pre „oceliarov“ nebola prechádzka ružovým sadom. Poriadne ich preverili v semifinále Piešťany, no a finále, kde sa stretli s Nitrou, bolo absolútne vyrovnané a o majstrovi musel rozhodnúť siedmy zápas hraný v Steel aréne. „Finále bolo pravým extraligovým vyvrcholením, keďže sa v ňom stretli dve najlepšie družstvá. Napínavý bol každý jeden zápas finálovej série. Nitra rozhodne nebola fackovacím panákom a poriadne nás preverila,“ zdôraznil Hinďoš, ktorý pomohol Košičanom k zisku majstrovského titulu po troch rokoch, keď predtým dvakrát prehrali vo finále. Majstrovský titul je potrebné poriadne osláviť... „Titul určite patrične oslávime. Spontánne oslavy na ľade aj v kabíne boli super. Chvíľu sa ešte potešíme a potom príde na rad opäť ďalšia drina, pretože sa musíme začať pripravovať na novú sezónu, v ktorej ako majster nemôžeme mať iné, ako najvyššie ciele.“

Neúčasť v druhom finále ho mrzí

Mladého útočníka teší aj umiestnenie michalovskej Dukly. Tej pomohol v základnej časti k piatemu miestu a v play-off patril výrazným motorom tímu na ceste do finále. Aj s jeho pomocou sa Dukle podarilo vo štvrťfinále prekonať Detvu (3:2 na zápasy) a v semifinále Trnavu (takisto 3:2 na zápasy). Vo finále už Zemplínčania nestačili na Bardejov, ktorému podľahli 4:1 na zápasy, no v týchto dueloch už Hinďoš nehral. „Som veľmi rád, že to Michalovčania po roku opäť dotiahli do finále. Zdolali sme silnú Detvu aj Trnavu, čo o niečom svedčí. Na druhej strane treba uznať aj silu Bardejova. Ten vyhral absolútne zaslúžene základnú časť a aj vo vyraďovačke kráčal pevným krokom. Tie finálové duely boli absolútne vyrovnané a rozhodovali maličkosti,“ zdôraznil Matej Hinďoš, ktorý si však finálové duely prvej hokejovej ligy nevychutnal.

Za michalovskú Duklu odohral Matej Hinďoš 22 zápasov

Košičania ho totiž kvôli veľkej maródke a nahustenému programu v play-off na súboje s Bardejovom (na rozdiel od jeho spoluhráča a ďalšieho odchovanca michalovského hokeja Petra Boltuna, ktorý odohral za Bardejov plných päť finálových zápasov) neuvoľnili. „Trošku ma to samozrejme mrzí. Chcel som totiž chlapcom pomôcť aj vo finále, no nakoniec my to nebolo súdené. Na druhej strane, dostal som možnosť presadiť sa viac v Košiciach, kde som si finále nakoniec zahral a mohol som sa tak tešiť z majstrovského titulu,“ dodal na záver dvadsaťročný Hinďoš.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.04.2014 21:18:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.