files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhopolčasový obrat znamenal víťazstvo MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 23. kola II. futbalovej ligy na domácej pôde nad tímom MFK Dubnica nad Váhom 2:1, keď sa im po prehratom prvom polčase v druhom dejstve podaril dokonalý obrat. O víťazstvo Michalovčanov sa postarali Martin Regáli, ktorý vyrovnával v 65. minúte a o desať minút neskôr rozhodol o výhre MFK najlepší ligový strelec Michal Hamuľak. Michalovskí futbalisti sa najbližšie predstavia na pôde súpera, keď v rámci 24. kola druhej futbalovej ligy nastúpia na stretnutie v Rimavskej Sobote, doma ich uvidíme o dva týždne, čiže v sobotu 5. apríla, kedy o 17.30 privítajú celok Liptovského Mikuláša.  

Solídne zaplnený michalovský futbalový stánok videl futbal viac ako druholigovej úrovne. O tú sa postarali obidva tímy. Domáci mali síce na úvod očakávaný tlak, veľa šancí si však nevytvorili. V 3. minúte odcentroval Gamkrelidze, Janočko loptu volejom vrátil na hranicu šestnástky, kde sa do nej oprel Stanislav Danko, jeho strelu ale brankár hostí Maťašovský bravúrne kryl. Ďalší vzruch prišiel až v 22. minúte, kedy po rohovom kope Janiča predlžoval loptu Gallo a úplne voľný Joan trestuhodne minul. O dve minúty Bayon poslal do pokutového územia nepríjemný strieľaný center, korý skrotil vo svojich rukaviciach golman Maťašovský. Michalovčania mali síce ustavičný tlak, hostia sa však nevzdávali a podnikali rýchle protiútoky. V 39. minúte sa im dokonca podarilo dostať sa do vedenia. Po rohovom kope najskôr Raška zneškodnil strelu Mareka Jastrába, no k odrazenej lopte sa dostal Anton Števček, ktorý otvoril skóre duelu - 0:1. Dubnický strelec mohol byť ešte spokojnejší, no Raška v 43. minúte s námahou zneškodnil jeho ďalšiu gólovú strelu.

Do druhého polčasu poslal tréner Ondrej Duda na ihrisko miesto Georgia Gamkrelidzeho Martina Regáliho, ktorý priniesol do michalovskej ofenzívy nový vietor. V úvode druhého dejstva prišiel očakávaný tlak Michalovčanov, no tí nie a nie streliť gól. V 57. minúte sa predral obranou hostí Vladimír Janočko, brankár Maťašovský si však poradil aj s jeho streleckým pokusom. Domáci naďalej do súpera búšili. Aktívny bol hlavne Španiel Bayón, ktorý posielal do pokutového územia jeden center za druhým. Najskôr našiel hlavu stopéra Joana a potom aj Regáliho, pokusy obidvoch však tesne minuli svätyňu hostí. Michalovčanom sa nakoniec tlak podarilo pretaviť vo vyrovnanie. V 65. minúte opäť centroval Bayón a hlavička striedajúceho Regáliho tentoraz už mala ten správny smer - 1:1. Domáci hráči aj naďalej išli smerom k víťazstvu a desať minút po vyrovnávajúcom góle sa tešili opäť. Najskôr síce v gólovej tutovke zaváhal ďalší striedajúci žolík Micka, no potom sa po chybe obrany dostal do sólového úniku Michal Hamuľak, ktorý svojim sedemnástym presným zásahom v tejto sezóne rozhodol toto atraktívne stretnutie. Hostia ešte mohli v závere vyrovnať, no po skrumáži v šestnástke sa vyznamenal brankár MFK Martin Raška.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 2:1 (0:1)

Góly: 65. M. Regáli, 75. M. Hamuľak - 39. Števček

ŽK: 33. L. Janič - 27. Svorada, 31. M. Takáč, 67. Múdry, 82. Jastráb

Rozhodoval: Špaček - 1 145 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero, Smrek - S. Danko, V. Janočko (63. Micka), L. Janič - Gamkrelidze (46. M. Regáli), M. Hamuľak, Bayón (85. Podhorin).

MFK: Maťašovský - Múdry, Púpala, Štefánek, D. Švec (81. Janco) - Jastráb, M. Takáč, Čiernik, Zahranychnyy (87. Berbič), A. Števček (81. Slávik) - M. Svorada.



Uverejnené: 22.03.2014 20:51:02
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.