files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

ObFZ začína v nedeľu

Zelené pasienky na dedinách v Zemplínskom regióne sa budú v nedeľu triasť pod kopačkami hráčov. Športový fanúšik si príde na svoje. Štartuje jarná časť Oblastného futbalového zväzu v Michalovciach. Noviny Zemplína budú pri tom!

 

Najaktuálnejšie výsledky sú tu pre vás

Do druhej časti sezóny vstupujú tímy z vyrovnaných pozícií. V najvyššej súťaži ObFZ Michalovce tvoria rozdiel medzi prvými Budkovcami a piatymi Pavlovcami nad Uhom Roma iba dva body. Najväčší odstup od súperov si v jeseni vybojovali hráči Jovse, ktorí sa v III. A triede vzdialili druhému Ruskému Hrabovcu o šesť bodov.

„Jesenná časť sa odohrala v pokojnej športovej atmosfére, bez závažných bezpečnostných nedostatkov. Postupne do futbalu zavádzame ISSF, elektronické zápisy vo všetkých súťažiach,“ prezrádza predseda ObFZ Michalovce Vladimír Čan. „Na postup do vyšších súťaží nechcem favorizovať nikoho. Hrá sa ešte o veľa bodov a môže postúpiť viacero klubov.“

Vedenie ObFZ v Michalovciach sa muselo vyrovnať aj s nedostatkom arbitrov. Situáciu sa rozhodli riešiť tak, že niektoré zápasy sa odohrajú napoludnie, aby sa rozhodcovia stihli dostaviť na ďalšie stretnutia.  

„Táto situácia s rozhodcami sa cyklicky opakuje,“ hovorí Vladimír Čan. „Po nástupe nového vedenia sme riešili problém tým, že sme spravili veľký nábor medzi mládežníkmi v MFK Zemplín Michalovce a na Gymnáziu Pavla Horova. Pred dvomi rokmi sme mali okolo 50 rozhodcov. Legislatívnymi zmenami v sociálnych odvodoch, odchodom študentov na vysoké školy, postupom do regionálnych súťaží a ukončením kariéry starších rozhodcov je nedostatok nových arbitrov opäť aktuálny. Predpokladám, že tento vývoj zasiahol všetky ObFZ, a nedostatok rozhodcov sa prejavuje už aj v regiónoch.“

Hráči si svoje sily zmerajú už počas víkendu. V minulých rokoch vám Noviny Zemplína prinášali najaktuálnejší výsledkový servis, ktorý si každý týždeň prezreli tisícky čitateľov. Čakať na vás bude aj v nedeľu. Najaktuálnejšie výsledky zo zelených dvorcov ObFZ Michalovce sú tu aj v jarnej časti.




Uverejnené: 21.03.2014 14:30:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.