files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v jarnej domácej premiére nesklamal

Svoju jarnú domácu premiéru majú za sebou druholigový futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí si v stretnutí 22. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže na domácom trávniku hladko poradili s tímom FK Slovan Duslo Šaľa, keď zvíťazili po góloch Stanislava Danko a španielskeho legionára Joana Caballera 2:0 (1:0), a po dvoch jarných kolách majú na svojom konte štyri body.

V chladnom počasí a na ťažkom teréne sa víťazstvo Zemplínčanov nerodilo ľahko. Prvú vážnejšiu gólovú príležitosť si vypracovali až krátko po pol hodine hry a hneď ju pretavili na úvodný presný zásah, keď Stanislav Danko prestrelil bezmocného gólmana FK Slovan Duslo Dušana Kolmokova. Ten si tak dal k svojím pondelkovým dvadsiatym narodeninám krásny darček vo forme víťazného gólu MFK. „Podľa mňa sme odohrali dobrý zápas, v ktorom sme boli lepším tímom a zaslúžene zvíťazili. Určite to však nebolo ľahké. Proti nám bol totiž ťažký terén a keďže patríme ku kombinačnejším tímom, ten teraz vyhovoval viac hosťom. Aj napriek tomu máme tri body a to je najpodstatnejšie,“ zdôraznil po stretnutí rodák z neďalekých Pozdišoviec, ktorý následne opísal gólový moment. „Marcos Perez mi posunul loptu a musel som už iba presne trafiť. Podarilo sa.“

Stanislav Danko práve strieľa úvodný gól zápasu

Aj keď je čochvíľa dvadsaťročný Danko v mužskom tíme MFK už nejakú tú nedeľu, gól do siete Šale bol pre neho iba druhým v prvom tíme. Ten prvý zaznamenal v sobotu 27. októbra 2012 taktiež na domácom ihrisku a takisto to bolo proti Šali. Aj vtedy otváral v 19. minúte skóre duelu, no jeho gól k trom bodom Michalovčanom nepomohol, keďže následne dvakrát inkasovali a prehrali 1:2. „Tento gól je teda dôležitejším,“ podotkol s úsmevom na perách Danko, ktorý následne pokračoval v humornom tóne. „Keby bola Šaľa naším súperom každé kolo, možno by som bol aj najlepším strelcom súťaže.“

Spokojnosť s hrou, ako aj s výsledkom, vyjadril na pozápasovej tlačovej konferencii aj tréner MFK Ondrej Duda. Ten zaznamenal svoju víťaznú domácu premiéru na trénerskej stoličke Zemplínčanov v úlohe hlavného trénera. „Nastúpili sme proti dobre organizovanému súperovi, ktorý síce hral výborne v obrane, no ustavične hrozil aj brejkami, čo bolo pre nás určite nepríjemné. Ukázalo sa to hlavne v druhom dejstve, keď sme s tým mali trošku problémy. Samozrejme, dnes sme nenastúpili iba proti kvalitnému súperovi, ale aj proti terénu. Tieto podmienky však boli pre obidve družstvá rovnaké a nato sa určite vyhovárať nechcem. Podľa môjho názoru to bol taký typický prvý jarný zápas. Chceli sme za každú cenu vyhrať a aj preto bolo všetko podmienené víťazstvu. K hre mám určite nejaké výhrady. Najväčšie sú hlavne v útočnej fáze, kde sme si nevypracovali až toľko šancí, ako by som očakával. Bolo to však tými okolnosťami, ktoré som spomenul, čiže dobre organizovaným súperom a ťažkým terénom,“ zdôraznil Ondrej Duda, ktorý v minulosti v Michalovciach pôsobil ako tréner staršieho dorastu, rezervného tímu a takisto aj ako asistent pri Vlastimilovi Petrželovi či Albertovi Rusnákovi.

Michalovský kormidelník si počas zimnej prípravy hlavu lámal predovšetkým s koncovkou tímu, keďže jeho zverenci strieľali málo gólov. To bolo aj najväčšie memento pred začiatkom jarnej časti, v ktorej však Michalovčania zaznamenali v dvoch zápasoch po dva góly, čo je výborná vizitka. Je teda s týmto spokojnosť? „No určite je, lenže v Šamoríne sme si vypracovali oveľa viac streleckých príležitostí. Žiaľ tam sme remizovali 2:2, teraz som už spokojnejší, keďže sme vyhrali, hoci sme mali oveľa menej šancí. Strelené góly samozrejme tešia,“ podotkol Ondrej Duda, podľa ktorého slov bol kľúčovým druhý presný zásah. Ten zaznamenal španielsky stopér Joan Caballero, ktorý má aj napriek tomu, že je defenzívnym futbalistom, v Michalovciach vynikajúcu bilanciu dva zápasy, dva góly, keďže do čierneho trafil aj vo svojej premiére v drese MFK v Šamoríne. „Zatiaľ som s jeho prínosom spokojný. Ukazuje veľa futbalového. Aj tento gól, aj prvý v Šamoríne, padol po štandardnej situácii, ktorým sa na tréningoch venujeme. Ide o mladého chlapca podávajúceho spoľahlivé výkony a som o tom presvedčený, že keď bude pokračovať v nastolenom trende, v Michalovciach ho dlho neudržíme,“ dodal na margo výkonov španielského stopéra michalovský kormidelník.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.03.2014 22:36:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.