files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Dukla zvíťazila v Detve a je v semifinále

Hokejisti HK Dukla Michalovce to dokázali. V piatom štvrťfinálovom súboji play-off prvej hokejovej ligy zvíťazili na ľade tímu HC 07 Detva 2:1. V sérii tak zvíťazili 3:2 a opäť postúpili medzi štyroch najlepších. Ich semifinálovým súperom bude Trnava. Prvé dva zápasy sa odohrajú na ľade ich súpera (pondelok a utorok 24. a 25. februára) tretí duel už na ľade Michaloviec sa odohrá v piatok 28. februára o 17.00) 

Úvod zápasu, ktorý rozhodoval o bytí či nebytí, vyšiel lepšie domácim. Tí sa už po 90 sekundách hry ujali vedenia, keď Fekiač nahodil puk pred Fedora a Slavomír Buda ideálne trafil volejom (1:0). Následne sa musela Dukla vyrovnať aj s vylúčením Čížeka. Tomu sa ubránila a potom sa jej hráči sami pustili do súpera. V 10. minúte mal vyrovnávajúci gól na hokejke Samuel Takáč, jeho strelu ale brankár Orčík s námahou vyrazil. Hra sa následne prelievala z jednej strany na druhú, viac roboty však mal domáci golman. Ten si musel poradiť so zakončením Kmiťa aj Cmoreja. V záver prvej tretiny mal ešte možnosť na skórovanie aj Jankovič, no a keď v posledných sekundách netrafil ideálne puk Cmorej, do šatní išli spokojnejší domáci, ktorí viedli 1:0. Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej. Najskôr skúšali šťastie pred domácim brankárom Čížek s Takáčom, na druhej strane sa musel mať pri šanci Budu na pozore aj Ivan Fedor. V 34. minút brankár Dukly výborne zasiahol pri šanci Srnku a následne prišiel trest na druhej strane. Zemplínčania boli totiž za svoju aktivitu odmenení vyrovnávajúcim gólom, ktorý dosiahol po prihrávke Maroša Žembu Jakub Kubiš (1:1). Ten sa tak postaral o to, že aj v treťom zápase tejto série hranom na detvianskom ľade, bol po dvoch tretinách stav 1:1. Zmeniť to mohol v poslednej minúte Rosandič, jeho strela ale skončila na žrďke michalovskej brány. O postupujúcom do semifinále tak nebolo rozhodnuté ani po dvoch tretinách. V tej tretej mali viac z hry domáci. V jej úvode síce Majerník s Cmorejom netrafili poloprázdnu bránku domácich, no viac v pernamencii bol michalovský brankár Ivan Fedor. Ten najskôr zneškodnil strelu Tepera, potom si poradil aj so šancou Grahama a nakoniec ho neprekonal ani Dolník. Domáci teda boli trochu aktívnejší, no nakoniec skórovala Dukla. V 55. minúte napriahol Jankovič a jeho strelu dorazil do siete Štefan Majerník (1:2), ktorý tak Zemplínčanom výrazne priblížil semifinále. Detva vrhla všetky sily do útoku, no jej hráčom sa nepodarilo vyrovnať ani pri power - play, a tak sa z postupu po veľmi dramatickej sérii radovala michalovská Dukla.  

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce  1:2 (1:0, 0:1, 0:1) - stav série: 2:3.
Góly: 2. Buda (Graham, Fekiač) - 35. Jankovič (Žemba), 55. Majerník (Jankovič)
Vylúčení: 3:3, navyše J. Petro (D) 10. min napadnutie zo zadu. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mullner - Otrubčák, Junek. Divákov: 739.

HC 07: Orčík - Rosandič, Hataš, Neumann, Pač, Styk, Teper, Mačkovič, Z. Tóth - Goga, Srnka, J. Petro - Zorvan, Jánošík, Žilka - Graham, Fekiač, Buda - Hegyi, Mahdalík, Dolník.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, Stríž, V. Urban, Pástor, Žemba - Čížek, Šechný, Kmiť - S. Takáč, Palovčík, Hinďoš - Cmorej, Majerník, Jankovič - Banovský, Schnelly, Kubiš.



Uverejnené: 21.02.2014 20:28:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.