files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Šechný: „Do Detvy sa už vracať nechceme!“

Podľa viacerých to mala byť najvyrovnanejšia séria, čo sa potvrdilo aj na ľade. V dvoch zápasoch iba šesť strelených gólov, po troch na obidvoch stranách, rozhodlo o tom, že séria medzi po základnej časti štvrtou Detvou a piatymi Michalovcami je po prvých dvoch stretnutiach vyrovnaná. Obidva tímy totiž pod Poľanou zvíťazili totožnými výsledkami 2:1. Viac radosti z toho teda majú Michalovčania, ktorí môžu v utorok (duel sa uskutoční už od 16.00!) a stredu, kedy sa na ich ľade uskutočnia tretí a štvrtý zápas štvrťfinálovej série, rozhodnúť o svojom postupe do semifinále.

Bojovali nielen proti súperovi, ale aj proti podmienkam, ktoré ich tam čakali. Nehokejové prostredie, úzke klzisko, mäkký ľad, ktorý vyhovuje viac tímom, čo nehrajú kombinačný hokej. Michalovčania sa nakoniec s týmito podmienkami vyrovnali na jednotku. V Detve sa im počas základnej časti vôbec nedarilo, keď tam prehrali dvakrát hladko 0:4 a 2:6. Už prvý štvrťfinálový duel ukázal, že sa tentoraz pripravili lepšie. Dosť dlho siahali na víťazstvo, no nakoniec sa z výhry 2:1 tešili domáci. Druhý zápas bol na vlas rovnaký. Opäť bolo po dvoch tretinách vyrovnané 1:1, no tentoraz sa už tešila michalovská Dukla, ktorá po góle Mateja Hinďoša zvíťazila 2:1 a v sérii tak vyrovnala na 1:1. „To, čo sme predpokladali, sa aj stalo. Boli to veľmi ťažké zápasy, v ktorých rozhodovali maličkosti. Som nakoniec rád, že sme náš cieľ, vracať sa s minimálne jedným víťazstvom splnili. Už v prvom stretnutí sme mali nato, aby sme vyhrali, no rozhodli nevyužité šance. Keby ich v tretej tretine Čavrk s Pastorom premenili, tak vyhráme aj prvý zápas. Mohli sme si priniesť teda aj dve výhry, no sme spokojní aj s tým jedným víťazstvom,“ zdôraznil kapitán michalovskej Dukly a jej najproduktívnejší hráč po základnej časti Richard Šechný.

Richard Šechný verí v dve domáce víťazstvá

Skúseného 42-ročného harcovníka bolo vidieť aj tentoraz, keď práve on vo vlastnom oslabení v druhom zápase vyrovnával na 1:1 a naštartoval tak Duklu k víťaznému obratu. Hráči Dukly sa predovšetkým obávali prostredia, ktoré v Detve hokeju príliš nepraje... „Tam je špecifické ihrisko, podobné tomu v Poprade. Málo priestoru, úzky ľad. Tento štadión proste nepraje tímom, ktoré chcú kombinovať a medzi ne patríme aj my. V posledných minútach tretín sa už pomaly ani nedalo prihrávať, na ľade totiž bolo veľa snehu. Možno aj z toho vyplynulo to, že padlo málo gólov a vynikli obaja brankári,“ podotkol kapitán HK Dukla, ktorý síce očakáva, že Detva ešte bude hrýzť, no spolu so spoluhráčmi verí, že si Michalovčania v domácom prostredí postup do semifinále ustrážia, pretože na stredné Slovensko sa už rozhodne vracať nechcú. „To určite nie! Musíme sa sústrediť hneď na ten prvý zápas, ktorý nás čaká v utorok. Nebude to však ľahké. Som totiž presvedčený o tom, že oni ešte posledné slovo nepovedali a budú sa snažiť stratený zápas získať naspäť. My im to však dovoliť nemôžeme, pretože do Detvy sa na piaty rozhodujúci zápas vracať nechceme a rozhodnúť chceme už v domácom prostredí.“

V utorok už od 16.00

Vzhľadom k tomu, že v utorok sa na zimnej olympiáde v ruskom Soči uskutočnia zápasy osemfinálovej kvalifikačnej fázy, v ktorých nastúpi Slovensko o 18.00 proti Českej republike, sa všetky štvrťfinálové duely prvej hokejovej ligy začínajú zhodne už o hodinu skôr, ako bolo pôvodne uvedené v rozpise, čiže od 16.00.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2014 13:34:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.