files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vypadla z prvej štvorky, v nedeľu sa tam chce vrátiť

Hokejistom HK Dukla Michalovce už tečie do topánok. „Vojaci“ totiž po piatkovej prehre 1:4 v Senici  vypadli z prvej štvorky a reálne tak hrozí, že vyraďovaciu časť budú začínať na ľade súpera. Tri kola pred koncom základnej časti sú zverenci trénera Petra Tirpáka na šiestom mieste, keď na štvrtý Prešov strácajú tri body a piatu Detvu jeden bod. Práve rozbehnutých Šarišanov, ktorí v posledných šiestich zápasoch nenašli premožiteľa, privítajú Michalovčania v nedeľu v tradičnom čase o 17.00 na vlastnom ľade. Okrem tribún ich budú v tomto zápase hnať dopredu aj tancujúce Cheerleaderky, ktoré budú mať na štadióne v metropole Zemplína v nedeľu premiéru.

Rozhodla efektivita v zakončení

Strely na bránu 30:29 v prospech hosťujúceho družstva. Chuť toho, že ich súper na vlastnom ľade prestrieľa hráči senickej Dukly príliš často v tejto sezóne nepoznajú. Práve oni sú zväčša tými, ktorí súpera doma prestrieľajú. V piatok to však bolo inak. Michalovčania totiž boli favoritovi vyrovnaným súperom a len efektivita v zakončení rozhodla o ich prehre 1:4. Žalostná koncovka teda opäť raz nedovolila „vojakom“ bodovať. „Je to presne tak, ako hovoríte! Diváci videli úplne vyrovnaný zápas. Jazýčkom na váhach bolo využívanie streleckých príležitostí. Domáci využili štyri, my len jednu a rozhodla teda efektivita v zakončení. Okrem tej koncovky nemám chlapcom čo vytknúť, pretože aj za nepriaznivého stavu bojovali o lepší výsledok,“ uviedol tréner HK Dukla Peter Tirpák hlavný dôvod už devätnástej prehry Michalovčanov v tejto sezóne.  

Jediný presný zásah Dukly zaznamenal v Senici Peter Čížek

Práve ona má za dôsledok, že „vojaci“ vypadli z prvej štvorky a reálne tak hrozí, že play-off nezačnú doma. Situáciu už nemajú plne vo svojich rukách. Momentálne sú až na šiestom mieste tabuľky, keď na štvrtý Prešov strácajú tri body a na piatu Detvu jeden bod. „Uvedomujeme si, že to nie je najlepšia pozícia, no o prvú štvorku rozhodne chceme zabojovať. Ideme od zápasu k zápasu a účty sa budú skladať až na konci. Aj keď máme v posledných troch kolách ťažké vyžrebovanie, chceme sa o to štvrté miesto určite pobiť. Keď chlapci pridajú k tomu výkonu v Senici aj lepšiu koncovku, môžeme vyhrať s hocikým,“ podotkol michalovský lodivod Peter Tirpák.

Zaskočia rozbehnutých Šarišanov?

Michalovskú Duklu čaká v posledných troch kolách tuhý boj. Skončiť síce jej hráči môžu na štvrtej, no aj na ôsmej pozícii. Ich miernou výhodou môže byť to, že doma ešte privítajú priamych konkurentov Prešov a Liptovský Mikuláš. Práve rozbehnutých Šarišanov budú chcieť Michalovčania zastaviť už v nedeľu, kedy proti nim nastúpia na domácom ľade. Prešovčania posledných šesť zápasov nenašli premožiteľa a v tabuľke sú už v prvej štvorke. „Ich víťazná séria nás vôbec nezaujíma. My pozeráme iba na seba a jednoducho si už nemôžeme dovoliť, aby sme doma zakopli. V nedeľu potrebujeme zvíťaziť a urobíme preto všetko, aby body ostali doma. Teraz sme síce z prvej štvorky vypadli, no nikde nie je napísané, že sa tam po nedeli nemôžeme vrátiť,“ rázne skonštatoval tréner HK Dukla.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 01.02.2014 11:08:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.