files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ondrej Duda: Príprava zatiaľ prebieha podľa plánu

Michalovskí futbalisti odohrali v príprave na jarnú časť druholigovej sezóny zatiaľ tri zápasy, v ktorých najskôr dvakrát zvíťazili a naposledy nestačili na košickú Lokomotívu, ktorej podľahli 1:2.

Prvý zápas v drese MFK odohral Španiel Joan Manuel Sanchez Caballero

Už tretí týždeň zarezávajú v zimnej príprave futbalisti MFK Zemplín. Po jesennej časti tretí tím druholigovej tabuľky sa pripravuje pod vedením trénerskej dvojice Ondrej Duda - Anton Šoltis, ktorá sa trénerského kormidla chopila na začiatku tohto roka. V kádri mestského futbalového klubu nastal zatiaľ pohyb viac smerom von. S družstvom sa už totiž nepripravujú Miroslav Božok (odišiel do tímu poľského druholigistu Gornika Leczna), Igor Obert, Tomáš Sedlák (obaja zatiaľ bez klubu) a zmluva skončila aj Michalovi Vanákovi. Na polročné hosťovanie do treťoligovej Ružinej odišiel golman Tomáš Jenčo a na skúške v pražskej Dukle je zase jeden z najväčších talentov michalovského futbalu a mládežnícky reprezentant SR Róbert Kovaľ. „V súčasnosti pracuje hlavne s mladými chlapcami a tými, ktorí nedostávali v jeseni veľa príležitosti,“ rozhovoril sa tréner MFK Ondrej Duda. „Príprava prebieha podľa plánu. Okrem zápasu s MFK Košice, ktorý sa v sobotu neuskutočnil pre nepriaznivé podmienky, sme zatiaľ do bodky splnili to, čo sme si naplánovali,“ zdôraznil Ondrej Duda.

Potrebujú doplniť skúsenosťou

Michalovčania zatiaľ odohrali tri prípravné súboje. Najskôr na domácej umelej tráve rozdrvili Trebišov po výsledku 6:0 a potom si doma poradili aj s Humenným, ktoré zdolali 1:0. Prvú prehru zaznamenali Zemplínčania túto stredu, keď doma nestačili na celok Lokomotíva Košice, ktorej podľahli 1:2. „Aj tento zápas splnil svoj účel. Odohrali sme ho prevažne s mladými chlapcami, ktorí určite ukázali potenciál. Máme na čom stavať, no káder určite potrebujeme doplniť skúsenosťou. Len s mladými hráčmi totiž súťaž hrať nemôžeme,“ podotkol michalovský lodivod, ktorého zverenci najbližší prípravný duel odohrajú v sobotu na ihrisku prvoligovej Senice.

Z pohľadu príchodov sa zatiaľ veľký pohyb neudial. Na skúške je momentálne dvojica Peter Nilaš (naposledy pôsobil v Rimavskej Sobote) a ruský útočník Nikita Gluškov, ktorý v jeseni hrával za treťoligový Trebišov, no a v týchto dňoch sa v kádri objavil na skúške aj španielsky obranca Joan Manuel Sanchez Caballero. „Na to, že tu je iba jeden deň a hral po dlhej ceste, toho ukázal naozaj veľa. Nemal žiadne problémy s technikou či rozohrávkou. Podľa mňa môže byť prínosom,“ uviedol Ondrej Duda.

Tomu v súboji proti košickej Lokomotíve chýbali v zostave až piati hráči. Menšie zranenie totiž nateraz vyradili z tréningového procesu trojicu Michal Gallo, Vladimír Janočko, Vernon Da Marco. Navyše Dudovi naďalej chýba aj dvojica Dominik Kunca - Oliver Podhorín. To by sa však v blízkom čase malo zmeniť. „Od budúceho týždňa by sa všetci piati mali zapojiť do tréningového procesu,“ zahlásil priaznivú informáciu tréner michalovských futbalistov, ktorý následne dodal. „Príprava je iba na začiatku. Momentálne sme vo veľkom zaťažení a aj preto pre nás výsledky nie sú až také smerodajné. Navyše nám chýbajú spomenutí hráči, s ktorými by sme boli určite silnejší. Zatiaľ sa pripravujeme v domácich podmienkach. Plánujeme aj jedno sústredenie, v ktorom by sme mali odohrať dva prípravné súboje proti Lokomotíve Košice a Zlatým Moravciam. Všetku prípravu smerujeme na prvé jarné kolo, ktoré odohráme v Šamoríne. Práve vtedy by mala naša forma kulminovať.“

Ďalší program MFK Zemplín v príprave

01. 02. 2014 Sobota FK Senica - Michalovce 10.00
05. 02. 2014 Streda Michalovce - MFK Vranov nad Topľou 17.00
08. 02. 2014 Sobota   MŠK Žilina - Michalovce 14.00
19. 02. 2014 Streda FC Lokomotíva Košice - Michalovce  
22. 02. 2014 Sobota FC Vion Zlaté Moravce - Michalovce  
01. 03. 2014 Sobota Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.01.2014 13:33:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.