files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po piatich nezdaroch Dukla konečne vonku vyhrala

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v televíznej predohrávke 40. kola prvej hokejovej ligy na ľade Topoľčian 4:2, hoci po druhej tretine prehrávali 1:2. O víťazstvo sa zaslúžila hlavne prvá lajna, ktorá zaznamenala víťazný tretí, ako aj štvrtý presný zásah. Dukla tak po piatich prehrách vonku konečne zabrala naplno a stále si drží reálnu šancu na obsadenie štvrtého miesta.

Po dlhej ceste sa nemohli nakopnúť

Dve cesty až na úplný koniec Slovenska musia tento týždeň absolvovať hokejisti HK Dukla Michalovce. V utorok sa v televíznej predohrávke 40. kola predstavili na ľade Topoľčian a v piatok zase odohrajú duel v Senici. Vzhľadom na súčasné počasie, v ktorom prevláda sneženie a cesty sú len ťažko prejazdné, je to o problém viac. Možno aj preto prišli Michalovčania k „žochárom“ na utorkový zápas tesne pred jeho začiatkom a nastupovali skoro bez rozcvičky. „Je to určite nepríjemnosť, no my sme to ovplyvniť nemohli. Počasie je také, aké je. Na zápas, ktorý bol pre nás nesmierne dôležitý, sme nastupovali prakticky z autobusu a možno aj to ovplyvnilo, že sme sa dlho nemohli nakopnúť k lepšiemu výkonu,“ uviedol útočník prvej lajny HK Dukla Tomáš Banovský.

Rozhodla tretia tretina

Víťazstvo michalovskej Dukly sa nerodilo ľahko a v priebehu druhej tretiny, keď ich brankár Ivan Fedor likvidoval jednu šancu domácich za druhou, nevsadil by asi na nich nikto ani deravý groš. Hlavne jemu sa musia Michalovčania poďakovať, že po dvoch tretinách bolo iba 2:1 pre domácich a teda zápas bol úplne otvorený. „Po bezgólovej prvej tretine nám asi uškodil náš rýchly gól v úvode tej druhej. Jednoducho sme prestali hrať, čo domáci začali využívať. Dvoma gólmi otočili priebeh zápasu a nebyť brankára pridajú aj ďalšie,“ zdôraznil Tomáš Banovský.

Po druhej prestávke asi bolo v michalovskej šatni poriadne rušno, pretože do tretej tretiny nastúpila Dukla ako vymenená. Jej hráči si od úvodu vytvorili tlak, ktorý nakoniec vyústil k trom streleným gólom a takisto aj k trom dôležitým bodom. „V šatni sme si povedali, že musíme byť dôraznejší a tento zápas jednoducho prehrať nemôžeme. Som veľmi rád, že sa tak aj stalo a v záverečnej tretine sme súpera dorazili troma gólmi,“ podotkol odchovanec michalovského hokeja, ktorý štyri minúty pred koncom uzatváral skóre zápasu na 4:2. „Rišo Šechný mi to vynikajúco posunul. Síce som mu mohol puk vrátiť a on by to dával do odkrytej brány, no ja som sa rozhodol zakončovať a nakoniec to vyšlo.“  

Majú jeden deň k dobru

Vojaci tak dosiahli nesmierne dôležité víťazstvo, ktoré bolo pre nich prvé tohtoročné z ľadu súpera. Predtým totiž prehrali v Liptovskom Mikuláši, Prievidzi či Spišskej Novej Vsi a keď k tomu prirátame aj koncoročné prehry z Prešova a Bardejova, Dukla vonku nevyhrala vyše mesiaca. Naposledy tak bolo ešte 6. decembra, kedy jej hráči zvíťazili v Považskej Bystrici (takisto 4:2). „Vedeli sme, že keď chceme skončiť do štvrtého miesta, musíme túto negatívnu sériu v Topoľčanoch pretrhnúť. Som veľmi rád, že sa nám to nakoniec aj podarilo a naše stanovené ciele sú zatiaľ stále splniteľné,“ podotkol útočník michalovskej Dukly, ktorá sa touto výhrou udržala aj štyri kolá pred koncom základnej časti na štvrtom mieste tabuľky.

Vonku sa Zemplínčania predstavia aj v nasledujúcom kole. V piatok ich čaká ešte náročnejší súper, keď absolvujú zápas na ľade druhej Senice. Aj v súboji Dukiel podľa slov Tomáša Banovského nie sú Michalovčania bez šancí. „To určite nie. Čaká nás opäť dlhá cesta a po nej ešte náročnejší súper, ako boli Topoľčany. Senica má svoju silu a tá je na ich ľade ešte väčšia. Musíme sa nato dobre pripraviť. Oni dnes absolvujú duel na ľade Bardejova, takže aj ich čaká dlhá cesta a ten jeden deň, ktorý sme získali, tak môže byť pre nás miernou výhodou.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2014 14:30:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.