files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla začína sériu ťažkých stretnutí

Naozaj už ide do tuhého. Do konca základnej časti prvej hokejovej ligy zostáva odohrať sedem kôl. V tabuľke štvrtá Dukla Michalovce si chce udržať pozíciu v prvej štvorke, čo by znamenalo, že v prvom kole play-off budú začínať jej hráči doma. Veľa tomu napovie už ich stredajší duel, v ktorom sa predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi.

Udržať si pozíciu v prvej štvorke

Po minulotýždňových turbulenciách, ktoré definitívne ukončili pôsobenie trénera Ladislava Spišiaka na lavičke HK Dukla Michalovce, vstupujú jej hráči do prvého z posledných troch týždňov základnej časti prvej hokejovej ligy. „Samozrejme, uvedomujeme si, že už ide do tuhého. Tá osmička pre play-off sa už vykryštalizovala a do vyraďovacej časti pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou tých osem tímov, ktoré sa na umiestneniach zaručujúcich play-off objavujú aj teraz,“ poznamenal útočník HK Dukla Michalovce Štefan Majerník.

Po 37. kolách je michalovská Dukla v tabuľke na štvrtom mieste, no momentálne je stíhaná až štyrmi družstvami a rozdiel medzi ňou a ôsmym Prešovom je iba päť bodov. „Určite si chceme minimálne udržať štvrtú priečku v tabuľke, ktorá by nám v prvom kole vyraďovacej časti zabezpečila to, že budeme začínať doma. My sa však v zostávajúcich kolách chceme pokúsiť ponaháňať aj tretiu Trnavu, na ktorú máme desať bodovú stratu. Je sedem kôl dokonca a hrá sa tak ešte o dvadsať jeden bodov. Pri trojbodovom systéme to nie je neriešiteľná situácia a v prípade, keď chytíme v záverečných kolách víťaznú šnúru, môže byť aj tretia priečka realitou,“ uviedol dvadsaťsedem ročný odchovanec košického hokeja, ktorý na Slovensku okrem materského klubu pôsobil aj v Humennom, Trebišove a Bardejove, no a skúsenosti získaval aj vo francúzskom Morzine či Nice.

Vrátia Spišiakom požičané?

Spišská Nová Ves, Bardejov, Topoľčany, Senica, Prešov, Trnava a Liptovský Mikuláš. To je súhrn súperov, ktorí na michalovskú Duklu čakajú do konca základnej časti. „Každý jeden zápas, ktorý odohráme do konca súťaže, bude pre nás veľmi náročný. Čakajú nás už len ťažkí súperi, no proti tým sa nám v tejto sezóne darí viac. Aj preto verím tomu, že vo zvyšných kolách môžeme ešte mútiť vodu v tabuľke,“ zdôraznil Štefan Majerník. Hneď prvý duel zo spomínaných siedmych bude pre Michalovčanov naozaj náročným. Nastúpia totiž na ľade rozbehnutej Spišskej Novej Vsi. Tá síce v úvode súťaže výsledkovo nepresviedčala, no po doplnení skúsenosťou sa v tabuľke vyšvihla nahor a už atakuje štvrtú priečku v tabuľke.

V tejto sezóne majú Michalovčania so Spišiakmi pozitívnu bilanciu. V prvej polovici základnej časti nad nimi totiž dvakrát vyhrali 6:3. V poslednom vzájomnom stretnutí však na nich nestačili, keď im na domácom ľade podľahli 1:2 a teraz by im „požičané“ radi vrátili. „Presne tak. Máme im čo vracať. Radi by sme odrazili ich nápor a ešte viac si tak upevnili našu pozíciu v tabuľke. Bude to však veľmi ťažké, pretože Spišská Nová Ves má po vhodnom doplnení kvalitný káder. Čaká nás teda kvalitný súper, no aj my máme svoju kvalitu a v tejto sezóne sme sa presvedčili, že môžeme hrať s každým. Čo sa týka posledného nášho vzájomného zápasu, ten nám príliš nevyšiel. Aj preto by sme im túto prehru radi vrátili. Tento týždeň absolvujeme súboje na Spiši a doma s Bardejovom, a v obidvoch chceme bodovať naplno. Len vtedy ešte môžeme atakovať spomenutú tretiu priečku,“ dodal na záver center michalovskej tretej lajny.

Program HK Dukla do konca základnej časti
38.kolo: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce (streda 22. január)
39.kolo: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (piatok 24. január o 17.00)
40.kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce (streda 29. január)
41.kolo: HC Dukla Senica - HK Dukla Michalovce (piatok 31. január)
42.kolo: HK Dukla Michalovce - HC Prešov 07 (nedeľa 2. február o 17.00)
43.kolo: HK Trnava - HK Dukla Michalovce (piatok 7. február)
44.kolo: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (nedeľa 9. február o 17.00)

Peter Brendza



Uverejnené: 21.01.2014 13:42:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.