files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži aj ženy 1. BK D s jasnými výhrami

Zaujímavé paralely sa diali v sobotu v telocvični Gymnázia Pavla Horova. Svoje domáce druholigové zápasy tam totiž odohrali muži a ženy 1. BK D Michalovce a to proti súperom, ktorým zhodne ako jediným v prvej polovici základnej časti podľahli. Muži privítali celok Slovenský Orol Levoča a ženy zase Union Košice. Začiatky zápasov nevyšli ani jednému z nich a obaja prvé štvrtiny prehrali. Následne však vývoj otočili a obaja si na svoje konto pripísali výhry rovnakým rozdielom o 32 bodov. Muži 1. BK D zvíťazili v stretnutí 13. kola druhej ligy skupina Východ 93:61 a ženy si poradili s Unionom Košice po výsledku 76:44.

MUŽI

1.BK D Michalovce - Slovenský Orol Levoča 93:61 (18:21, 29:9, 24:17, 22:14)
Strelci: Mižák 28, Vl. Mitterpák 22, Maškulík  16, T. Mitterpák 10, Kováč 8, Holda 7, Čuba 2.    
Doskoky: Kováč, V.Mitterpák a Mižák po 5.  
Zisky: Mižák 7, Holda 5, V.Mitterpák 4.

Prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov: "Chlapci na začiatku zápasu zahodili niekoľko výborných príležitostí a zdalo sa tak, že pokračujú vo výkone, ktorý predviedli minulý týždeň v Košiciach. Práve naše nepremenené šance mali za dôsledok, že hostia prvú štvrtinu vyhrali o tri body. Našťastie, od druhej štvrtiny sme zabrali naplno, výrazne sa nám zlepšila obrana, kde už tradične dominoval Holda. Tomu však tentoraz zdatne sekundovali Mižák aj Vlado Mitterpák, čo nám umožnilo zakončovať rýchle protiútoky. Šnúrou šestnástich bodov sme otočili priebeh zápasu. Druhú štvrtinu sme vyhrali o dvadsať bodov, čím náš polčasový náskok narástol na komfortných sedemnásť bodov. Aj po polčasovej prestávke sme pokračovali vo výbornom výkone a nedali sme súperovi ani na chvíľu pomyslieť na zvrat v zápase. Chlapci podali jeden z najlepších výkonom v stretnutí, hrou sa doslova bavili a to nielen seba, ale aj prítomných divákov. Poslednú štvrtinu už odohrali hráči, ktorí hrávali pomenej, no aj tí v pohode dotiahli zápas do víťazného konca pre nas."

My len dodajme, že muži 1. BKD si touto výhrou upevnili prvú priečku v tabuľke. Najbližší víkend odohrajú zápas v Košiciach proti tmojšiemu Espritu a vonku na pôde Dastetu Krompachy sa predstavia aj v nasledujúcom kole. Doma ich uvidíme opäť počas víkendu 15. - 16. februára, kedy privítajú celok Rožňavy.

ŽENY

1.BK D Michalovce - Union Press Košice  76:44 (13:20, 24:3, 19:9, 20:12)
Strelci: Fiedlerová 16, Regendová13, Andrejčíková 11, Maľuková 10, Kuráňová 7, Čorbová 6, Vargová 4, Lipková, Majerníková a Pražmová po 3.
Doskoky: Maľuková 8, Vargová 7, Regendová 6.
Zisky: Kuráňová 7, Vargová a Pražmová po 6.

Prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov: "Pretože s týmto súperom sme prehrali v úvode súťaže, dievčatá sa na odvetu pripravili hlavne v tom, že sa zišli skoro v plnom zložení, i keď niektoré pre štúdijné povinnosti s výrazným tréningovým deficitom. Predpokladal som pomerne vyrovnané stretnutie, no hostky nám to trošku uľahčili, keď sem prišli bez svojich troch najlepších hráčok. Pravdou však je, že každý zápas je iný. Union hral uvoľnene, smelo a bez rešpektu. Aj preto prvá štvrtina skončila jeho víťazstvom, ku ktorému sme dopomohli slabou a nedôraznou obranou aj my. V druhej štvrtine dievčatá podstatne zrýchlili hru, dosiahli v nej 24 bodov a hostkám dovolili zaznamenať akurát tri, čím spravili výrazný krok k víťazstvu. Je potrebné povedať, že naše družstvo striedalo v dosť rýchlom slede a tak sa do hry dostalo všetkých 12 prítomných hráčok. Obidve štvrtiny druhého polčasu boli tiež jasnou záležitosťou nášho družstva, ktoré tento zápas vyhralo bez väčších problémov."

Aj ženy 1. BK D si upevnili týmto víťazstvom prvé miesto v tabuľke. Najbližšie budú v hre počas víkendu 15. - 16. februára, kedy odohrajú duel na pôde Tydamu Košice, doma ich uvidíme až počas víkendu 1. - 2. marca, kedy privítajú v poslednom kole základnej časti košickú Cassoviu.

Peter Brendza a 1. BK D Michalovce



Uverejnené: 20.01.2014 12:05:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.