files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v Prievidzi nenadchla, proti P. Bystrici s imperatívom víťazstva

Michalovským hokejistom sa na súperom ľade nedarí ani v roku 2014. V stredajšom 36. kole totiž neuspeli v Prievidzi, kde prehrali 3:5, hoci krátko pred koncom druhej tretiny viedli 3:2. Michalovčania sa aj napriek tejto prehre udržali na štvrtom mieste tabuľky, ktoré im v play-off zaručuje výhodu úvodných domácich zápasov. Tú si budú môcť ešte viac upevniť v piatok 17. januára, keď na domácom ľade tradične o 17.00 privítajú ďalší celok zo spodku tabuľky HK 95 Považská Bystrica, s ktorou v tejto sezóne v troch predchádzajúcich dueloch ešte neprehrali a povinnosť im teda velí naplno zabodovať aj vo štvrtom vzájomnom dueli.

Ach tá vychýlená koncovka...

Súperov ľad michalovským hokejistom v poslednej dobe vôbec nevonia. Už v závere minulého roka utrpeli u súperov dve prehry a v tejto „tradícii“ pokračujú aj v roku 2014, kedy vonku takisto zaznamenali dve prehry. Najskôr neuspeli v Liptovskom Mikuláši (0:4) a naposledy aj v Prievidzi, kde prehrali 3:5. Domácim tak dovolili vyhrať po druhýkrát v priebehu dvanástich zápasov, keď predtým dokázali zdolať akurát posledný tím tabuľky slovenskú osemnástku... „Vôbec nám tento zápas nevyšiel. Mali sme na víťazstvo, no žiaľ opäť sme doplatili na chyby, ktoré nás sprevádzajú prakticky celú sezónu,“ rozhovoril sa obranca HK Dukla Maroš Žemba. Tento zápas naozaj odkryl v súčasnosti najväčší problém Dukly, chabú koncovku. Michalovčania totiž aj v tomto stretnutí súpera prestrieľali  (49:33), no boli veľmi málo efektívni. „Opäť sme doplatili na koncovku. V nej sme ako po niekoľkýkrát v tejto sezóne zlyhali. Na gól sa nadrieme až príliš, zatiaľ čo súperi proti nám skórujú oveľa ľahšie. Hneď v úvode sme mali tri gólové šance. Keby sme ich využili tak je po zápase,“ zdôraznil Žemba, ktorý v drese Dukly pôsobí už tretiu sezónu.

Berú iba tri body

Aj napriek tomu, že Michalovčania mali opäť problémy s koncovkou, mohli súboj v Prievidzi pohodlne dotiahnuť do víťazného konca. Dvakrát totiž viedli (2:1, 3:2), no domácim sa zakaždým podarilo rýchlo gólovo odpovedať, čo bolo podľa michalovského obrancu veľmi dôležité v poslednej tretine. „Samozrejme, že im to pomohlo. Dokázali na naše góly odpovedať, čím sa dostali na koňa. Na ten ich posadil hlavne vyrovnávajúci gól na 3:3, ktorý dosiahli tri sekundy pred koncom druhej tretiny. Keby sme to dokázali ubrániť, výsledok by bol podľa mňa iný. V záverečnej tretine im už tento výsledok pomáhal a nakoniec dotiahli zápas do víťazného konca,“ podotkol Maroš Žemba, ktorý si v stretnutí pripísal asistenciu na druhý gól Petra Cmoreja. Napriek nepríjemnej prehre sa musia Michalovčania rýchlo oklepať a sústrediť sa na najbližší duel. Súperi v boji o prvú štvorku totiž v stredu nezaváhali a opäť sa k ním bodovo priblížili. Dukla má momentálne pred piatou Detvou a šiestou Spišskou Novou Vsou náskok iba jedného bodu. Ten si jej hráči udržia iba v prípade, že sa podobné zakopnutia, ako v stretnutí s Prievidzou, opakovať nebudú. V nasledujúcom stretnutí, v ktorom doma privítajú ďalšie družstvo z dna tabuľky Považskú Bystricu, teda neberú nič iné, ako tri body. „Jednoznačne! Ide o súpera zo slabšieho rangu, ktorí nám však v tejto sezóne príliš nevyhovujú a už sme s nimi postrácali niekoľko dôležitých bodov. Ako však hovoríte, povinnosť nám velí vyhrať a ja verím, že po tej prehre si napravíme chuť víťazstvom,“ dodal na záver dvadsaťsedemročný odchovanec popradského hokeja.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.01.2014 15:12:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.